Armaturer

LIMENTE BELYSNING

LIMENTE lamporna är indelade i fem grupper: Profiler och LED-band samt möbel-, CCT, tak-och badrumsbelysning.

Profiler och LED-band lyser upp jämnt och fint i hela sin längd.  Den upplysta ytan får en jämn ljuskälla och själva produkten kan placeras så att den inte syns.

Möbellampor är spotlights och placeras ofta på en synlig plats. Dessa lampor passar utmärkt för att lysa upp inredningsdetaljer.  Möbellampor kan också placeras på rekommenderade avstånd från varandra och ger då en mjuk och jämn ljusyta.

CCT-lampor är profilljus och du kan faktiskt själv justera färgtemperaturen och ljusmängden. Justera CCT-lampor från varmt till kallt, hur du själv vill ha det!

Taklampor finns i häng -eller försänkta modeller och våra badrums lampor kan placeras i våta utrymmen.

Armaturer Det finns inga produkter i den här kategorin.

Underkategorier

 • Spotlights

  Efficient wor light and accent lights for furniture

  Möbelarmaturer är spotaktiga LED-armaturer som är en del av inredningen och de placeras oftast så att hela armaturen är synlig. Det finns även tillgängligt möbelarmaturer som installeras som infällda i möbler. Med möbelarmaturer kan man betona enstaka detaljer eller föremål medan i mellanrum ger de effektivt arbetsljus.

  Alla armaturer i det tidlösa och stiliga armatursortimentet har ett prickfritt ljus och en behaglig ljusstyrka. Ljuset är prickfritt tack vare ett matt skyddsglas. Mattglaset garanterar att ljuset är jämnt och de effektiva LED:sen att ljusstyrkan är tillräcklig.

  I flera av armaturerna kan färgtemperaturen väljas mellan en varm 3000 K eller en neutral 4000K. Den varma 3000 K färgtemperaturen har en gulare färgton medan den neutral 4000K färgtemperaturen är närmare en ren vit färgton. De fräscha 4000 K LED armaturerna passar bra till alla slags utrymmen. Ljusets ton är möjligast naturlig och därmed påverkar den inte inredningens andra färgtoner.

  De laddbara batteriarmaturerna kräver inte en strömmatning och därmed kan de fritt placeras där man vill. Armaturen får ström från de laddbara batterierna. Armaturerna fästes med hjälp av små magneter, vilket gör att de är lätta att lägga på plats och ta loss samt att laddas med hjälp av en USB-kabel.

 • Profil armatur

  Stilrent jämnt ljus

  En estetiskt behaglig belysning kan nås genom jämnt och enhetligt ljus. Desto mer elegant och diskret ljus man vill ha, desto jämnare och mer dämpat borde ljuset vara. LED profilarmaturerna, som består av en profil och ett LED-band, har ett stiligt jämnt och enhetligt ljus. Ytan som belyses av LED profilarmaturerna är enhetligt utan några obelysta områden.

  Utöver arbetsbelysning används LED profilarmaturer även ofta som källa för indirekt ljus. Då är själva armaturen gömd och ljuset reflekteras från någon annan yta som t.ex. vägg, tak eller golv. Indirekt ljus är både behagligt och stämningsfullt tilläggsljus som inte enbart belyser men skapar även stämning till utrymmet och betonar inredningen.

  LED profilarmaturerna kan installeras som en lång enhetlig ljuslist eller alternativt som kortare helheter och då bryts ljuset mellan profilerna. Ytan som belyses med profilarmaturen har alltid ett jämnt ljus och själva armaturen kan gömmas t.ex. bakom en list eller en skiva.

  I kökets mellanrum kan flera olika typer av profilarmaturer användas. Ljuset är motsvarande i alla armaturer medan skillnaderna mellan armaturerna är i installationssättet och utseendet. Några exempel:

