Käyttökohteet

Käyttökohteet

Tuotevalintojen helpottamiseksi olemme valinneet eri huoneisiin sopivia valaisimia ja tehneet jokaisesta huoneesta oman sivun. Valinnat ovat vain suuntaa-antavia ja kaikkia valaisimia voi käyttää kaikissa tiloissa kunhat huomioit valaisimen IP luokan.

Käyttökohteet Ei tuotteita tuoteryhmässä.

Alatuoteryhmät

 • Käyttökohde: Keittiö

  Keittiö

  Esimerkiksi näitä valaisimia voit käyttää keittiössä.

  Keittiö on paikka, jossa tarvitaan sekä hyvää yleisvaloa että tehokasta työskentelyvaloa. Lisäksi epäsuorien valolähteiden käyttö keittiössä lisää tietenkin valaistusta ja tuo sisustukseen ilmettä. Keittiön yleisvalon tulee olla riittävän tehokas, jotta työskentely on turvallista ja miellyttävää. Yleisvalona voidaan käyttää kattopintaan asennettavia paneeli valaisimia, pienempiä led spot valaisimia tai roikkuvia valoja. Roikkuvien led valojen asentamisessa kannattaa muistaa, ettei niitä sijoiteta katseen tielle.

  Välitilavaloon on keittiössä syytä kiinnittää erityishuomiota, jotta varmistetaan tehokas ja riittävä valo tasolla työskentelyä varten. Heikossa valossa työskentely on ikävää ja heikentää työturvallisuutta. Keittiön välitilaan asennettavien led valojen asennusväli on tärkeä huomioida riittävän tehokkaan työskentelyvalon takaamiseksi. Asennusväli on mainittu jokaisen valaisimen kohdassa ”Asennuskuvat”.

  Keittiön valaistuksessa kannattaa myös huomioida epäsuora valo. Hyviä paikkoja epäsuorien valojen sijoittamiseen ovat yläkaappien päällinen, sokkeli ja saarekkeen taustaosa tai tason alapuoli. Epäsuoria valolähteitä ei voi olla liikaa, sillä niiden avulla valoja sytyttämällä tai sammuttamalla voidaan helposti vaihtaa tunnelmasta toiseen.

 • Käyttökohde: Makuuhuone

  Makuuhuone

  Esimerkiksi näitä valaisimia voit käyttää makuuhuoneessa.

  Makuuhuone on paikka, jossa sekä rentoudutaan että aamulla herätään. Valoa tarvitaan erilaisiin päivän toimiin pukeutumisesta lukemiseen. Erilaiset toimet vaativat erilaista valoa, joten makuuhuoneessa on hyvä olla hyvän yleisvalon lisäksi tehokasta lukuvaloa ja himmennettävää tunnelmavaloa. Aamulla ja päivällä valo voi olla kirkkaampaa, kun taas illalla rentouttava ja pehmeä valo on toivottavaa.

  Makuuhuoneen valopisteet kannattaa mahdollisuuksien mukaan suunnitella käytettäviksi pehmeämpään tunnelmaan tai kirkkaaseen päiväkäyttöön. Useat erilaiset ja tilan eri osissa olevat valolähteet antavat runsaasti vaihtoehtoja muutella sisustusta valoja sytyttämällä tai sammuttamalla. Lukuvaloksi voidaan ajatella pöytälamppua, mutta hyvä vaihtoehto lukuvalon ja tunnelmavalon yhdistäjäksi on Led-Duo valaisin, jossa valon suuntaa ja tehokkuutta voidaan muunnella tarpeen mukaan.

  Epäsuora valo on erittäin suositeltava valomuoto makuuhuoneissa. Sen avulla pystytään helposti vaihtelemaan tilan tunnelmaa aamuun sopivasta kirkkaasta herätysvalosta aina illan tunnelmalliseen rentouttavaan valoon. Epäsuora valo on lempeä valonmuoto, jolla voidaan kätevästi korostaa makuuhuoneen pehmeää ilmettä. Epäsuoraa valoa voidaan makuuhuoneessa helposti lisätä esim. sängynpäätyyn, kattoon tai vaatekomeroiden yhteyteen.

