7 kohdetta, joissa automaattinen valonohjaus tuo helpotusta arkeen

Julkaistu: 23.11.2018 16:10:47
Aihealueet: Led-Life - vinkkejä valaistukseen

Miksi et helpottaisi arkea yksinkertaisesti, kun siihen on mahdollisuus? Automaattinen valonohjaus on kätevimpiä tapoja saada kotiin arjen luksusta pienellä rahalla. Keräsimme vinkkejä, joiden avulla voit helposti toteuttaa tehokkaan ja toimivan automaattisen valaistuksen ohjauksen kodin eri tiloihin.

 

eteisen automaattinen valonohjaus

 

1.  Eteisen valo - eteinen on tila, johon usein tullaan kädet täynnä kasseja, pusseja tai muuta tavaraa. Automaattisesti syttyvä valo tekee sisääntulosta vaivatonta ilman valokatkaisijan hapuilua. Eteis- tai aulatilaan voidaan valita yleisvalo, jossa on valmiiksi sisään integroituna läsnäolotunnistin (Limente Kaste).tai paneelivaloihin (esim. Limente Led-DRI) liitettävä Limente Smart 130 tunnistin. Molemmissa tapauksissa tunnistin sytyttää valon automaattisesti huomatessaan liikettä. Valaisimen päälläoloaika voidaan säätää halutun mittaiseksi, jolloin turha valojen palaminen ehkäistään.


2.  Keittiövalo - keittiössä automaattinen valonohjaus on tehokkainta välitilassa, jossa valoa tarvitaan aina ruokaa valmistettaessa. Kun välitilavalot on asennettu automaattisen valonohjauksen taakse, ei valokatkaisijaan tarvitse koskea rasvaisilla tai likaisilla käsillä. Valo syttyy, kun se tunnistaa liikettä (Limente Smart 110) tai se saadaan syttymään käden heilautuksella (Limente Profil-LUX Sensor). Limente Smart 110 voidaan liittää mihin tahansa Limente välitilavaloon.

 
 
keittiön automaattinen valonohjaus 

 
3.  Kylpyhuoneen valo – valojen automaattinen syttyminen ja sammuminen kylpyhuoneessa on arjen pieniä luksustekijöitä. Kylpyhuone on usein paikka, jossa valoja tarvitaan sekä valoisaan että pimeään aikaan, joten valojen syttyminen automaattisesti on helppoa ja käytännöllistä. Sen lisäksi, että valon automaattinen syttyminen on käytännöllisyyden ja helppouden lisäksi ylellistä, tekee se myös valon käytöstä hygieenistä, kun katkaisijaan ei tarvitse koskea. Led-DRI paneelivalojen yhteydessä käytettävä kattorakenteen sisään asennettu tunnistin (Limente Smart 130) sytyttää valot havaitessaan liikettä. Päälläoloaika ja tunnistusetäisyys voidaan säätää halutuiksi.
 
4.  Vaatekaapin valo - vaatekaappiin on kaksi helppoa tapaa toteuttaa automaattinen valonohjaus. Limente Led Ziro-IR profiilivalaisimessa on integroituna kytkin, joka sytyttää ja sammuttaa valot aina oven liikkuessa. Valo asennetaan ohjeiden mukaisesti lähelle ovea, jolloin oven avaus sytyttää valon ja suljettaessa sammuttaa valon. Toinen yhtä helppo keino on asentaa erillinen liiketunnistin Smart 120 minkä tahansa Limente valaisimen yhteyteen. Smart 120 reagoi oven liikkeeseen sytyttäen ja sammuttaen valot automaattisesti.
 
5.  Vaatehuoneen valo - vaatehuoneessa automaattisesti syttyvä valo on arjen ylellisyyttä ja voidaan toteuttaa yksinkertaisimmillaan yleisvalolla, johon on valmiiksi integroituna liikkeen tunnistava sensori Limente Kaste. Liiketunnistin voidaan asentaa myös erillisenä yksikkönä Smart 130 minkä tahansa Limente valaisimen yhteyteen. Useammalla valaisimella lisätään vaatehuoneeseen ilmettä ja käyttömukavuutta.

 
 
eteisen automaattinen valo
 

6.  Käytävävalo – käytävävalo kuuluu ns. yleisiin tiloihin, joissa automaattinen valonohjaus lisää käytännöllisyyttä valon syttyessä ilman valokatkaisijaan koskemista. Käytävä on tila, josta kuljetaan läpi eikä tilassa oleskella, joten jatkuva valojen päälle laitto ja sammuttaminen tuntuu turhalta. Automaattinen valonohjaus lisää energiatehokkuutta valojen syttyessä ainoastaan silloin, kun tilassa liikutaan. Käytäville ja yleisiin tiloihin sopii hyvin paneelivalot kuten Limente Led-DRI ja Limente Led-DSS. Erilaista näyttävyyttä ja epäsuoraa valoa voidaan toteuttaa profiilivalaisimilla, jotka upotetaan uraan seinän viereen tai keskelle kattoa. Valaistus viimeistellään Smart 130 läsnäolotunnistimella, jolla valot syttyvät aina tilassa liikuttaessa.
 
7.  Yövalona sokkelissa - automaattinen valo voi olla asennettuna myös esim. keittiön tai makuuhuoneen sokkelivaloihin, sängyn alle yms.. Näin valo toimii erinomaisena yövalona syttyen silloin kun sitä tarvitaan. Yövalossa on liiketunnistin ja se toimii pattereiden avulla, joten asennus voidaan tehdä myös sinne, missä ei ole sähköä saatavilla. Kohteisiin sopiva valonohjaus on Smart 130.

 
 
Huomioi:
Makuuhuoneessa automaattinen valonohjaus ei välttämättä toimi, koska esimerkiksi öiseen aikaan on ikävää, jos kirkas yleisvalo syttyy aina kun tilassa liikutaan. Toisaalta mikäli tilassa on vaatekaappi, jota pitäisi käyttää muiden nukkuessa, on kaapin sisäosan valaiseva automaattinen valonohjaus todella näppärä. Valo syttyy, kun vaatekaapin ovi avataan. Näin tilan yleisvalaisinta ei tarvitse sytyttää vaan pienemmällä vaatekaapin valolla päästään valitsemaan vaatteita häiritsemättä muita tilassa olijoita. Pimeässä kulkemista helpottamaan voidaan asentaa sängyn alle patteritoimisia sensorivalaisimia.
 
 

 


 

limente blogi

 

 

 

 

Jaa tämä sisältö