Smart-valonohjaussarjat

LIMENTE Smart valonohjausjärjestelmä on kokonaisuudessaan uudistunut. Se on entistäkin monipuolisempi, ekologisempi ja tyylikkäämpi. Kytkimet ovat myös yhdistettävissä markkinoiden suositumpiin sähkökalusteisiin. Smart -valonohjauksella ratkaiset yksinkertaisesti ja tyylikkäästi valaistuksen ohjauksen esimerkiksi keittiössä ja muissa kodin tiloissa. Smart seinäsäätimet jakaantuvat kolmeen eri sarjaan Classic, Luxus ja Greenline. Nyt voit myös yhdistää LIMENTE Smart säätimiä ABB:n Impressivo ja Schneiderin Exxact sarjojen kehyksien kanssa.

Smart -valonohjaussarjat

Klassisen tyylikäs valonohjaus

LIMENTE SMART CLASSIC -sarjallaratkaiset yksinkertaisesti ja tyylikkäästi valaistuksen ohjauksen esimerkiksi keittiössä ja muissa kodin tiloissa. Valaisimia ohjataan tyylikkäällä seinäkytkimellä (säätimellä), jossa on päälle/pois -toiminto ja himmennysominaisuus. Säädin ei tarvitse johdotuksia vaan se toimii langattomasti, jolloin se voidaan myös sijoittaa vapaasti haluttuun paikkaan huoneessa. Tämän tuotteen asentamiseen et tarvitse sähköasentajaa vaan voit tehdä asennuksen helposti myös itse.

Säädin on tyylikäs pintaan asennettava kytkin. Päälle/pois-toiminto toimii lyhyellä painalluksella ja pitkä painallus himmentää/kirkastaa valoa. Säätimen mataluuden ansiosta se näyttää pinta-asennuksesta huolimatta upotetulta seinäkytkimeltä. Järjestelmää voidaan käyttää kaikkien LIMENTE 24 V LED-valaisimien kanssa.

Luxusta design kytkimillä

LIMENTE SMART LUXUS -sarjalla> ratkaiset yksinkertaisesti ja tyylikkäästi valaistuksen ohjauksen esimerkiksi keittiössä ja muissa kodin tiloissa. Valaisimia ohjataan elegantilla lasireunaisella seinäkytkimellä (säätimellä), jossa on päälle/pois -toiminto sekä himmennysominaisuus. CCT -mallissa voit säätää myös valaisimen värilämpötilaa (edellyttää että olet hankkinut CCT -valaisimet).

Säätimiä voi olla useita kappaleita ohjaamassa samoja valaisimia ja yhdellä säätimellä voit ohjata useita eri valaisimia, minkä ansiosta järjestelmää on helppo laajentaa myös jälkikäteen. Näin ratkaiset valonohjauksen helposti myös esimerkiksi portaikkoon, jossa valot pitää pystyä sammuttamaan ja laittamaan päälle niin ylhäältä kuin alhaaltakin. Valaistuksenohjaus ei edellytä erillisiä sähköasennuksia, vaan riittää kun on olemassa pistorasia. Langaton valonohjaus koostuu aina kahdesta osasta: valaisimen ja virtalähteen väliin tulevasta himmenninosasta sekä haluttuun paikkaan asetettavasta säätimestä. Valot yhdistetään langattomaan kytkimeen himmenninosan avulla, joten himmenninosa tarvitaan aina.

LIMENTE SMART LUXUS 24 V/240 V koostuu erikseen tilattavista säätimistä sekä 24 V (spotti- ja profiilivalot tai 240 V (kattovalot -järjestelmään sopivasta himmenninosasta. Himmenninosia on olemassa yhteensä kolme erilaista (24 V, 240 V ja 24 V CCT -järjestelmään sopiva). Jokaista valosettiä (virtalähdettä) varten tarvitset yhden himmenninosan. Esimerkiksi jos keittiössä on välitilassa LED-LENOX kolmen valaisimen setti ja yläkaapin päällä erillinen LED-LINEA epäsuorana valona, tarvitset 2 kpl himmenninosia, jotta voit ohjata LED-LENOXia ja LED-LINEAa erikseen. Mikäli haluat ohjata niitä samanaikaisesti riittää yksi himmenninosa, johon kytket kaikki valaisimet.

Ekologisin tapa ohjata valaistusta

LIMENTE SMART GREENLINE -sarjalla> ratkaiset yksinkertaisesti, ekologisesti ja tyylikkäästi valaistuksen ohjauksen esimerkiksi keittiössä ja muissa kodin tiloissa. Valaisimia ohjataan ajattoman tyylikkäällä seinäkytkimellä (säätimellä), jossa on päälle/pois -toiminto ja himmennysominaisuus. CCT -mallissa voit säätää myös valaisimen värilämpötilaa (edellyttää että olet hankkinut CCT -valaisimet). GREENLINE -sarjan säätimet eivät tarvitse toimiakseen sähköä vaan kytkimen painikkeen liike tuottaa tarvittavan energian.

