Valaisimet

LIMENTE VALAISIMET

LIMENTE valaisimet on jaettu viiteen ryhmään profiilit ja led-nauhat sekä kaluste-, CCT-, katto ja kylpyhuonevalaisimet. Suurinta osaa valaisimista voi käyttää vaihtelevasti eri tiloissa. Valaisimilla voi toteuttaa myös helposti erilaisia epäsuoria valaistusratkaisuja.

Profiilit ja led-nauhat ovat tuotteita, joissa valo on pitkältä matkalta yhtenäistä. Valaistava pinta saa tasaisen valon ja itse valaisin voidaan sijoittaa huomaamattomasti piiloon. Profiilivalaisimissa kirkkaiden ledien edessä on mattapintainen suojalasi, joka estää pisteiden näkymisen ja saa valon näyttämään miellyttävän tasaiselta.

Kalustevalaisimet ovat spottimaisia valaisimia ja ne sijoitetaan usein niin, että myös valaisin näkyy. Kalustevaloilla voit korostaa yksittäistä valaistavaa kohdetta tai sijoittaa valaisimet välitilaan suositeltujen etäisyyksien päähän toisistaan. Suositusetäisyyksille sijoitetuilla välitilavaloilla takaat tasaisen ja miellyttävän valon työskentelytasolle.

CCT-valojen ideana on, että voit itse koska tahansa säätää minkäväristä valoa haluat. Säätöalue on hyvin laaja ja mahdollistaa värilämpötilan säätämisen lämpimästä kylmään. CCT-valoja on sekä profiilivalaisimina että spottivalaisimina.

Kattovalaisimet ovat katosta roikkuvia tai kattoon upotettavia valaisimia. Kattoon upotettavia valaisimia voidaan käyttää kaikissa kodin tiloissa mukaan lukien kosteat tilat kuten kylpyhuoneet. Valaisimia voidaan käyttää yleisvalaistukseen tai kohdevalaistukseen riippuen valaisimesta ja asennuspaikasta. Riippuvalaisimia voidaan käyttää keittiön pöydän tai saarekkeen päälle tai olohuoneen tason päälle antamassa sekä yleisvaloa että yksinään erillistä tunnelmavaloa. Keittiön, eteisen tai olohuoneen katossa DRI-valaiset antavat hyvää yleisvaloa.

Kylpyhuonevalaisimet ovat nimensä mukaan kylpyhuoneeseen suunniteltuja valaisimia, sillä niiden tulee olla kosteusluokitukseltaan IP44. Kylpyhuonevalaisinmallistosta löytyy vaihtoehdot niin peilin päälle ja sivuille kuin DR-valaisimet kylpyhuonetilan yleisvalaistukseen.

Kaikkien valaisimien tuotesivulla kohdasta "Asennuskuvat" löydät vinkkejä, miten ja missä valaisimia voidaan käyttää sekä miten johdotuksen menevät huomioiden langaton valaistuksen ohjaus. Tuotesivun alareunasta kohdasta ”Tekniset tiedot” löydät myös led-valo arvot ja muut tekniset tiedot. Enemmän informaatiota erilaisista valaistukseen liittyvistä arvoista ja löydät teknisen tiedon edessä olevan ”i” linkin kautta.

Valaisimet Ei tuotteita tuoteryhmässä.

Alatuoteryhmät

 • Profiilit ja led-nauhat

  Profiilit ja led-nauhat

  Esteettisesti kaunis valaistusilme saadaan aikaan tasaisilla ja yhtenäisillä valopinnoilla. Mitä elegantimpi ja huomaamattomampi valon halutaan olevan sitä rauhallisempi ja tasaisempi valon pitäisi olla. Led profiili ja led-nauha valoissa valo on rauhallisen yhtenäistä ja jatkuvaa. Led profiilivalojen valaisema alue on yhtenäinen jättämättä erillisiä valaisemattomia kohtia.

  Usein led profiili valoja käytetään työskentely valon lisäksi epäsuorana valona. Tällöin itse valaisin on näkymättömissä ja valo heijastuu seinän, katon tai lattian kautta huonetilaan. Epäsuoravalo on miellyttävä lisävalo, joka antaa lisävaloa, mutta myös luo erilaisia tunnelmia tilaan.

