Näin toteutat lineaarisen valaistuksen

Julkaistu: 26.03.2020 12:32:41
Aihealueet: Led-Life - vinkkejä valaistukseen

Lineaarinen valaistus on helppo ja monipuolinen tapa toteuttaa valaistus tilaan kuin tilaan. Sillä pystytään luomaan riittävä yleisvalo, tunnelmavalo tai selkeästi kohdennettu työvalaistus. Lineaarisella valaistuksella voit myös sisustaa ja korostaa valittuja materiaaleja tai huonekaluja.

 

keittiön lineaarinen valaistus

 

Monipuolisia ratkaisuja

Profiilivalaisimet ovat loistava valinta, kun suunnittelet valaistuskokonaisuutta kodin eri tiloihin. Valaisinprofiilien avulla led-valonauhan valo saadaan ohjattua halutulla tavalla toimimaan joko selkeästi kohdistettuna valona tai tunnelmaa luovana epäsuorana valona. Erilaiset profiilit mahdollistavat myös monipuoliset asennustavat, haluttiinpa profiili asentaa sitten kalusteeseen tai seinään.

Led-nauha suositellaan aina asennettavaksi alumiiniprofiilin sisään, jolloin profiili suojaa nauhaa, tasoittaa valon pisteikkyyttä entisestään ja mahdollistaa siistimmän asennuksen. Suurimmassa osassa Limenten valaisimia on IP-suojaus 44, mikä mahdollistaa valaisinten asennuksen myös kosteisiin tiloihin.

Kaikki Limenten valikoimasta löytyvät lineaarisen valaistuksen tuotteet ovat himmennettävissä Limenten langattomalla himmenninjärjestelällä ja niistä löytyy myös värilämpötilasäädettävä CCT-versio.

 

keittiön profiilivalaistus

 

Profiilivalaisimilla luot linjakkuutta

Profiilivalaisimilla toteutettu valaistus tuo tyylikästä linjakkuutta ja ryhtiä niin kalusteisiin kuin koko tilaankin ja korostat niiden avulla haluttuja linjoja. Niitä voidaan käyttää kaikkialla, missä toiveena on selkeä, jatkuva valaistus kuten esimerkiksi keittiön välitilassa, katonrajassa, sokkelitiloissa, portaissa tai kalusteissa.

Keittiön välitilassa käytetyt lineaariset led-profiilit ovat olleet viimeisten vuosien ajan yksi suosituimmista valaistusratkaisuista juuri tuottamansa katkeamattoman, pisteettömän valon ansiosta. Ne myös korostavat modernin keittiön linjakkuutta sekä sopivat trendikkääseen minimalistiseen sisustustyyliin yksinkertaisen ulkonäkönsä ansiosta. Yksinkertaisuutensa vuoksi lineaariset profiilit sopivat helposti monentyyliseen tilaan.

 

sokkelivalo

 

Valolla voit kehystää kalusteita

Keittiön välitilan valaistuksen lisäksi myös keittiön kalusteita voidaan korostaa ja ryhdittää profiilivaloilla. Sokkelitilaan asennettu profiilivalo valaisee lattiaa epäsuorasti luoden pehmeän, mutta selkeän tunnelmavalon, jota voidaan himmennettynä käyttää yövalonakin. Kalusteita puolestaan voidaan valaista joko kalusteeseen upotettavilla tai pinta-asennettavilla profiilivalaisimilla. Jos keittiössä on alakaapittomia tasoja tai esimerkiksi kiinteä baaripöytä, tason alapuolelle asennettu valaistus lisää keittiön lineaarista ilmettä ja tuo mielenkiintoisen lisän keittiön sisustukseen.

Kun valitset valaisinprofiilia, kiinnitä huomiota siihen, minkä kokoinen profiili asennuskohteeseen sopii, miten se halutaan kiinnittää ja miten sen toivotaan suuntaavan valoa. Limenten profiileista löydät useaa erikokoista mallia ja sivujemme havainnekuvista näet helposti, miten mikäkin profiili valaisee.

 

valo keittiökaapin alle

 

Tummat pinnat imevät valoa

Tummassa keittiössä valaisinvalinnat korostuvat, sillä tummat pinnat imevät valoa. Tästä syystä onkin hyvä kiinnittää huomiota siihen, että tumman tilan valaisimet olisivat mahdollisimman tehokkaat ja niitä olisi riittävä määrä. Tummassa tilassa kuitenkin monipuoliset valonlähteet korostuvat ja erottuvat selkeästi pinnoista toimien myös sisustuselementteinä.

Lineaarista valaistusta suunniteltaessa valaisimet asennetaan monesti niin, että itse valaisin ei ole kovinkaan näkyvillä, mutta Limenten valikoimasta löytyy myös valaisinprofiileita, joita voi itsessään käyttää osana sisustusta. Tälläisiä ovat lineaarisista vaihtoehdoista esimerkiksi Led-Up ja Led-Duo, jota löytyvät valkoisen lisäksi myös mustana ja näin tuovat tyylikkään lisän tummaan tilaan valaisten esimerkiksi katonrajaa tai seinää.

 

 

valaistusblogi

 

 

 

Liittyviä julkaisuja

Jaa tämä sisältö