Valaisimet

LIMENTE valaisimet

LIMENTE-valaisimet on jaettu neljään ryhmään: profiilit ja led-nauhat sekä kaluste-, katto- ja kylpyhuonevalaisimet. Suurinta osaa valaisimista voi käyttää vaihtelevasti eri tiloissa. Valaisimilla voi toteuttaa helposti hyvät led valot keittiöön, mutta myös erilaisia epäsuoria valaistusratkaisuja.

Profiilit ja led-nauhat ovat tuotteita, joissa valo on pitkältä matkalta yhtenäistä. Valaistava pinta saa tasaisen valon ja itse valaisin voidaan sijoittaa huomaamattomasti piiloon. Kirkkaiden ledien edessä on mattapintainen suojalasi, joka estää pisteiden näkymisen ja saa valon näyttämään miellyttävän tasaiselta. Profiilivalaisimet sopivat hyvin myös epäsuoraan valaistukseen. CCT-profiilivalojen ideana on, että voit itse milloin tahansa päättää, minkä väristä valoa haluat. Säätöalue on hyvin laaja ja mahdollistaa värilämpötilan säätämisen lämpimästä kylmään.

Kalustevalaisimet ovat spottimaisia valaisimia ja ne sijoitetaan usein niin, että myös valaisin näkyy. Kalustevalaisimilla voit korostaa yksittäistä valaistavaa kohdetta tai sijoittaa valaisimet välitilaan suositeltujen etäisyyksien päähän toisistaan. Suositusetäisyyksille sijoitetuilla välitilavaloilla takaat tasaisen ja miellyttävän valon työskentelytasolle.

Kattovalaisimet ovat katosta roikkuvia tai kattoon upotettavia/pintaan asennettavia valaisimia. Kattoon upotettavia valaisimia voidaan käyttää kaikissa kodin tiloissa mukaan lukien kosteat tilat kuten kylpyhuoneet. Valaisimia voidaan käyttää yleisvalaistukseen tai kohdevalaistukseen valaisimesta ja asennuspaikasta riippuen. Riippuvalaisimia voidaan käyttää keittiön pöydän tai saarekkeen päälle tai olohuoneen tason päälle antamassa sekä yleisvaloa että yksinään erillistä tunnelmavaloa. Keittiön, eteisen tai olohuoneen katossa DRI-valaisimet antavat hyvää yleisvaloa.

Kylpyhuonevalaisimet ovat nimensä mukaisesti kylpyhuoneeseen suunniteltuja valaisimia, sillä niiden tulee olla kosteusluokitukseltaan IP44. Kylpyhuonevalaisinmallistosta löytyy vaihtoehtoja niin peilin päälle ja sivuille kuin DR-valaisimet kylpyhuonetilan yleisvalaistukseen.

Kaikkien valaisinten tuotesivulla kohdasta "Asennuskuvat" löydät vinkkejä, miten ja missä valaisimia voidaan käyttää sekä miten johdotukset menevät huomioiden langaton valaistuksen ohjaus. Tuotesivun alareunasta, kohdasta ”Tekniset tiedot”, löytyvät myös led-valoarvot sekä muut tekniset tiedot. Enemmän informaatiota erilaisista valaistukseen liittyvistä arvoista löydät teknisen tiedon edessä olevan ”i” linkin kautta.

Valaisimet Ei tuotteita tuoteryhmässä.

Alatuoteryhmät

 • Spottivalaisimet

  Kohdevaloa kalusteisiin

  Kalustevalaisimet ovat spottimaisia led-valaisimia, jotka sijoitetaan usein niin, että koko valaisin näkyy. Valaisimia on saatavilla myös kalusteisiin upotettavina malleina. Kalustevalaisimilla voi korostaa yksittäistä kohdetta ja välitilassa kalustevalaisimet antavat tehokasta työskentelyvaloa. Kalustevalaisinten laajasta mallistosta löytyvät vaihtoehdot niin keittiön välitilaan kuin kaappeihin. Monipuolisen valaisinmalliston värivaihtoehdot ovat valkoinen, musta, messinki ja rst.

  Ajattoman tyylikkään malliston valaisimilla on miellyttävä pisteetön valoteho. Valon tekee pisteettömäksi matta suojalasi led-valopisteiden edessä. Mattalasi takaa tasaisen valon ja tehokkaat ledit riittävän valotehon.

  Useissa valaisimissa värilämpötilaksi on valittavissa lämmin 3000K tai raikas 4000 K. Lämmin 3000 K värilämpötila on valosävyltään kellertävämpi kuin lähempänä puhtaan valkoista valoa oleva 4000 K. Raikkaat 4000 K led-valot sopivat värilämpötilaltaan kaikenlaisiin tiloihin. Valon sävy on mahdollisimman luonnonmukainen eikä muuta sisustuksen muita sävyjä.

  Välitilaan asennettaessa kannattaa noudattaa suositeltua asennusetäisyyttä, jotta pöytätasolle laskeutuva valo on tasaisen miellyttävää ja riittävän tehokasta. Kalustevalot sopivat yhtä hyvin käytettäväksi keittiön välitilassa tai aamiaiskaapissa kuin vitriini- ja vaatekaapeissa.

