LIMENTE SMART 580 mottagare 580 | 240 V, vit

Produktkod SMART580
Supplier reference:
LIMENTE SMART 580 mottagare, 240 V

84,32 €(68,00 € tax excl)

Ref: Supplier ref: Alternativa produkter Tillgänglighet Lägg till broschyren
640580 4009750 SMART 580 mottagare 240 V: I lager MyLimente

Smart dimmers

Med LIMENTE SMART-serien löser man belysningsstyrningen på ett enkelt och elegant sätt, till exempel i köket och i hemmets övriga utrymmen. Armaturerna styrs med en stilig trådlös tryckknapp (styrenhet) som är utrustad med en på/av funktion samt en dimmerfunktion. Med CCT-modellen kan man även justera armaturens färgtemperatur (givet att man köpt CCT-armaturer). LIMENTE SMART 540, 560 och 580 är mottagare som känner igen signalen som skickas av den trådlösa tryckknappen och justerar belysningen enligt den.


Dimmern installeras mellan armaturen och drivdonet (driver). Tryckknappen behöver inga kablar utan den fungerar trådlöst och därmed kan den placeras fritt på valfriplats. Samma armaturer kan styras med flera tryckknappar (styrenheter) och med en tryckknapp kan man styra flera armaturer, vilket möjliggör att enkelt tillägga armaturer eller tryckknappar till systemet i efterhand. Således kan man enkelt skapa effektiv belysningsstyrning till exempel i en trappa, där armaturerna måste kunna släckas och tändas både från över- och nedervåningen. Belysningsstyrningen kräver inga separata elinstallationer, endast ett eluttag behövs. Denna produkt kräver inte en professionell elektriker för installation - du kan enkelt göra det själv.

Utgånglägesmässigt behöver man alltid en (SMART 540, 24 V - SMART 560, 24 V, CCT – SMART 580, 240 V) dimmer och en trådlös tryckknapp (till exempel LIMENTE SMART 541). Vid behov kan både den trådlösa tryckknappen och dimmern beställas skilt. Till exempel, om man har i kökets mellanrum ett LED-LENOX-belysningssett med tre armaturer och ovanför överskåpet LED-LINEA som indirekt belysning, behöver man 2 st. dimmers för att kunna styra LED-LENOX och LED-LINEA separat. Om man vill styra dem alla samtidigt räcker det med en dimmer där man kopplar alla armaturerna. Vänligen observera att CCT-armaturer kräver en egen CCT- trådlös tryckknapp.

Classic och Luxus-seriens strömbrytare kan anslutas till Limente och Schneider Exxact-ramar, men inte till ABB Impressivo-ramar.

Reglering och styrning av belysningen

Genom att reglera armaturerna kan belysningen alltid anpassas på rätt sätt för att skapa lämplig belysning till varje situation i hemmet. Genom att dimma LIMENTE-armaturer ändrar du belysningen i ditt hem från effektiv och klar till varm och mysig. Vid behov kan du använda samma brytare för att styra alla LIMENTE-armaturer i rummet, inklusive olika tak-, panel- och arbetsarmaturer. Armaturerna justeras behagligt jämnt och samtidigt, vilket ändrar stämningen i hela utrymmet. Med LIMENTE SMART-dimmern kan du steglöst justera LIMENTE LED-armaturernas ljusstyrka från 0 till 100%.


LIMENTE SMART 540 är en dimmarenhet för 24 V-lampor. Regulatorn har av/på-funktion och dimning.

LIMENTE SMART 560 är en dimmarenhet för 24 V, CCT-lampor. Regulatorn har av/på-funktion, dimning och kontinuerlig justering av färgtemperatur.

Om du vill reglera flera LIMENTE-armaturer (inte CCT-versionen), beställ utöver standardpaketet, en LIMENTE SMART 540 dimmerenhet för varje drivdon (driver). Produktkoden för dimmern som används med LIMENTE CCT-armaturer är 640560 medan tryckknappens produktkod är 640561.

Installation

LIMENTE SMART 540 och 560 är trådlösa 24 V dimmer delar som installeras mellan drivdonet (drivern) och armaturerna. Dimmern har samma anslutningsdel som drivdonet och samma kontakter som 24 V armaturerna. Maximalt 6 st. armaturer kan kopplas i fördelningsplinten. 1 st. dimmers krävs för varje belysningsgrupp (1 per drivdon). LIMENTE SMART 540 dimmerenheten kan användas med alla 24 V LIMENTE-armaturer medan LIMENTE SMART 560 kan användas med alla 24 V LIMENTE CCT-armaturer. LIMENTE SMART 580 är avsedd för 240 V armaturer.


Installationen och kopplandet är enkelt och snabbt. Eluttaget finns ofta t.ex. ovanför överskåpet i köket och då kan också dimmern placeras där. Dimmern installeras med hjälp av snabbkontakter mellan drivdonet och armaturen. Därefter monteras den stiliga tryckknappen (styrenheten) på önskad plats på väggen. Tillslut skall tryckknappen och dimmern paras ihop och efter det är systemet färdigt för att användas.

Om du behöver flera dimmers eller tryckknappar skall de också paras ihop med varandra. I och med parningen, känner dimmern igen den signalen som tryckknappen skickar och då är systemet klart att användas. Parningen är enkel och snabb att utföra! Du hittar också klara och tydliga instruktioner på vår Youtube-kanal.

Package contents

- mottagare med snabbkontakter
- Plastic Free förpackning

Teknisk information

Dimmer färg
Vit
Installation
Yt installation
Kapslingklass
IP20
Spänning
240 V
Garanti månader
24