Asuntomessujen valaistusratkaisut ja pistorasiat

Julkaistu: 28.07.2017 18:46:30
Aihealueet: Led-Life - vinkkejä valaistukseen

mikkelin asuntomessut_limente valaistus

 

Mikkelin Asuntomessualue on täynnä upeita kohteita. Kaunis Saimaan järviympäristö luo oman tunnelmansa koko alueelle. Olisi kiva nähdä miten eri tavalla ympäristö ja sen tuomat valoheijastukset luovat omia tunnelmatilojansa eri vuorokauden ja vuodenaikoina.

Valaistusratkaisuja on käytetty kohteissa luovasti, jokaisen talon henkeä tukien. Erityisesti epäsuoran valon merkitys tuntuu kasvattaneen entisestään suosiotaan. Epäsuoria valaistusratkaisuja on nähtävillä lähes jokaisessa asuntomessukohteessa. Myös profiilivalaisinten suosio keittiön välitilassa näkyy selvästi. Valaistuksen värisävy on valkoista 4000 K suosivaa.

Pistorasioista pöytätasoon asennettavien mallien suosio on nähtävissä. Tähän varmastikin oman vaikutuksen tuo saarekkeellisten keittiöden suosio. Jokaisessa Asuntomessukohteessa keittiö oli yhdistetty samaan tilaan oleskelutilojen kanssa ja tilat oli erotettu toisistaan saarekkeen avulla.

 

Asuntomessut_limente

Villa Sukka, kohde 9.

 

Kohteessa Villa Sukka kaunis pilarikatto tekee vaikutuksen heti eteisestä yhteiseen olohuone-keittiötilaan astuttaessa. Korkealle kattoon on asennettu pilaripalkkien nurkkiin led-valoprofiililistaa, joka tuo kattopalkit kauniisti esille. Samalla katosta heijastuu valoa kaikkialle tilaan. Samanlainen ratkaisu on toteutettu makuuhuoneessa, jossa valolista on asennettu sängyn päälle katon rajaan. Lempeä valo korostaa tilan kodikasta ilmettä ja tuo epäsuoraa valoa tilaan. Keittiön työvalo on toteutettu yläkaappien pohjaan asennetulla valaisinlistalla.

 

Mikkelin asuntomessut_valaistus

Passiivi kivitalo, kohde 20.

 

Kohteen Passiivikivitalo mustavalkoisesta teemasta poikkeava harmaa väri on mukava piriste Asuntomessukohteiden keittiössä. Keskellä seinää upotettuun aamiaiskaappiin on asennettu Led Ziro-IR valaisin. Valaisin sammuu ja syttyy automaattisesti valaisimessa olevan tunnistimen avulla, kun ovet suljetaan tai aukaistaan. Epäsuoraa valoa on hyödynnetty kauniisti saarekkeen alla. Pöydän alle asennettu valo antaa lempeää epäsuoraa valoa jalkatilaan tuoden tyylikkäät istuimet entistäkin paremmin esille. Valo on varmasti myös kaunis hämärässä tunnelmavalossa.

 

asuntomessut_kastellitalot

Kastelli City, kohde 30.

 

Kastelli City kohteen tyylikkäässä mustassa keittiössä on mustat Pyry-valaisimet asennettu tyylikkäästi saarekkeen päällä. Valkoinen 4000 K valo sopii kodin ilmeeseen antaen luonnollisen kaunista valoa ympärilleen. Kauniiseen skandinaaviseen sisustukseen valaisimen muoto sulautuu täydellisesti. Kaapistojen alapintaan on asennettu Mini-2 ja Mini-3 pistorasiat.

 

asuntomessut_pistorasiat

Kohteet: Harmaja Saimaa, kohde 6. Wave, kohde 5. Saimaan Ateljee, kohde 16.

 

Harmaja Saimaa aamiaiskaappeihin on upotettu pöytätasoon mustat Limente Desk-2 pistorasiat. Pistorasia on kätevä tilassa, jossa pistotulpat saadaan piiloon silloin kun ne eivät ole käytössä. Näin vältytään esim. leivänmurusten putoamiselta pistorasian sisään. Kohteessa Wave pistorasia on asennettu keskellä saareketta. Saarekkeessa työskenneltäessä pistorasia on kätevästi käden ulottuvilla silloin kun sitä tarvitaan ollen kuitenkin suljettuna huomaamattomasti piilossa. Myös kohteessa Saimaan Ateljee Desk-2 pistorasia on upotettu keittiötason nurkkaan. Vain 4 mm tasosta nouseva pistorasia ei peitä taakseen kaunista suomalaista koivumaisemantaustaa.

 

asuntomessut_limente pistorasiat

Kohteet: Villa Kuusikko, kohde 27. Kastelli City, kohde 30. Sievitalo Tunturikoivu, kohde 1.

 

Mini-pistorasioita on käytetty useassa Asuntomessukohteen keittiössä ja kodinhoitohuoneessa. Mini-pistorasiat asennetaan kulmaan kaapiston alareunaan. Se on aina kätevästi käden ulottuvilla ollen kuitenkin pääosin katseilta piilossa kaapiston nurkassa. Asuntomessukohteissa on nähtävillä Mini-2 ja Mini-3 pistorasioita valkoisena ja rst-värisenä. Pistorasia on saatavilla kolmessa eri koossa. 

 

 

 

 

limente logo

 

 

 

Liittyviä julkaisuja

Jaa tämä sisältö