 • Led profiilit

  Tyylikästä tasaista valoa

  Esteettisesti kaunis valaistusilme saadaan aikaan tasaisilla ja yhtenäisillä valopinnoilla. Mitä elegantimpi ja huomaamattomampi valon halutaan olevan, sitä rauhallisempi ja tasaisempi sen pitäisi olla. Led-profiilista ja led-nauhasta koostuvissa valaisimissa valo on rauhallista ja jatkuvaa. Led-profiilivalaisinten valaisema alue on yhtenäinen jättämättä erillisiä valaisemattomia kohtia.

  Usein profiilivalaisimia käytetään työskentelyvalon lisäksi epäsuorana valona. Tällöin itse valaisin on näkymättömissä ja valo heijastuu seinän, katon tai lattian kautta huonetilaan. Epäsuora valo on miellyttävä lisävalo, joka antaa valoa mutta myös luo erilaisia tunnelmia tilaan.

  LED-PROFIL-valaisimet voidaan asentaa pitkinä yhtenäisinä valolistoina tai lyhyempinä kokonaisuuksina, jolloin valo katkeaa profiilien välillä. Profiilivalaisimilla valaistava pinta saa aina tasaisen valon ja itse valaisin voidaan sijoittaa huomaamattomasti katseilta piiloon esimerkiksi listan tai levyn taakse.

  Keittiön välitilassa voit käyttää kolmea erityyppistä profiilivalaisinta. Valo on kaikissa vastaavaa, erot ovat asennustavoissa ja ulkonäössä. Voit valita mieleisesi sen mukaan, mikä sopii parhaiten sisustukseesi ja makuusi.

  1. LED-PROFIL LUX ja LED-PROFIL LUX-IR ovat määrämittaisia valaisimia, jotka asennetaan 60-80 cm välein. Pöytätason valoteho on riittävä silloinkin, kun liesi jää kahden valaisimen väliin. LED-PROFIL LUX -valaisin voidaan asentaa kaapiston alle syvyyssuunnassa haluttuun paikkaan, mutta suositeltavaa on asentaa se joko keskelle tai lähemmäksi kaapiston etureunaa. Valaisinta ei voi lyhentää asennuspaikalla.

  2. Led-profiilivalaisimet LED-CORNER, LED-GRADE, LED-LILA, LED-LILO, LED-LINEA, LED-INSER ja LED-INSER MINI ovat tilattavissa kahden ja neljän metrin pituisina listoina, jotka lyhennetään asennuspaikalla haluttuun mittaan. Valaisimet asennetaan yleensä koko yläkaappien matkalle: LED-GRADE, LED-LILA, LED-LILO, LED-LINEA, LED-INSER ja LED-INSER MINI kaapiston keskelle tai lähemmäksi etureunaa, LED-CORNER kaapiston takareunaan.

  3. LED-WALL ja LED-DUO toimitetaan myös kahden ja neljän metrin pituisen listana. Poiketen edellä mainituista valaisimista WALL-lista upotetaan taustaseinään, josta se valaisee työtasoa. LED-DUO on pinta-asenteinen. Molemmat valaisimet sopivat hyvin keittiöön, jossa ei ole yläkaappeja tai kaappeja on vain osalla matkaa.

  Epäsuoraa tunnelmavaloa voit helposti luoda makuuhuoneeseen ja olohuoneeseen erillisillä LED-UP (valaisee ylöspäin) ja LED-DUO (valaisee ylös- ja alaspäin) led-valolistoilla. Valo on molemmissa led-profiilivalaisimissa miellyttävän lempeää ja yhtenäistä. Profiilivalojen listat toimitetaan kahden ja neljän metrin pituisina ja ne lyhennetään asennettaessa aina juuri halutun mittaisiksi.

  LED-RIBBON led-valo on erillinen valonauha, joka voidaan tarrapinnan avulla asentaa suoraan esim. sokkelivaloksi. LED-RIBBON-nauha on aina asennettava lämpöä johtavalle pinnalle esim. alumiinilistan sisään, jotta se ei kuumene likaa.

 • Katto- ja seinävalaisimet

  Yleisvaloa kaikkiin kodin tiloihin

  Kattovalaisimet ovat katosta roikkuvia tai kattoon upotettavia valaisimia. Kattoon upotettavia on saatavissa kolmessa eri tehossa, joista sopiva valitaan huonekorkeuden ja sen mukaan, kuinka lähelle toisiaan valaisimet halutaan sijoittaa. Pintaan asennettavalla valaisimella korvaat helposti esimerkiksi perinteisen katosta roikkuvan valaisimen. Mikäli tarvitset useampia valaisimia, tarkista tuotteen suositeltu asennusetäisyys, jotta varmistat sopivan valaistusvoimakkuuden.

