Valaisimet

LIMENTE valaisimet

LIMENTE-valaisimet on jaettu neljään ryhmään: profiilit ja led-nauhat sekä kaluste-, katto- ja kylpyhuonevalaisimet. Suurinta osaa valaisimista voi käyttää vaihtelevasti eri tiloissa. Valaisimilla voi toteuttaa helposti hyvät led valot keittiöön, mutta myös erilaisia epäsuoria valaistusratkaisuja.

Profiilit ja led-nauhat ovat tuotteita, joissa valo on pitkältä matkalta yhtenäistä. Valaistava pinta saa tasaisen valon ja itse valaisin voidaan sijoittaa huomaamattomasti piiloon. Kirkkaiden ledien edessä on mattapintainen suojalasi, joka estää pisteiden näkymisen ja saa valon näyttämään miellyttävän tasaiselta. Profiilivalaisimet sopivat hyvin myös epäsuoraan valaistukseen. CCT-profiilivalojen ideana on, että voit itse milloin tahansa päättää, minkä väristä valoa haluat. Säätöalue on hyvin laaja ja mahdollistaa värilämpötilan säätämisen lämpimästä kylmään.

Kalustevalaisimet ovat spottimaisia valaisimia ja ne sijoitetaan usein niin, että myös valaisin näkyy. Kalustevalaisimilla voit korostaa yksittäistä valaistavaa kohdetta tai sijoittaa valaisimet välitilaan suositeltujen etäisyyksien päähän toisistaan. Suositusetäisyyksille sijoitetuilla välitilavaloilla takaat tasaisen ja miellyttävän valon työskentelytasolle.

Kattovalaisimet ovat katosta roikkuvia tai kattoon upotettavia/pintaan asennettavia valaisimia. Kattoon upotettavia valaisimia voidaan käyttää kaikissa kodin tiloissa mukaan lukien kosteat tilat kuten kylpyhuoneet. Valaisimia voidaan käyttää yleisvalaistukseen tai kohdevalaistukseen valaisimesta ja asennuspaikasta riippuen. Riippuvalaisimia voidaan käyttää keittiön pöydän tai saarekkeen päälle tai olohuoneen tason päälle antamassa sekä yleisvaloa että yksinään erillistä tunnelmavaloa. Keittiön, eteisen tai olohuoneen katossa DRI-valaisimet antavat hyvää yleisvaloa.

Kylpyhuonevalaisimet ovat nimensä mukaisesti kylpyhuoneeseen suunniteltuja valaisimia, sillä niiden tulee olla kosteusluokitukseltaan IP44. Kylpyhuonevalaisinmallistosta löytyy vaihtoehtoja niin peilin päälle ja sivuille kuin DR-valaisimet kylpyhuonetilan yleisvalaistukseen.

Kaikkien valaisinten tuotesivulla kohdasta "Asennuskuvat" löydät vinkkejä, miten ja missä valaisimia voidaan käyttää sekä miten johdotukset menevät huomioiden langaton valaistuksen ohjaus. Tuotesivun alareunasta, kohdasta ”Tekniset tiedot”, löytyvät myös led-valoarvot sekä muut tekniset tiedot. Enemmän informaatiota erilaisista valaistukseen liittyvistä arvoista löydät teknisen tiedon edessä olevan ”i” linkin kautta.

Valaisimet Ei tuotteita tuoteryhmässä.

Alatuoteryhmät

 • Spottivalaisimet

  Tehokasta työskentelyvaloa ja kohdevaloa kalusteisiin

  Spottivalaisimet ovat sisustukseen sopivia, pienikokoisia LED-valaisimia, jotka sijoitetaan usein niin, että koko valaisin näkyy. Valaisimia on saatavilla myös kalusteisiin upotettavina malleina. Kalustevalaisimilla voit korostaa yksittäistä valaistavaa kohdetta tai sijoittaa valaisimet välitilaan suositeltujen etäisyyksien päähän toisistaan. Suositusetäisyyksille sijoitetuilla välitilavaloilla varmistat tasaisen ja miellyttävän valon työskentelytasolle.