  1. Led-Profil LUX och Led-Profil LUX IR är oförkortbara armaturer som installeras med 60 – 80 cm mellanrum. Ljusstyrkan är tillräcklig även då en köksfläkt blir emellan profilerna. Led Profil LUX armaturen kan installeras under överskåpet till den djupriktning man vill. Det är dock rekommenderbart att profilen installeras nära framkanten eller i mitten av skåpet. Armaturen kan inte förkortas vid samband av installationen.
  2. Led profilarmaturerna Led-Corner, -Grade, -Lila, -Lilo, -Linea, -Inser och -Inser mini kan beställas som 2 och 4 meter långa listor som förkortas i samband med installationen till den längd man vill. Armaturerna installeras oftast till hela vägen under överskåpet. Led-Grade, -Lila, -Lilo, -Linea, -Inser och -Inser mini bör installeras nära framkanten eller i mitten av skåpet medan Led-Corner skall installeras i bakkanten. Vänligen observera att om man vill installera armaturen som infälld bör man välja en profil som är avsedd att installeras som infälld.
  3. Led-Wall och -Duo beställas också som 2 och 4 meter långa listor. Led-Wall skiljer sig från de ovannämnda armaturerna genom att den skall installeras som infälld i bakväggen och då belyser den neråt mot bänkskivan, medan Led-Duo är en ytmonterad armatur. Båda armaturerna passar bra till kök utan överskåp eller kök som inte har skåp på hela vägen.

  Indirekt stämningsbelysning kan lätt skapas till sov- och vardagsrum med Led-Up (belyser uppåt) och Led-Duo (belyser både upp- och neråt) ljuslister. Ljuset är i båda LED-profilarmaturerna behagligt, enhetligt och jämnt. Ljuslistrena är tillgängliga som 2 och 4 meter långa och de förkortas i samband med installationen till den längd man vill.

  Led-Ribbon är ett ledband som kan installeras med häftremsa där man vill t.ex. för att belysa sockeln. Led-Ribbon bör alltid installeras på en yta som leder värme t.ex. en aluminiumlist så att ledbandet inte blir för varmt.

 • Tak och väggarmatur

  Universellt ljus i varje rum

  Taklampor kan vara hängande eller infällda. Det finns tre olika verkningsgrader tillgängliga för infällda downlights. Valet av armaturverkningsgrad påverkas av rummets höjd och hur nära armaturerna ska placeras. Infällda modeller kan ersätta en mer traditionell takmonterad armatur. Om du vill installera flera armaturer nära varandra, kontrollera produkten för rekommenderade installationsavstånd för att säkerställa tillräcklig ljusstyrka i rummet.

  Hänglampor passar till många utrymmen, både i köket utan skåp och för allmän belysning på matbordet. Med den hängande belysningen är det möjligt att få en mer look till rummet när den hängs på ett sidobord eller soffbord. Dessa lampor ger mer allmänt ljus som skapar en atmosfär i rummet.

  Takmonterade downlights är LED-lampor, vilket betyder att de är ekologiska och håller länge. Downlights passar alla utrymmen och för alla takytor.

 • Badrumsbelysning
 • CCT - LED profiilit
 • Led paket

  Enkla och mångsidiga ledband i klara set

  Ledbanden är en av de mest mångsidiga belysningsprodukterna. Med hjälp av dem kan man skapa allt från en effektiv arbetsbelysning t.ex. till kök eller hemvårdsrum, till stämning som indirektbelysning t.ex. ovanför skåp eller till socklar.

  För att underlätta valet av ledbandet erbjuder vi färdiga ledbandset. Setet innehåller ledbandet och en passlig strömkälla, samt övriga tillbehör beroende på vilket set man väljer. Tack vare detta behöver man inte fundera på vilken strömkälla eller dimmer som passar ihop med ljusbandet, utan allt som behövs fås med i setet.

  Alla LIMENTE ledband kan lätt förkortas med sax från de märkta ställena till den längd man vill. Varje hellångt ljusband kan förkortas till två användbara band tack vare att det hellånga bandet har en 3 meter lång kabel i vardera ändan. Du kan installera ledbandet själv och det behöver inte göras av en elektriker i och med att kablarna ansluts med praktiska snabbfästen. Ledbandet rekommenderas att installeras innanför en aluminiumprofil. Aluminiumprofilerna är lätta att installera med de inkluderade fästena och skruvarna.

  De färdiga belysningsseten passar nästan till alla utrymmen i hemmet, oavsett om det är frågan om kök, badrum, möbler eller trappor! Tips för användningsanvändningsändamål kan du bekanta dig med antingen på LIMENTE bloggen eller på LIMENTE:s hemsidor under belysningstips sektionen. Så här enkelt har valet av LED-belysning aldrig varit.