  Makuuhuoneessa led spot valoilla voidaan valoa kohdistaa ja led nauhan avulla luodaan tunnelmavaloja. Kattoon asennettava led paneelivalaisin antaa yleisvaloa ja takaa tehokkaan pukeutumisvalon. Varmista myös, että jokainen led valaisin on yksittäin ohjattavissa erillisillä valokytkimillä. Näin takaat, että valaistus on muunneltavissa jokaisen tilanteen mukaiseksi.

 • Käyttökohde: Käytävä

  Käytävä

  Esimerkiksi näitä valaisimia voit käyttää käytävillä ja eteistiloissa.

  Käytää ja eteistiloissa tarvitaan hyvää yleisvaloa. Kauniisti valaistu tila luo sisääntulijalle miellyttävän vaikutelman. Usein käytävillä käytetään valaistukseen kattoon upotettavia tai katto pintaan asennettavia valaisimia. Pienessä tilassa yksi valolähde riittää, mutta suuremmassa tilassa on hyvä varmistaa valon riittävyys. Pitkään tilaan on yleensä hyvä asentaa useampi valolähde, vaikkei tila olisikaan pinta-alaltaan suuri. Pitkässä ja kapeassa käytävässä valon valaistuskulma ei riitä valaisemaan tilan molempia päitä.

  Led valaisin kattoon on helpoin tapa toteuttaa käytävä- tai eteisvalaistus. Paneelivalaisimia voidaan myös asentaa seinille, jolloin niillä voidaan lisätä tilan ilmettä.

  Limente Led-DR ja –DS valaisimet sopivat erinomaisesti yleisvaloiksi käytävä- ja eteistiloihin. Niiden yksinkertaisen selkeä ulkomuoto sulautuu hyvin erilaisiin kattopintoihin. Valaisinten hyvä valoteho takaa tasaisen ja hyvän valon. Muista kuitenkin tarkistaa jokaisen valaisimen asennusetäisyys, jotta tilan riittävä valo on taattu.

  Eteinen ja käytävätila ovat usein sisustukseltaan melko pelkistettyjä. Ilmettä voidaankin elävöittää esimerkiksi erilaisilla epäsuorilla valoilla. Epäsuorat valolähteet seinien vieressä tuovat tilaan ilmettä vaikkei tilassa olisi ainuttakaan huonekalua. Epäsuoraa valoa voidaan sijoittaa esimerkiksi listan taakse katon rajaan tai lattian rajaan.

 • Käyttökohde: Olohuone

  Olohuone

  Esimerkiksi näitä valaisimia voit käyttää olohuoneessa ja muissa oleskelutiloissa.

  Valon käyttö sisustuksessa on selvästi lisääntynyt ja erilaisia valolähteitä käytetään yhä enemmän. Olohuoneessa valopisteinä on perinteisesti käytetty yleisvaloa sekä jalkalamppuja. Olohuoneen ilmeeseen voidaan helposti luoda myös uusia ilmeitä lisäämällä epäsuoria valopisteitä. Tällaisia voivat olla esim. valaistus vitriinin tai kirjahyllyn päällä, valolista seinän yläosassa kattoa kohti, valo verholaudan takana tai vaikka valaistut vanhat rautapatterit. Erilaisilla valolähteillä saadaan sisustukseen lisäilmettä samalla kun valo lisääntyy.