  Roikkuvat valaisimet sopivat yhtä lailla yläkaapittoman keittiön työpöytävalaistukseen kuin ruokapöydän päälle tai huoneen yleisvaloksi. Lisäksi olohuoneessa tai makuuhuoneessa riippuvalaisimet lisäävät ilmettä, kun ne asennetaan esimerkiksi erillisen sivutason tai lipaston päälle. Riippuvilla valoilla lisätään yleisvaloa ja luodaan kaunista tunnelmavaloa.

  LIMENTE-kattovalaisinten värilämpötila on aina 4000K, joten kattoon upotettavia, pintaan asennettavia sekä riippuvia kattovalaisimia voidaan yhdistellä vapaasti värisävyn pysyessä yhtenäisenä. Yhdisteltäessä kattovalaisimia luodaan kaunis ja tyylikäs kokonaisuus tilaan kuin tilaan. Sekä riippuvalaisimissa että kattopintaan asennettavissa led-valoissa on valittavissa skandinaaviset mattamusta ja valkoinen värivaihtoehto.

  Kattoon asennettavat led-valot ovat ajattoman tyylikkäitä ja sopivat jokaiseen tilaan kaikille kattopinnoille.

 • Kylpyhuonevalaisimet

  Miellyttävää valoa kylpyhuoneeseen

  Kylpyhuone on paikka, jossa suurin osa aloittaa päivän toimet. Miellyttävässä valossa on mukava suorittaa aamuaskareet: käydä suihkussa, ajaa parta, kammata hiukset tai ehostaa kasvoja. LIMENTE-kylpyhuonevalaisinten tehokas mutta pehmeä valo tulee miellyttävästi mattapintaisen lasin läpi valaisten tasaisesti kaikkiin suuntiin.

  LIMENTE-mallistossa on valaisinvaihtoehdot kylpyhuoneen yleisvalolle ja peilin ympärille. Peilivalaisimet sopivat tyylikkäästi esimerkiksi peilin molemmin puolin tai sen päälle asennettaviksi. Erilliset valot voidaan suuremmassa tilassa asentaa myös keskelle seinää yleisvaloiksi. Valot luovat tilaan oikean kylpylän tunnelmaa.

  Kylpyhuoneen valaisinten värilämpötila 4000K antaa luonnonvaloa mukailevan raikkaan valon. Erityisesti kasvoja ehostaessa on tärkeää, että valo laskeutuu tasaisesti kasvoille ja antaa mahdollisimman luonnollisen ja tehokkaan valon.

  LIMENTE LED-DR ja LIMENTE LED-DS -valaisimet ovat saatavilla pinta-asenteisina tai upotettavina. Niiden valoteho sopii hyvin niin kylpyhuoneisiin kuin muihinkin yleisiin tiloihin. Valaisimet vaativat hyvin matalan asennustilan, sulautuvat huomaamattomasti kattoon ja antavat kauniin tasaisen valon tilaan.

  Kylpyhuonetilan ilmeikkyyttä ja pehmeyttä voidaan lisätä epäsuorilla valoilla. Erityisen helppo keino on lisätä led-valonauha peilin taakse. Toinen näyttävä keino on asentaa valoraita yhdelle tai useammalle seinälle. LED-UP-profiilivalaisimella on helppo toteuttaa epäsuora valoraita katonrajaan.

 • CCT - LED profiilit
 • Valmiit setit

  Helpot ja monipuoliset LED-nauhat valmiina paketteina

  Led-nauhat ovat yksi monipuolisimmista valaisintuotteista. Niillä luot niin tehokkaan työskentelyvalon vaikkapa keittiöön tai kodinhoitohuoneeseen kuin tunnelmallisen epäsuoran valaistuksen esimerkiksi kaapin päälle ja sokkeleihin.

  Tehdäksemme oikeanlaisen LED-nauhan valinnan helpommaksi, olemme koonneet nauhoista valmiita settejä, joissa mukana on aina nauhaan sopiva virtalähde sekä muut tarvikkeet paketista riippuen. Nyt sinun ei tarvitse enää miettiä virtalähteen kokoa tai himmentimen yhteensopivuutta vaan nyt saat kaiken tarvitsemasi valmiissa valaisinpaketissa.

  Kaikki LED-nauhamme ovat leikattavissa haluttuun mittaan helposti saksilla merkityistä kohdista ja jokaisesta nauhasta saat aina kaksi tarvittavan mittaista palaa, sillä nauhan molemmista päistä löytyy kolme metriä pitkä johto. Asennuksen voit tehdä itse, etkä tarvitse valaisinten asennukseen sähköasentajaa, sillä johdot kiinnitetään toisiinsa näppärien pikakiinnikkeiden avulla. Alumiiniprofiilit, joiden sisään led-nauhat suositellaan asennettavan, ovat helppoja asentaa mukana tulevien kiinnikkeiden ja ruuvien avulla.

  Valmiit valaisinsetit sopivat lähes minne tahansa kodin tiloista, keittiöön, kylpyhuoneeseen, kalusteisiin tai vaikka portaikkoihin! Vinkkejä LED-nauhavalaisinten käyttöön voit lukea blogistamme tai nettisivujemme valaistusvinkkejä-osiosta. Näin helppoa sopivien LED-valaisinten valinta ei ole koskaan aiemmin ollut!