Säätimeksi voit valita yhden tai useamman GREENLINE -sarjan säätimistä. CCT -valaisimet tarvitsevat oman CCT -säätimensä. Voit halutessasi valita useita säätimiä ja yhdistellä niitä tarpeesi mukaan. Tyylikäs seinäkytkimen näköinen säädin asennetaan haluttuun kohtaan seinää. Säätimien mataluuden ansiosta ne näyttävät pinta-asennuksesta huolimatta upotetuilta seinäkytkimiltä. Säätimet eivät tarvitse johdotuksia vaan ne toimivat langattomasti, jolloin voit myös sijoittaa ne vapaasti haluamaasi paikkaan huoneessa. Päälle/pois -toiminto toimii lyhyellä painalluksella ja pitkä painallus himmentää/kirkastaa valoa.

 

 

SMART SENSOR

Miellyttävää ja turvallisuutta lisäävä automatisoitu valaistuksen ohjaus, jossa erilaisten tunnistimien avulla reagoidaan liikkeeseen. Järjestelmä voi tunnistaa, kun tulet sen lähelle, ja pitää valot päällä niin kauan, kun liikut tunnistusetäisyyden sisällä. Tunnistimen läheisyydestä poistumiseen reagoidaan pienellä viiveellä, jolloin lyhytaikainen poissaolo ei sammuta valoja. Tai kun avaat komeron oven niin valot syttyvät automaattisesti ja vastaavasti kun suljet oven ne sammuvat.

Smart Sensor

Läsnäolotunnistin (Limente Smart 511)>

PIR-sarja on suunniteltu automatisoimaan valaistuksen ohjausta kaikissa kodin tiloissa. Valot pysyvät päällä niin kauan kuin liikut tunnistimen läheisyydessä. Tunnistimen läheisyydestä poistumiseen reagoidaan pienellä viiveellä, jolloin esimerkiksi lyhytaikainen poissaolo ei vielä sammuta valoja. Järkevä valaistuksen ohjaus tekee kodin valaistuksesta uudenlaisen mukavuus- ja turvallisuustuotteen ja samalla se on myös ekologinen tapa käyttää valoja. Liikkeen tunnistava LIMENTE SMART 511 sopii minkä tahansa 24V LIMENTE-valaisimen ohjaamiseen, esimerkiksi välitilan tai aamiaiskaapin valaisimen ohjaukseen. Tunnistusetäisyys on noin 60 - 100 cm. Isoissa tiloissa ja paikoissa, joihin voi saapua kahdelta eri puolelta, kannattaa käyttää useampaa tunnistinta. Tunnistimien maksimimäärä on 4 kpl / järjestelmä ja setit sisältävät kaikki tarvittavat osat.

Smart ON/OFF (Limente Smart 512)>

Liikkeeseen reagoiva LIMENTE SMART 512 -tunnistinta voidaan käyttää kahdella eri tavalla
- ovikytkimenä (avaat oven valot syttyvät. Kun suljet oven, valot sammuvat)
- heilautuskytkimenä (käden liike sytyttää/sammuttaa valot)

Käytettäessä SMART ON/OFF -tunnistinta heilautuskytkimenä, valot syttyvät/sammuvat kun liikutat kättä tunnistimen alla. Tunnistin toimii myös himmentimenä pitämällä kättä tunnistimen edessä. Tunnistusetäisyys alle 5 cm, minkä ansiosta valoja ei vahingossa tule kytkettyä päälle/pois. Pienikokoisen tunnistimen voi integroida lähes näkymättömäksi kytkimeksi.

 

Smart DOOR (Limente Smart 512)>

Ovikytkimenä LIMENTE SMART 512 -tunnistinta käytetään esimerkiksi komeroiden sisätilan valaistuksen ohjaamiseen. Oven ollessa kiinni valot ovat pois päältä ja kun ovet ovat auki ne ovat päällä. Oven liike sytyttää/sammuttaa valot. Tunnistin asennetaan upotettuna kalusterunkoon tai kiinnikkeen avulla. Huomioi oikea etäisyys ovesta. Tunnistimia voi olla jopa neljä kappaletta, jolloin isonkin komeron valaistuksen ohjaus hoituu yhtenäisesti. Järjestelmä toimii yhtälailla kääntyvien kuin liukuvien ovien kanssa. Niin kauan kuin ovi on auki, ovat myös valot päällä.

 

 

Lue lisää valonohjauksesta