Smart-ljusstyrningsset 

Ljusstyrningssystemet LIMENTE SMART har förnyats helt. Det är nu ännu mer stilrent, mångsidigt och miljövänligt. Smart ljusstyrning är ett stiligt och enkelt system för belysning i köket och andra delar av hemmet. Smart-väggbrytare är indelade i tre olika serier: Classic, Luxus och Greenline. Nu kan du även kombinera LIMENTE Smart Greenline-brytare med ramar från ABB:s Impressivo och Schneiders Exxact-serier.

LIMENTEs trådlösa ljusstyrning består alltid av två delar: dimmerdelen som kommer mellan belysningsarmaturen och strömkällan samt brytaren som kan placeras på önskad plats. Belysningsarmaturerna är anslutna till den trådlösa brytaren med hjälp av dimmerdelen, så dimmerdelen behövs alltid.

Smart -valonohjaussarjat

Klassiskt elegant ljusstyrning 

LIMENTE SMART CLASSIC -serien serien är trådlös ljusstyrning för hembelysning. Seriens eleganta, klassiska design kan enkelt kombineras med olika inredningsstilar. Belysningsarmaturerna styrs av en elegant väggbrytare (kontroller) med på/av-funktion samt dimningsfunktion. Brytaren behöver ingen ledning, den fungerar trådlöst, vilket betyder att den kan placeras fritt på önskad plats i rummet. Du behöver ingen elektriker för att installera den här produkten, du kan enkelt installera den själv. Det kan vara flera brytare som styr samma dimmer, och med en brytare kan du styra flera olika dimmers vilket gör det enkelt att bygga ut systemet i efterhand.

Brytaren är ytmonterbar och stilig. På/av-funktionen fungerar med ett kort tryck och ett långt tryck stärker/dimmar ljuset. Den ytmonterbara brytaren är så låg att den ser ut som den kunde vara infälld. Systemet är kompatibelt med all LIMENTE 24 V LED-belysning. 

 

Lyx med designbrytare 

LIMENTE SMART LUXUS -serien kan du enkelt och elegant lösa ljusstyrning i till exempel köket och andra utrymmen i hemmet. Belysningsarmaturerna styrs av en elegant, väggbrytare (kontroller) med glasram och på/av-funktion samt dimningsfunktion. Med CCT-modellen i Luxus-serien är det även möjligt att justera ljusets färgtemperatur (kräver LIMENTE CCT-belysningsarmaturer). 

Det kan vara flera brytare som styr samma belysning och med en brytare kan du styra flera olika armaturer, vilket gör det enkelt att bygga ut systemet i efterhand. På så sätt kan du enkelt lösa ljusstyrningen även i till exempel en trappa, där du behöver kunna släcka och tända belysningen både på nedre och övre våningen. Trådlös ljusstyrning kräver inga separata elinstallationer, det räcker bara det finns ett eluttag.

LIMENTE SMART LUXUS 24 V består av separat beställda brytare och en dimmerdel lämplig för 24 V (spot- och profilbelysning). Det finns totalt två olika dimmerdelar (24 V och CCT-kompatibel 24 V). Du behöver en dimmer för varje belysningsset eller strömkälla. Till exempel, om ett LED-LENOX-set med tre armaturer är installerat mitt i köket och en separat LED-LINEA installeras ovanpå det övre skåpet som indirekt ljus, behöver du 2 dimmerdelar för att separat styra dessa belysningsarmaturer. I detta fall kan du styra LED-LENOX och LED-LINEA separat. Vill du styra alla samtidigt behöver du bara en dimmer som du kopplar alla armaturer till. 

Som kontroller kan du välja en eller flera brytare i LUXUS-serien. CCT-belysning behöver sin egna CCT-brytare. Du kan välja flera brytare och kombinera dem efter dina behov. Den stiliga och eleganta kontrollern som ser ut som en vanlig väggbrytare, installeras på önskad plats på väggen. Den ytmonterbara brytaren är så låg i designen att det ser ut som om den kunde vara infälld i väggen. 

Det mest ekologiska sättet att styra belysning

LIMENTE SMART GREENLINE -serien är det mest miljövänliga sättet att lösa trådlös ljusstyrning i alla delar av hemmet. Belysningsarmaturerna styrs av en tidlöst elegant brytare (kontroller) med på/av-funktion och dimningsfunktion. Med CCT-modellen av Greenline-serien kan du även justera ljusets färgtemperatur (kräver att du har köpt CCT-belysningsarmaturer). Brytarna i GREENLINE-serien behöver ingen elektricitet för att fungera, utan rörelsen från brytarens knapp producerar den energin som behövs.

