Kauniit ja mielenkiintoiset valaistusratkaisut - Pori Asuntomessut 2018

Julkaistu: 09.07.2018 21:23:50
Aihealueet: Led-Life - vinkkejä valaistukseen

Miten kauniisti valolla voi sisustaa ja miten tärkeää valo meille on. Tämän vuoden Asuntomessutaloissa valaisinten ilmeet vaihtelivat retrohenkisistä ja hauskoista valaisimista aina skandinaavisen linjakkaisiin ja elegantteihin valoratkaisuihin. Asuntomessukohteissa oli nähtävillä miten kaunis tai huomiota herättävä valaisin viimeistelee sisustuksen ja miten tilaan tulviva valo saa mielen virkeäksi. Seuraavassa nostoja asuntomessukohteiden mieleenpainuvimmista valaisimista ja valoratkaisuista.

 

porin asuntomessut 2018

 

Linjakkaat ja elegantit valaisimet

Skandinaavisen linjakkaita ja elegantteja valoja löytyi mm. kohteista Fiskarhedenvillan Pohjanvalo ja Villa Sun. Niissä mielenkiinnon herättivät pitkät sulavalinjaiset varret, joiden näyttävyydellä voi korvata jopa taulun seinällä tai lisätä eleganttia hienostuneisuutta. Huomiota herättävät seinävalaisimet sisustuksen lisänä ovat nostaneet suosiotaan jo muutaman vuoden ja ovat edelleen suosittuja. Suuren ja kauniin valaisimen hienostuneella linjakkuudella voi helposti viimeistellä monenlaisen ilmeen.

Pitkä varsi lisää valaisimen mielenkiintoista ilmettä, mutta samalla tekee valosta käytännöllisemmän, kun sitä voidaan siirrellä sinne missä valoa kaivataan. Valo voi toimia niin yleisvalona sohvan päällä kuin työvalona keittiötason päällä tai lukuvalona nojatuolin vieressä.

 

asuntomessu valaisimet

 

Retrohenkiset ja hauskat valaisimet

Hauskat, näyttävät ja hieman myös erikoiset valoratkaisut nousivat esiin muutamissa kohteissa. Kohteessa Valovoima oli ruokapöydän päälle tehty roikkuva palkkivalaisin, jonka ympärille oli kiedottu pallovalaisin nauhaa. Erilainen ja näyttävä ratkaisu.

Kohteen OP:n Kotoisa saunaosaston oleskelutila oli kauttaaltaan hauskan rennosti sisustettu. Sisustuksen ilopilkkuina toimivat erilaiset olkihatut, joista myös pöytävalaisin oli tehty. Takuuvarmasti ajatukset vapaalle heittävä sisustus.

Erikoisin valaisin löytyi kohteen Herukka makuuhuoneesta. Oikeastaan se ei tainnut olla valaisin vaan hauska koriste valaisimen paikalla. Tropiikin henkinen leikkisä kookoskoriste toimi muuten hempeän ilmeen leikkimielisenä rikkojana.

 

keittiövalot asuntomessut

 

Katsaus keittiö- ja kodinhoitohuone valaistuksiin

Profiilivalojen suosio on ollut jo pitkään nähtävissä, niin viime vuoden asuntomessuilla Mikkelissä kuin tämän kevään Eurocucina messuilla, eikä Porin asuntomessut tehnyt poikkeusta. Profiilivalot sekä keittiön että kodinhoitohuoneiden välitilassa olivat tämänkin vuoden ehdoton suosikki mm. Casakivi ja Kastelli Viva kohteissa profiilivalo jatkui koko välitilan matkalla yhtenäisesti.

Ruokailu ryhmien päällä suuret ja näyttävät kupuvalaisimet tai ryhmä pienempiä samanlaisia valaisimia toimivat monissa kohteissa. Pääasia valaisimilla oli, että niiden luonne tuki tilan ilmettä. Ilmeikäs valaisin harmonisessa tilassa toimii hyvin katseenvangitsijana ja sisustuksellisen ilmeen korostajana. Rohea valaisin luo industriaalista ilmettä pehmeäänkin tilaan, kun taas siro ja puhdaslinjainen valaisin lisää eleettömyyttä ja hillittyä tyyliä. Oli tyylisuunta mikä tahansa kannattaa lampun tai valaisimen valintaan kiinnittää huomiota, jotta oikea linja säilyy ja haluttu ilme korostuu.

 

valot asuntomessuilla

 

Valaisinten värit

Lopuksi vilkaisu valaisinten värisuuntiin. Tänä vuonna, kuten jo Mikkelissäkin, väreissä oli nähtävissä klassisen mustan ja puun lisäksi kultaa ja messinkiä. Niiden hienostuneella sävyllä oli tuotu ripaus ylellisyyttä erilaisiin sisustuksiin. Kulta ja messinki sopivatkin hyvin sävyltään aina maalaisromanttisesta puhdaslinjaisen virtaviivaiseen tyyliin, kunhan sisustaja osaa ottaa värin avoimesti vastaan.

Mustat valaisimet tummassa sisustuksessa tai valkoisen ilmeen ryhdittäjinä toimivat takuuvarmasti. Mustaa väriä oli nähtävillä sekä seinä- ja kattovalaisimissa että jalkalampuissa.

Ja lisähuomio muutamaan kauniiseen epäsuoraan valolähteeseen. Casakivi kohteessa saarekkeeseen tason alle sijoitettu valo on kaunis ja huomaamaton ratkaisu. Lisäksi se on helppo ja edullinen toteuttaa. K-Raudan Casa Terde kohteen pukuhuoneessa oli käytetty valon ja puuriman yhdistelmää näyttävästi. Näyttävä ja kaunis idea pukuhuoneen kaunistajaksi.

 

 

 

limente blogi

 

 

 

Liittyviä julkaisuja

Jaa tämä sisältö