  Monipuolisen ja tyylikkään malliston valaisimilla on miellyttävä pisteetön valoteho. Valon tekee pisteettömäksi matta suojalasi LED-valopisteiden edessä. Suojalasi varmistaa tasaisen valon ja tehokkaat ledit riittävän valotehon.

  Useissa valaisimissa värilämpötilaksi on valittavissa lämmin 3000 K tai raikas 4000 K. Lämmin 3000 K värilämpötila on sävyltään keltaisempi kuin lähempänä puhtaan valkoista valoa oleva 4000 K. Raikkaat 4000 K LED-valot sopivat värilämpötilaltaan kaikenlaisiin tiloihin. Valo on sävyltään mahdollisimman luonnollinen eikä muuta sisustuksen muita sävyjä.

  Ladattavat paristovalaisimet eivät tarvitse virransyöttöä, joten voit sijoittaa ne vapaasti haluamaasi paikkaan. Valaisin saa virtansa ladattavista paristoista. Valaisimissa on magneettikiinnitys, jolloin ne on helppo irrottaa ja ladata USB-liittimen avulla.

 • Profiilivalaisimet

  Tyylikästä tasaista valoa

  Esteettinen ja tyylikäs valaistus saadaan aikaan valopinnoilla, jotka ovat tasaisia ja yhtenäisiä. Mitä elegantimpi ja vähäeleisempi valon halutaan olevan, sitä rauhallisempi ja tasaisempi sen pitäisi olla. LED-profiilista ja -nauhasta koostuvat profiilivalaisimet tuottavat tyylikästä, tasaista ja yhtenäistä valoa, mutta valaisimen runko voidaan asentaa katseilta piiloon esimerkiksi listan taa.

  LED-profiilivalaisimia on mahdollista käyttää työskentelyvalon lisäksi myös epäsuorana valona. Tällöin itse valaisin on näkymättömissä ja valo heijastuu jonkin toisen pinnan, kuten seinän, katon tai lattian kautta huonetilaan. Epäsuoralla valaistuksella voit luoda tilaan tunnelmavalaistusta ja korostaa sisustusta, mutta se tarjoaa myös miellyttävää ja hyödyllistä lisävaloa.

  Profiilivalaisimilla toteutettu valaistus tuo linjakkuutta ja ryhtiä niin kalusteisiin kuin koko tilaan, ja korostat niiden avulla haluttuja linjoja. Niitä voidaan käyttää kaikkialla, missä toiveena on selkeä, jatkuva valaistus kuten esimerkiksi keittiön välitilassa, katonrajassa, sokkelitiloissa, portaissa tai kalusteissa. Profiilivalaisimia on saatavilla monipuolisesti erilaisilla asennustavoilla ja eri värisillä profiililistoilla, joten löydät aina sisustukseesi ja makuusi sopivan vaihtoehdon.

  Keittiön välitilan valaistukseen löydät valikoimastamme useita eri profiilivalaisimia. Valo on kaikissa toisiaan vastaava - erot ovat asennustavoissa ja ulkonäössä. Voit valita parhaiten omaan makuusi, sisustukseesi ja kotiisi sopivan vaihtoehdon. Tässä muutama esimerkki:

