Smart-valonohjaussarjat

LIMENTE SMART -valonohjausjärjestelmä on kokonaisuudessaan uudistunut. Se on nyt entistäkin tyylikkäämpi, monipuolisempi ja ympäristöystävällisempi. Smart-valonohjaus on tyylikäs ja yksinkertainen järjestelmä kodin valonohjaukseen keittiössä ja muissa kodin tiloissa. Smart-seinäsäätimet on jaettu kolmeen eri sarjaan: Classic, Luxus ja Greenline. Nyt voit myös yhdistää LIMENTE Smart -säätimiä ABB:n Impressivo- ja Schneiderin Exxact-sarjojen kehysten kanssa.

LIMENTEn langaton valonohjaus koostuu aina kahdesta osasta: valaisimen ja virtalähteen väliin tulevasta himmenninosasta sekä haluttuun paikkaan asetettavasta säätimestä. Valot yhdistetään langattomaan kytkimeen himmenninosan avulla, joten himmenninosa tarvitaan aina.

Smart -valonohjaussarjat

Klassisen tyylikäs valonohjaus

LIMENTE SMART CLASSIC -sarja on langaton valaistuksen ohjaus kodin valaisimille. Sarjan tyylikäs, klassinen muotoilu on helposti yhdistettävissä erilaisiin sisustustyyleihin. Valaisimia ohjataan tyylikkäällä seinäkytkimellä (säätimellä), jossa on päälle/pois -toiminto sekä himmennysominaisuus. Säädin ei tarvitse johdotuksia vaan se toimii langattomasti, jolloin se voidaan myös sijoittaa vapaasti haluttuun paikkaan huoneessa. Tämän tuotteen asentamiseen et tarvitse sähköasentajaa vaan voit tehdä asennuksen helposti myös itse. Säätimiä voi olla useita kappaleita ohjaamassa samoja himmentimiä ja yhdellä säätimellä voit ohjata useita eri himmentimiä, minkä ansiosta järjestelmää on helppo laajentaa myös jälkikäteen.

Säädin on tyylikäs, pintaan asennettava kytkin. Päälle/pois -toiminto toimii lyhyellä painalluksella ja pitkä painallus kirkastaa/himmentää valoa. Pinta-asenteinen säädin on niin matala, että se näyttää upotetulta seinäkytkimeltä. Järjestelmä on yhteensopiva kaikkien LIMENTE 24 V LED-valaisinten kanssa.

Luxusta design kytkimillä

LIMENTE SMART LUXUS -sarjalla ratkaiset yksinkertaisesti ja tyylikkäästi valaistuksen ohjauksen esimerkiksi keittiössä ja muissa kodin tiloissa. Valaisimia ohjataan elegantilla, lasireunaisella seinäkytkimellä (säätimellä), jossa on päälle/pois -toiminto sekä himmennysominaisuus. Luxus-sarjan CCT-mallilla on mahdollista säätää myös valaisimen värilämpötilaa (edellyttää LIMENTE CCT -valaisimia).

Säätimiä voi olla useita kappaleita ohjaamassa samoja valaisimia ja yhdellä säätimellä voit ohjata useita eri valaisimia, minkä ansiosta järjestelmää on helppo laajentaa myös jälkikäteen. Näin ratkaiset valonohjauksen helposti myös esimerkiksi portaikkoon, jossa valot pitää pystyä sammuttamaan ja laittamaan päälle niin ylä- kuin alakerrasta. Langaton valonohjaus ei edellytä erillisiä sähköasennuksia vaan riittää, kun on olemassa pistorasia.

