Vinkkejä profiilivalaisinten käyttöön

Julkaistu: 11.09.2017 12:53:49
Aihealueet: Led-Life - vinkkejä valaistukseen

 

profiilivalaisimet_keittiö

 

Profiilivalo on kätevä ja yksinkertainen tapa luoda tehokasta valoa tilaan kuin tilaan. Monet valoprofiilit toimivat työskentelyvalon lisäksi epäsuorina valolähteinä, jotka luovat lisätunnelmaa ja eloisuutta tilaan, erityisesti iltojen hämärtyessä. Helpoin tapa toteuttaa valaistus on käyttää valmiita profiilivaloja, joissa itse valaisin on tyylikkäästi piilossa listan sisällä. Kokosimme kolme yksinkertaista keinoa käyttää profiilivaloja.

 

keittiön välitilavalaistus

 

1. Keittiön välitila

Profiilivalaisin on hyvä ja yhtenäinen tapa varmistaa tehokas työskentelyvalo keittiön työtasolle. Valaisin voidaan katkaista haluttuun mittaan, jolloin valoa saadaan tason päällä juuri sinne minne halutaan. Kannattaa myös huomioida, että IP44 luokan ansiosta LIMENTE profiilivalaisimet voidaan asentaa myös kuivauskaapin alle.

Mattapintaisen valolistan ansiosta led-valopisteet eivät erotu ja valo leviää kauniisti pinnoille. Valopisteiden näkyminen ei sinänsä haittaisi, mutta pisteet saattavat luoda levottomuutta ja epämiellyttäviä heijastumia erityisesti keittiöissä joissa ilmeen halutaan olevan yhtenäinen ja selkeä.

Keittiön välitilassa profiili voidaan asentaa keittiökaapistojen alle kulmaan tai kiertämään kaapistoja. Lisäksi uutuutena on saatavilla välitilaan takaseinälle asennettava Led-Wall valaisin, joka valaisee sekä työskentelyyn käytettävän tilan että altaan erittäin tehokkaasti.

 

vaatehuoneen valaistus

 

2. Vaatehuone / -komero

Käytännöllinen tapa valaista vaatekomeroita on asentaa kaapin etu- tai takareunaan katosta lattiaan yhtenäinen profiilivalo esim. Led-Corner, jolloin kaappiin saadaan hyvä valo ilman katvealueita. Erityisesti etureunaan asennettuna valo valaisee komeron sisäosan tasaisesti, tuoden vaatteet ja tavarat paremmin esille ja helpommin käytettäväksi. Ehkä myös vaatekomeron sisältö pysyy siistissä järjestyksessä, kun valo tuo kaiken enemmän esille...

Vaatekomeroa valaistaessa on hyvä muistaa valon käytön helppous. Asennettaessa valaisimien yhteyteen automaattinen valonohjaus tehdään komeron ja kaapin käytöstä entistäkin helpompaa. Samalla turha valojen päällä olo vähenee ja sähkönkulutus pienenee. Limente Smart 120 on ovitunnistin, joka sytyttää valot havaitessaan oven avautumisen. Valot pysyvät päällä niin kauan, kun ovi on auki ja sammuvat kun ovi suljetaan. Käytännöllistä ja ekologista.

 

profiilivalo_olohuone_makuuhuone

 

3. Katon tai seinän rajaus

Katon rajaan tai kattolistoituksen yhteyteen voidaan profiilivaloilla loihtia kaunis ja yksilöllinen valaistus. Helpoin tapa on käyttää valmista profiililivalaisinta. Valmiissa listoissa vaihtoehtona ovat ylöspäin valaiseva Led-Up, josta valo lähtee ylöspäin valaisten seinää ja kattoa. Valaisin voi toimia seinän ja katon välisenä rajauksena tai erillisenä valaistuselementtinä.

Toinen mahdollisuus on käyttää sekä ylös, että alaspäin valaisevaa Led-Duo valolistaa, jossa tarpeen mukaan on mahdollisuus valita valon suunta. Led-Duo toimii hyvin esim. makuuhuoneessa sängyn päällä olevana lukuvalona tai ylöspäin valaistessa tunnelmavalona. Aina tilanteen ja tarpeen mukaan.

Mikäli valoa halutaan lattian rajaan tai esimerkiksi rappusten viereen kannattaa käyttääa Led-Wall valaisinta, joka suuntaan valon profiilista alaspäin.

Profiilivaloja voidaan käyttää kaikkialla, missä tarvitaan jatkuvaa ja hyvää valoa esim. portaissa, valokatoissa, saarekkeen alla, keittiökaapistojen päällä, sokkeli tilassa

 

 

 

valaisimet kaikkiin tiloihin

 

 

 

Liittyviä julkaisuja

Jaa tämä sisältö