  Useiden valolähteiden käyttö onkin suositeltavaa. Se tuo sisustuksesta monipuolisesti esille eri kohtia. Yhdistelemällä led kattovaloja, led spot kohdevaloja, jalkalamppuja ja epäsuoria valolähteitä voidaan huoneen ilmettä muutella valoja sytyttämällä ja sammuttamalla. Monipuoliset valolähteet tekevät tilaan erilaisia ilmeitä ja korostavat sisustusta omalla tavallaan. Valaisin itsessään voi myös olla huoneen katseenvangitsija, jos se on riittävän erilainen tai sisustuksesta hyvin esille tuleva. Muista kuitenkin pitää valaisinten valosävy yhtenäisenä, jotta tilan ilme säilyy rauhallisena.

 • Käyttökohde: Kylpyhuone

  Kylpyhuone

  Esimerkiksi näitä valaisimia voit käyttää kylpyhuoneissa ja wc-tiloissa.

  Kylpyhuone on paikka, jossa usein vietetään päivän ensimmäiset hetket suihkutellen tai ehostautuen. Valon täytyykin olla hyvää ja tarkoitukseen sopivaa. Kylpyhuoneeseen on suositeltavaa asentaa tilan riittävän tehokkaasti valaiseva yksittäinen valolähde tai useita pienempiä esim. kattoon upotettavia spottivaloja. Erityistä huomioita kannattaa kiinnittää peilin ympärillä olevaan valoon. Peilin edessä tarvitaan hyvää valoa kasvoille ja hiuksille, jotta aamu- ja iltatoimet sujuvat turvallisesti.

  Kylpyhuoneessa toimii parhaiten valo, jonka värilämpötila on 4000 Kelviniä. Silloin valo on sävyltään lähinnä luonnonvaloa vastaavaa ja kasvojen väri näyttää luonnolliselta. Kellertävässä tai sinertävässä sävyssä ihonväri näyttää erilaiselta ja vääristää kasvojen ilmettä. Kaikki Limente kylpyhuonevalaisimet ovat sävyltään 4000 K.

  Kylpyhuoneessa käytettävien valaisinten tulee olla kosteisiin tiloihin sopivia IP44 kosteussuojattuja. IP-luokitus on valaisimen kotelointiluokka, eli miten hyvin valaisin on suojattu kosteudelta ja vierailta esineiltä. Jokaiselle valaisimella on oma suojausluokkansa, jonka voi tarkistaa valaisimen kohdalta. Limente kylpyhuonevalaisimet ovat aina suojaluokaltaan IP44.

 • Käyttökohde: Toimisto

  Toimisto

  Esimerkiksi näitä valaisimia voit käyttää toimistoissa tai erilaisissa työpisteissä ja -tiloissa.

  Toimistot ja työtilat ovat paikkoja, joissa tarkkaan työskentelyyn vaaditaan mahdollisimman tehokasta valoa. Valojen tehokkuutta voidaan lisätä valaistuksen määrällä ja sijoittamalla led valaisimia riittävän lähekkäin sekä tietysti lähelle työskentelypistettä. Tehokas yleisvalo takaa riittävän valon yleiseen työskentelyyn, mutta sen lisäksi erityisiä kohdennettavia työvaloja pitää olla tarkempaan työskentelyyn.

  Tilan ei kuitenkaan tulisi olla ilmeeltään liian kova, jotta työnteko siellä on miellyttävää. Ilmettä voidaankin pehmentää led valaisinten sijoittelulla ja muodolla. Erilaisilla riippuvilla valaisimilla voidaan ilmeeseen tuoda kodikkuutta ja epäsuorilla valopisteillä erilaista tyyliä. Työtilan muodosta ja koosta riippuen voidaan sinne luoda upotetuilla valoilla eleettömyyttä tai näkyvillä valoilla ilmeikkyyttä.

  Toimistossa yleisvalona voidaan käyttää kattoon asennettavia led paneelivalaisimia, kohdevaloina erillisiä led spot valaisimia ja miellyttävää epäsuoraa valoa voidaan lisätä led listavaloilla. Jokainen kokonaisuus lisää valotehoa ja tekee tilasta viihtyisämmän.