LIMENTE SMART LUXUS 24 V/240 V koostuu erikseen tilattavista säätimistä sekä 24 V (spotti- ja profiilivalaisimet) tai 240 V (kattovalot) järjestelmään sopivasta himmenninosasta. Himmenninosia on olemassa yhteensä kolme erilaista (24 V, 240 V ja 24 V CCT -järjestelmään sopiva). Jokaista valosettiä tai virtalähdettä varten tarvitset yhden himmentimen. Esimerkiksi jos keittiön välitilaan asennetaan kolmen valaisimen LED-LENOX-setti ja yläkaapin päälle erillinen LED-LINEA epäsuorana valona, tarvitset valojen erikseen tapahtuvaan ohjaukseen 2 kpl himmenninosia. Tällöin voit ohjata LED-LENOXia ja LED-LINEAa erikseen. Mikäli haluat ohjata niitä samanaikaisesti, tarvitset vain yhden himmentimen, johon kytket kaikki valaisimet.

Säätimeksi voit valita yhden tai useamman LUXUS-sarjan säätimistä. CCT-valaisimet tarvitsevat oman CCT-säätimensä. Voit valita useita säätimiä ja yhdistellä niitä tarpeidesi mukaan. Tyylikäs ja elegantti, seinäkytkimen näköinen säädin asennetaan haluttuun kohtaan seinää. Pinta-asenteinen säädin on muotoilultaan niin matala, että se näyttää seinään upotetulta.

Ekologisin tapa ohjata valaistusta

LIMENTE SMART GREENLINE -sarja on ympäristöystävällisin tapa ratkaista langaton valonohjaus kodin kaikissa tiloissa. Valaisimia ohjataan ajattoman tyylikkäällä seinäkytkimellä (säätimellä), jossa on päälle/pois -toiminto ja himmennysominaisuus. Greenline-sarjan CCT-mallilla voit säätää myös valaisimen värilämpötilaa (edellyttää, että olet hankkinut CCT -valaisimet). GREENLINE-sarjan säätimet eivät tarvitse toimiakseen sähköä vaan kytkimen painikkeen liike tuottaa tarvittavan energian.

LIMENTE SMART GREENLINE 24 V/240 V koostuu erikseen tilattavista säätimistä sekä 24 V (spotti- ja profiilivalaisimet) tai 240 V (kattovalot) järjestelmään sopivasta himmenninosasta. Himmenninosia on olemassa yhteensä kolme erilaista (24 V, 240 V ja 24 V CCT -järjestelmään sopiva). Jokaista valosettiä tai virtalähdettä varten tarvitset yhden himmentimen. Esimerkiksi jos keittiön välitilaan asennetaan kolmen valaisimen LED-LENOX-setti ja yläkaapin päälle erillinen LED-LINEA epäsuorana valona, tarvitset valojen erikseen tapahtuvaan ohjaukseen 2 kpl himmenninosia. Tällöin voit ohjata LED-LENOXia ja LED-LINEAa erikseen. Mikäli haluat ohjata niitä samanaikaisesti, tarvitset vain yhden himmentimen, johon kytket kaikki valaisimet.

Säätimeksi voit valita yhden tai useamman GREENLINE -sarjan säätimistä. CCT-valaisimet tarvitsevat oman CCT-säätimensä. Voit halutessasi valita useita säätimiä ja yhdistellä niitä tarpeesi mukaan. Tyylikäs, seinäkytkimen näköinen säädin asennetaan haluttuun kohtaan seinää. Säätimien mataluuden ansiosta ne näyttävät pinta-asennuksesta huolimatta upotetuilta seinäkytkimiltä. Säätimet ovat langattomia eivätkä tarvitse johdotuksia, jolloin voit myös sijoittaa ne vapaasti haluamaasi paikkaan huoneessa. Päälle/pois -toiminto toimii lyhyellä painalluksella ja pitkä painallus kirkastaa/himmentää valoa.

SMART SENSOR

Automaattinen valonohjaus helpottaa elämää. LIMENTE SMART SENSOR on sarja automatisoituun valaistuksen ohjauksen tarkoitettuja liikkeeseen reagoivia tunnistimia. Smart Sensor -sarjalla voit toteuttaa järjestelmän, joka sytyttää valot liikkuessasi tunnistimen lähellä ja pitää valot päällä niin kauan, kun liikut tunnistusetäisyyden sisällä. Lyhytaikainen poissaolo tunnistusetäisyyden sisältä ei sammuta valoja, sillä tunnistin reagoi poistumiseen pienellä viiveellä. Smart Sensor -sarjan tuotteet mahdollistavat myös valonohjauksen kaappeihin tai komeroihin, jolloin valot syttyvät automaattisesti ovien avautuessa ja vastaavasti sammuvat ovien sulkeutuessa.