  1. Led-Profil LUX ja Led-Profil LUX IR ovat määrämittaisia valaisimia, joita asennetaan 60-80 cm välein. Pöytätason valoteho on riittävä silloinkin, kun liesi jää kahden valaisimen väliin. Led Profil LUX -valaisin voidaan asentaa kaapiston alle syvyyssuunnassa haluttuun paikkaan, mutta suositeltavaa on asentaa se joko keskelle tai lähemmäksi kaapiston etureunaa. Valaisinta ei voi lyhentää asennuspaikalla.
  2. Profiilivalaisimet Led-Corner, -Grade, -Lila, -Lilo, -Linea, -Inser ja -Inser mini ovat tilattavissa kahden ja neljän metrin pituisina listoina, jotka lyhennetään asennuspaikalla haluttuun mittaan. Valaisimet asennetaan yleensä koko yläkaappien matkalle valaisimesta riippuen kaapiston pohjaan keskelle tai lähemmäs etureunaa tai kaapiston takareunaan. Tarkemmat asennusohjeet löydät tuotteen tuotetiedoista. Huomaathan valita aina upotettavaksi tarkoitetun profiilin, jos haluat asentaa valaisimen upotettuna.
  3. Led-Wall ja -Duo toimitetaan myös kahden tai neljän metrin pituisena listana. Poiketen edellä mainituista valaisimista Led-Wall upotetaan taustaseinään, josta se valaisee alaspäin kohti työtasoa. Led-Duo on pinta-asenteinen ja valaisee ylös- ja alaspäin. Molemmat valaisimet sopivat hyvin keittiöön, jossa ei ole yläkaappeja tai kaappeja on vain osalla matkaa.

  Epäsuoraa tunnelmavaloa voit helposti luoda niin makuuhuoneeseen kuin olohuoneeseen esimerkiksi erillisillä Led-Up (valaisee ylöspäin) ja Led-Duo (valaisee ylös- ja alaspäin) LED-profiilivalaisimilla. Valo on molemmissa valaisimissa miellyttävän pehmeää ja yhtenäistä. Profiilivalaisinten listat toimitetaan kahden tai neljän metrin pituisina ja ne lyhennetään asennettaessa aina juuri halutun mittaisiksi.

  Led-Ribbon on erillinen LED-valonauha, joka voidaan suoraan tarrapinnan avulla asentaa esim. sokkelivaloksi. Led-Ribbon asennetaan aina lämpöä johtavalle pinnalle kuten esim. alumiinilistan sisään, jotta se ei kuumene likaa.

 • Katto- ja seinävalaisimet

  Yleisvaloa jokaiseen tilaan

  Kattovalaisimet ovat katosta riippuvia valaisimia (riippuvalaisimet) tai kattoon asennettavia paneelivalaisimia (alasvalot). Kattovalaisimet toimivat huoneen yleisvalon lähteinä, mutta ne voivat toimia myös kauniina sisustuselementteinä ja viimeistellä koko sisustuksen ilmeen.

  Riippuvat valaisimet valaisimet sopivat yhtä lailla yläkaapittoman keittiön työpöytävalaistukseen kuin ruokapöydän päälle tai huoneen yleisvaloksi. Lisäksi olohuoneessa tai makuuhuoneessa riippuvalaisimet lisäävät ilmettä, kun ne asennetaan esimerkiksi erillisen sivutason tai lipaston päälle. Riippuvilla valoilla lisätään tilan yleisvaloa ja luodaan kaunista tunnelmavaloa. Valikoimamme riippuvalaisimet ovat muotoilultaan linjakkaita ja minimalistisia, jotka sopivat moneen tilaan tyyliltään ja selkeältä muotoilultaan. Tyylikäs riippuvalaisin voi toimia tilan katseenvangitsijana tai hillittynä sisustuselementtinä.

  Kattoon asennettavat alasvalot ovat LED-valoja eli ne ovat ekologisia sekä pitkäikäisiä. Alasvalot sopivat jokaiseen tilaan ja kaikille kattopinnoille. Kattoon upotettavia valaisimia on saatavilla kolmessa eri tehossa, joista sopiva valitaan huonekorkeuden ja sen mukaan, kuinka lähelle toisiaan valaisimet halutaan sijoittaa. Mikäli tarvitset useampia valaisimia, tarkista tuotteen suositeltu asennusetäisyys, jotta varmistat sopivan valaistusvoimakkuuden. Kattoon asennettavalla valaisimella korvaat helposti esimerkiksi perinteisen katosta riippuvan valaisimen.

