LIMENTE SMART GREENLINE dimmer 547, 2-del | 24 V, vit

Produktkod SMART547
Supplier reference:
LIMENTE SMART GL-dimmer 2-del vit

106,64 €(86,00 € tax excl)

Ref: Supplier ref: Alternativa produkter Tillgänglighet Lägg till broschyren
640547 2600866 SMART 547 avbrytare2-delad, vit: I lager MyLimente

Stilig Limente GREENLINE- series trådlös tryckknapp

Med LIMENTE SMART GREENLINE-serien skapar man belysningsstyrning på ett ekologiskt och stiligt sätt, till exempel till köket och övriga utrymmen i hemmet. Armaturerna styrs med en elegant trådlös tryckknapp (kontroller) som är utrustad med en på/av funktion samt en dimmerfunktion. Med CCT-modellen (SMART 562) kan man även justera armaturens färgtemperatur (givet att man köpt CCT-armaturer). Den eleganta trådlösa tryckknapp kontrollen monteras på valfritt ställe. Tack vare tryckknappens låga djup ser den ut att vara monterad som infälld trots att tryckknappen är ytmonterad. Alla Limente Greenline-dimmers fungerar utan en extern strömförsörjning och de är därmed ett ekologist alternativ för att styra belysning.


Tryckknappen behöver inga kablar för att den fungerar trådlöst och därmed kan den även placeras på valfri plats i rummet. Samma armaturer kan styras med flera tryckknappar (styrenheter) och med en tryckknapp kan man styra flera armaturer, vilket gör det enkelt att tillägga armaturer eller tryckknappar till systemet i efterhand. Detta möjliggör att du kan enkelt skapa effektiv ljusstyrning till exempel i en trappa, där armaturerna måste kunna släckas och tändas både från över- och nedervåningen. Ljusstyrningen kräver inga separata elinstallationer, endast ett eluttag behövs. Denna produkt kräver inte en professionell elektriker för installation - du kan enkelt göra det själv.

Reglering och styrning av belysningen

Genom att reglera armaturerna kan belysningen alltid anpassas på rätt sätt för att skapa lämplig belysning till varje situation i hemmet. Genom att dimma LIMENTE-armaturer ändrar du belysningen i ditt hem från effektiv och klar till varm och mysig. Vid behov kan du använda samma brytare för att styra alla LIMENTE-armaturer i rummet, inklusive olika tak-, panel- och arbetsarmaturer. Armaturerna justeras behagligt jämnt och samtidigt, vilket ändrar stämningen i hela utrymmet. Med LIMENTE SMART-dimmern kan du steglöst justera LIMENTE LED-armaturernas ljusstyrka från 0 till 100%.


LIMENTE SMART 540 är en dimmer avsedd för 24 V-lampor. Kontrollen har en av/på-funktion och dimmer.

LIMENTE SMART 560 är en dimmer avsedd för 24 V, CCT-lampor. Kontrollen har en av/på-funktion och dimmer samt steglös färgtemperaturkontroll.

Om du vill reglera flera LIMENTE-armaturer (inte CCT-versionen), beställ utöver standardpaketet, en LIMENTE SMART 540 dimmerenhet för varje drivdon (driver). Produktkoden för dimmern som används med LIMENTE CCT-armaturer är 640560 medan tryckknappens produktkod är 640561.

Installation

LIMENTE SMART 540 är en trådlös 24 V dimmer som installeras mellan drivdonet (drivern) och armaturerna. Dimmern har samma anslutningsdel som drivdonet och samma kontakter som 24 V armaturerna. Det finns plats för maximalt 6 st. armaturer. 1 st. dimmers krävs för varje belysningsgrupp (1 per drivdon). LIMENTE SMART 540 dimmerenheten kan användas med alla 24 V LIMENTE-armaturer.För ljusstyrningen behöver du åtminstone en tryckknapp och en dimmer (640540 eller 640560, CCT).


Installationen och kopplandet är enkelt och snabbt. Eluttaget finns ofta t.ex. ovanför överskåpet i köket och då kan också dimmern placeras där. Dimmern installeras med hjälp av snabbkontakter mellan drivdonet och armaturen. Därefter monteras den stiliga tryckknappen (styrenheten) på önskad plats på väggen. Tillslut skall tryckknappen och dimmern paras ihop och efter det är systemet färdigt för att användas.

Om du behöver flera dimmers eller tryckknappar skall de också paras ihop med varandra. I och med parningen, känner dimmern igen den signalen som tryckknappen skickar och då är systemet klart att användas. Parningen är enkel och snabb att utföra! Du hittar också klara och tydliga instruktioner på vår Youtube-kanal.

Package contents

- 2 delad trådlös kontroll
- Plastic Free förpackning

Teknisk information

Dimmer färg
Vit
Installation
Yt installation
Kapslingklass
IP20
Spänning
24 V DC
Garanti månader
24