LIMENTE SMART GREENLINE 24 V/240 V består av separat beställda brytare och en dimmerdel lämplig för 24 V (spot- och profilljus) eller 240 V (takljus). Det finns totalt tre olika dimmerdelar (24 V, CCT-kompatibel 24 V och 240 V). Du behöver en dimmer för varje belysningsset eller strömkälla. Till exempel, om ett LED-LENOX-set med tre armaturer är installerat mitt i köket och en separat LED-LINEA installeras ovanpå det övre skåpet som indirekt ljus, behöver du 2 dimmerdelar för att separat styra dessa belysningsarmaturer. I detta fall kan du styra LED-LENOX och LED-LINEA separat. Vill du styra alla samtidigt behöver du bara en dimmer som du kopplar alla armaturer till.

Som kontroller kan du välja en eller flera brytare från GREENLINE-serien. CCT-belysning behöver sin egna CCT-brytare. Om du vill, kan du välja flera brytare och kombinera dem efter dina behov. Den stiliga brytaren, som ser ut som en vanlig väggbrytare, installeras på önskad plats på väggen. Tack vare hur låga brytarna är i sin design ser de ut som de kunde vara infällda trots att de är ytmonterbara. Brytarna är trådlösa och behöver inga kablar, så du kan även placera dem fritt var du vill i rummet. På/av-funktionen fungerar med ett kort tryck och ett långt tryck stärker/dimmar ljuset. 

 

 

SMART SENSOR

Automatisk ljusstyrning gör livet enklare. LIMENTE SMART SENSOR är en serie rörelsedetektorer avsedda för automatiserad ljusstyrning. Med Smart Sensor-serien kan du implementera ett system som tänder belysningen när du rör dig nära sensorn och håller belysningen på så länge du rör dig inom detektionsavståndet. En kortvarig frånvaro inom detektionsavståndet släcker inte belysningen, eftersom sensorn reagerar till frånvaron med en liten fördröjning. Produkterna i Smart Sensor-serien möjliggör även ljusstyrning i skåp eller garderober, varvid belysningen automatiskt tänds när dörrarna öppnas och släcks när dörrarna stängs.

Smart styrning av ljuset gör hembelysningen till en ny typ av komfort- och säkerhetsprodukt och är samtidigt också ett ekologiskt sätt att använda belysning. Det är värt att ta lite tid att planera ljusstyrningssystemet i ditt hem, eftersom automatiserad belysning ger glädje, sparar energi och är särskilt användarvänligt.

Smart Sensor

Rörelsedetektor (Limente Smart 511)

PIR-serien är designad för att automatisera ljusstyrning i alla delar av hemmet. Systemet tänder belysningen i rummet, garderoben eller till och med köksutrymmet när ljus behövs. Belysningen är på så länge du rör dig inom området av detektionsavståndet. Till att lämna detektionsavståndet reageras med en liten fördröjning, vilket betyder att en kortvarig frånvaro ännu inte släcker ljuset. Den rörelseavkännande LIMENTE SMART 511 är lämplig för att styra vilken 24V LIMENTE-belysning som helst, till exempel belysningen av kökets mellanrum eller ett frukostskåp. Detektionsavståndet är cirka 1-2m. I stora utrymmen och platser som kan nås från två olika sidor rekommenderas att använda flera sensorer. Det maximala antalet sensorer är 4 per system och seten innehåller alla nödvändiga delar.

  

 

Smart ON/OFF (Limente Smart 512)>

Den rörelseavkännande LIMENTE SMART 512-sensorn kan användas på två olika sätt 

  • Som dörrbrytare (När du öppnar dörren tänds belysningen. När du stänger dörren släcks belysningen.)
  • Som en kontaktslös brytare (En handrörelse slår på/stänger av lamporna)

När du använder SMART ON/OFF-sensorn som en kontaktslös brytare tänds eller släcks lamporna när du för handen under sensorn. Sensorn fungerar även som en dimmer genom att hålla handen stilla framför sensorn. Detektionsavståndet för denna sensor är 0-5 cm, tack vare vilket lamporna inte tänds eller släcks av misstag. Den lilla sensorn kan integreras till en brytare som är nästan osynlig. 

  

 

Smart Dörr-avbrytare (Limente Smart 512)>

Som dörrbrytare kan sensorn LIMENTE SMART 512 användas för att exempelvis styra ljuset i garderober. När dörren är stängd är belysningen släckt, och på motsvarande sätt tänds belysningen när dörren öppnas. Dörrens rörelse tänder och släcker belysningen. Sensorn installeras antingen med ett fäste eller genom att fälla in den i möbelstommen. Var uppmärksam gällande rätt avstånd till dörren! Upp till fyra sensorer kan anslutas till samma system, i vilket fall det är möjligt att organisera ljusstyrningen av även en stor garderob på ett enhetligt sätt. Systemet fungerar med både slag- och skjutdörrar. Belysningen är på så länge dörren är öppen.