 • Kylpyhuonevalaisimet

  Miellyttävää valoa kylpyhuoneeseen

  Kylpyhuone on paikka, jossa suurin osa aloittaa päivän toimet. Miellyttävässä valossa on mukava suorittaa aamuaskareet: käydä suihkussa, ajaa parta, kammata hiukset tai ehostaa kasvoja. LIMENTE-kylpyhuonevalaisinten tehokas mutta pehmeä valo tulee miellyttävästi mattapintaisen lasin läpi valaisten tasaisesti kaikkiin suuntiin.

  LIMENTE-mallistossa on valaisinvaihtoehdot kylpyhuoneen yleisvalolle ja peilin ympärille. Peilivalaisimet sopivat tyylikkäästi esimerkiksi peilin molemmin puolin tai sen päälle asennettaviksi. Erilliset valot voidaan suuremmassa tilassa asentaa myös keskelle seinää yleisvaloiksi. Valot luovat tilaan oikean kylpylän tunnelmaa.

  Kylpyhuoneen valaisinten värilämpötila 4000K antaa luonnonvaloa mukailevan raikkaan valon. Erityisesti kasvoja ehostaessa on tärkeää, että valo laskeutuu tasaisesti kasvoille ja antaa mahdollisimman luonnollisen ja tehokkaan valon.

  LIMENTE LED-DR ja LIMENTE LED-DS -valaisimet ovat saatavilla pinta-asenteisina tai upotettavina. Niiden valoteho sopii hyvin niin kylpyhuoneisiin kuin muihinkin yleisiin tiloihin. Valaisimet vaativat hyvin matalan asennustilan, sulautuvat huomaamattomasti kattoon ja antavat kauniin tasaisen valon tilaan.

  Kylpyhuonetilan ilmeikkyyttä ja pehmeyttä voidaan lisätä epäsuorilla valoilla. Erityisen helppo keino on lisätä led-valonauha peilin taakse. Toinen näyttävä keino on asentaa valoraita yhdelle tai useammalle seinälle. LED-UP-profiilivalaisimella on helppo toteuttaa epäsuora valoraita katonrajaan.

 • CCT - LED profiilit
 • Valmiit setit

  Helpot ja monipuoliset LED-nauhat valmiina paketteina

  LED-nauhat ovat yksi monipuolisimmista ja monikäyttöisimmistä valaisintuotteista. Ne soveltuvat niin työskentelyvaloksi esimerkiksi keittiöön tai kodinhoitohuoneeseen kuin tunnelmavalaistukseksi epäsuorana valona vaikkapa kaapin päälle tai sokkeliin.

  Tehdäksemme oikeanlaisen LED-nauhan valinnan yksinkertaisemmaksi, olemme koostaneet valikoimastamme valmiita settejä, joiden yhteensopivuus on taattu. Setissä on aina mukana LED-nauha, nauhaan sopiva virtalähde sekä muut tarvikkeet paketista riippuen. Nyt sinun ei tarvitse enää miettiä virtalähteen kokoa tai himmentimen yhteensopivuutta vaan saat kaiken tarvitsemasi valmiissa valaisinpaketissa.

  Kaikki LED-nauhamme ovat leikattavissa haluttuun mittaan saksien kuvalla merkityistä kohdista ja jokaisesta nauhasta saat aina kaksi tarvittavan mittaista palaa, sillä nauhan molemmista päistä löytyy kolme metriä pitkä johto. Asennuksen voit tehdä itse etkä tarvitse valaisinten asennukseen sähköasentajaa, sillä johdot kiinnitetään toisiinsa kätevien pikakiinnikkeiden avulla. Alumiiniprofiilit, joiden sisään LED-nauhat suositellaan asennettavan, on helppo asentaa mukana tulevien kiinnikkeiden ja ruuvien avulla.

  Valmiit valaisinsetit sopivat melkeinpä mihin tahansa kodin tilaan keittiöstä kylpyhuoneeseen ja portaikkoon sekä kalusteisiin. Vinkkejä LED-nauhavalaisinten käyttöön voit lukea blogistamme tai nettisivujemme Valaistusvinkkejä-osiosta. Näin helppoa sopivien LED-valaisinten valinta ei ole koskaan aiemmin ollut!