Belysning för garderober och skåp

Publicerad: 2023-12-01 16:01:18
Kategorier: Led-Life - vinkkejä valaistukseen

Det finns inget tråkigare än att leta efter kläder i en mörk garderob. Speciellt om hela rummet är mörkt och du inte vill väcka de andra familjemedlemmarna genom att tända belysningen i rummet i onödan. Att lysa upp garderoben löser detta problem, underlättar vardagen och ökar garderobens funktionalitet.

En upplyst garderob ser också vacker ut, hjälper till att tydligare särskilja kläderna du letar efter i garderoben och ger en nypa lyx till vardagen.

 

Vaatekomeron valaistus

 

Underlätta användningen av garderoben

Även om den övriga belysningen i rummet är tänd kanske det inte räcker för att nå hörnen av garderoben, speciellt om det är frågan om en större garderob. När skåpet är vettigt upplyst blir det mycket lättare att hitta saker i skåpet utan tidskrävande rotande. När du tydligt kan se innehållet i skåpet slipper du också stök som kan orsakas av att saker faller när du rotar i skåpet i mörker. Belysning lönar sig därför att läggas till garderober såväl i hallen som i sovrummet samt till övriga skåp i hemmet.

Belysningen kan planeras för skåpet redan i köpstadiet eller enkelt läggas till senare utan större elarbeten.

När du planerar belysningen skulle det vara bra att ta hänsyn till att ljuset lyser upp garderoben så mångsidigt som möjligt. Det lönar sig att även lysa upp lådor och hyllor för att göra det lättare att använda garderoben.

 

sokkelivalaistus

 

Skapa atmosfär

Skåpen kan även lysas upp från utsidan av skåpet. Till exempel ger olika profilarmaturer atmosfär till rummet, betonar detaljerna i skåpet och hjälper till att använda skåpet i mörker utan att tända det allmänna ljuset i rummet.

Ett indirekt ljus installerat på sockeln, som skapar en elegant ljusremsa på golvet, fungerar som ett bra stämningsljus. Ljuset kan kombineras med en dimmer, så det anpassar sig till flera tillfällen och lättar upp utseendet på även ett större skåp.

Om det blir ett tomt utrymme ovanpå garderoben lönar det sig att lysa upp det indirekt. Indirekt belysning får utrymmet att se högre och rymligare ut samt fräschar upp hela rummets utseende.

 

valaise vaatekomero

 

Välj ett lämpligt belysningsalternativ 

Du kan hitta ett brett utbud av olika alternativ för belysning av skåp och garderober i Limentes utbud. Du kan lysa upp skåpet med en beysningsarmatur infälld i skåpet, en utanpåliggande profilarmatur, en spotlight eller en separat, USB-laddningsbar Led-Reno armatur. Led-Reno monteras inuti skåpet med separata magnetfästen. Detta gör den enkel att fästa, ta loss och ladda.

När man bestämmer sig för en profilarmatur finns det många olika alternativ och monteringsmetoder, men när man väljer armatur är det alltid bra att tänka på belysningens riktning och monteringsplatsen så att även skåpets yttersta hörn får ljus. Ett enkelt sätt att implementera denna typ av belysning även i ett större skåp är att installera en profilarmatur i skåpets framkant som riktar ljuset bakåt mot skåpets bakvägg och lyser på så sätt upp hela skåpet. Ett bra alternativ för att implementera denna typ av belysning är till exempel nyheten Led-Grade, som finns både som en ytmonterbar och infällbar modell.

 

vaatekomeron automaattinen valo

 

Välj ljusstyrning 

När det gäller enkel användning av skåp vill man ofta att belysningsarmaturerna som installeras inuti skåpet ska fungera med automatisk styrning, varvid belysningen tänds när skåpet öppnas och släcks när skåpet stängs. Detta är också vettigt med tanke på elförbrukningen, eftersom belysningen inte är på i onödan, utan endast då när den verkligen behövs.

Automatisk ljusstyrning kan anslutas till alla Limente-belysningsarmaturer och det är enkelt att implementera med en Limente Smart dörrsensorbrytare.

Om man vill att belysningen ska vara dimbar eller om man vill koppla den till en separat ljusströmbrytare kan man välja en trådlös strömbrytare till belysningsarmaturerna. Strömbrytaren kan placeras antingen inuti eller utanför skåpet och kräver inga större elarbeten.

Alternativ som passar varje garderob

Det finns lika många belysningsmöjligheter som det finns skåp och dekoratörer. Belysningen av skåpet bör väljas på ett sådant sätt att den är lätt att använda, lyser upp hela skåpet och dess utseende matchar utrymmets stil. I Limentes utbud kan du hitta flera olika produkter för att lysa upp en funktionell garderob, oavsett stil. Vi hjälper dig gärna att välja rätt produkter för din garderob. 

 

 

 

 limente keittiövalaistus

 

 

 

Relaterade artiklar

Dela detta innehåll