Järkevä valaistuksen ohjaus tekee kodin valaistuksesta uudenlaisen mukavuus- ja turvallisuustuotteen ja on samaan aikaan myös ekologinen tapa käyttää valoja. Kodin valonohjausjärjestelmän suunnitteluun kannattaa käyttää hetki aikaa sillä automatisoitu valaistus tuottaa iloa, säästää energiaa ja on erityisen käyttäjäystävällistä.

Smart Sensor

Läsnäolotunnistin (Limente Smart 511)

PIR-sarja on suunniteltu automatisoimaan valaistuksen ohjausta kaikissa kodin tiloissa. Järjestelmä sytyttää huoneen, komeron tai vaikka keittiön välitilan valot silloin, kun valoa tarvitaan. Valot pysyvät päällä niin kauan kuin liikut tunnistusalueen alueen sisällä. Tunnistimen läheisyydestä poistumiseen reagoidaan pienellä viiveellä, jolloin esimerkiksi lyhytaikainen poissaolo ei vielä sammuta valoja. Liikkeen tunnistava LIMENTE SMART 511 sopii minkä tahansa 24V LIMENTE-valaisimen ohjaamiseen, esimerkiksi välitilan tai aamiaiskaapin valaistuksen ohjaukseen. Tunnistusetäisyys on noin 60-100 cm. Isoissa tiloissa ja paikoissa, joihin voi saapua kahdelta eri puolelta, on suositeltavaa käyttää useampaa tunnistinta. Tunnistimien maksimimäärä on 4 kpl / järjestelmä ja setit sisältävät kaikki tarvittavat osat.

 

Smart ON/OFF (Limente Smart 512)>

Liikkeeseen reagoivaa LIMENTE SMART 512 -tunnistinta voidaan käyttää kahdella eri tavalla

  • ovikytkimenä (Kun avaat oven, valot syttyvät. Kun suljet oven, valot sammuvat.)
  • heilautuskytkimenä (käden liike sytyttää/sammuttaa valot)

Käytettäessä SMART ON/OFF -tunnistinta heilautuskytkimenä, valot syttyvät tai sammuvat liikuttaessasi kättäsi tunnistimen alla. Tunnistin toimii myös himmentimenä pitämällä kättä tunnistimen edessä. Tunnistimen tunnistusetäisyys on alle 5 cm, minkä ansiosta valot eivät syty tai sammu vahingossa. Pienikokoisen tunnistimen voi integroida lähes näkymättömäksi kytkimeksi.

Smart DOOR (Limente Smart 512)>

Ovikytkimenä LIMENTE SMART 512 -tunnistinta on mahdollista käyttää esimerkiksi komeroiden sisätilan valonohjaukseen. Oven ollessa kiinni ovat valot pois päältä ja vastaavasti valot syttyvät oven avautuessa. Oven liike sytyttää ja sammuttaa valot. Tunnistin asennetaan joko kiinnikkeen avulla tai upotettuna kalusterunkoon. Huomioithan oikean etäisyyden ovesta! Tunnistimia voi olla kytkettynä samaan järjestelmään jopa neljä kappaletta, jolloin suurenkin komeron valaistuksen ohjaus on mahdollista järjestää yhtenäisesti. Järjestelmä toimii niin kääntyvien kuin liukuovien kanssa. Valot pysyvät päällä niin kauan kuin ovi on auki.

 

Limente APP

Limente Smart-valonohjaussarjan lisäksi voit ohjata kaikkia himmentimellä varustettuja Limente-valaisimia Limenten omalla valonohjaussovelluksella, joka on ladattavissa AppStore:sta tai GooglePlay:sta. Limente APP:ista saat lisätietoa täältä >

 

Lue lisää valonohjauksesta