  Lep profil valaisimet voidaan asentaa pitkinä tai jatkettavina yhtenäisinä valoraitoina tai lyhyempinä pätkinä, jolloin tulee huomata, että valo katkeaa profiilien välillä. Profiilivalaisimilla valaistava pinta saa tasaisen valon ja itse valaisin voidaan sijoittaa huomaamattomasti katseilta piiloon esimerkiksi listan tai levyn taakse.

  Keittiön välitilassa voit käyttää kolmea erityyppistä profiilivalaisinta. Valo on kaikissa vastaavaa, erot asennustavoissa ja ulkonäössä. Voit valita mieleisesi sen mukaan mikä sopii parhaiten sisustukseesi ja makuusi

  1. Led-Profil LUX on määrämittainen valaisin, joita asennetaan 60-80 cm välein. Pöytätason valoteho on riittävä, vaikka esim. liesi jäisi kahden valaisimen väliin. Led Profil valaisin voidaan asentaa kaapiston alle syvyyssuunnassa haluttuun paikkaan, mutta suositeltavaa on asentaa se joko keskelle tai lähemmäksi kaapiston etureunaan. Valaisinta ei lyhennetä asennuspaikalla.
  2. Led profiili valaisimet Corner, Linea ja Inser on tilattavissa kahden ja neljän metrin pituisina listoina, jotka lyhennetään asennuspaikalla haluttuun mittaan. Valaisimet asennetaan yleensä koko yläkaappien matkalle; Led-Linea ja Led-Inser kaapiston keskelle tai lähemmäksi etureunaa ja Led-Corner kaapiston takareunaan.
  3. Led-Wall toimitetaan myös kahden ja neljän metrin pituisen listana. Poiketen edellä mainituista valaisimista Led-Wall lista upotetaan taustaseinään, josta se valaisee työtasoa. Led-Wall valaisin sopii hyvin keittiöön, jossa ei ole yläkaappeja tai kaappeja on vain osalla matkaa.

  Epäsuoraa tunnelmavaloa voit helposti luoda makuuhuoneeseen ja olohuoneeseen erillisillä Led-Up (valaisee ylöspäin) ja Led-Duo (valaisee ylös- ja alaspäin) led-valolistoilla. Valo molemmissa led profiili valoissa on miellyttävän lempeää ja yhtenäistä. Profiilivalojen listat toimitetaan kahden ja neljän metrin pituisina ja ne lyhennetään asennettaessa aina juuri halutun mittaisiksi.

  Led-Ribbon on erillinen valonauha, joka voidaan suoraan tarrapinnan avulla asentaa esim. sokkelivaloksi. Suositeltavaa on kuitenkin asentaa Led-Ribbon nauha aina alumiinilistan sisään, jolloin valo on tasaista ja led nauha pysyy varmasti paikoillaan.

 • Kalustevalaisimet

  Kalustevalaisimet

  Kalustevalaisimet ovat spottimaisia led-valaisimia, jotka sijoitetaan usein niin, että koko valaisin näkyy. Valaisimia on saatavilla myös kalusteisiin upotettavina malleina. Kalustevaloilla voi korostaa yksittäistä kohdetta ja välitilassa kalustevalot antavat tehokasta työskentelyvaloa. Välitilaan asennettaessa kannattaa noudattaa suositeltua asennusetäisyyttä, jotta pöytätasolle laskeutuva valo on tasaisen miellyttävää ja riittävän tehokasta. Kalustevalot sopivat yhtä hyvin käytettäväksi keittiönvälitilassa tai aamiaiskaapissa kuin vitriini- ja vaatekaapeissa.

  Ajattoman tyylikkään malliston valaisimilla on miellyttävä pisteetön valoteho. Valon tekee pisteettömäksi matta suojalasi led-valopisteiden edessä. Mattalasi takaa tasaisen valon ja tehokkaat ledit riittävän valotehoa.

  Led spot kalustevalaisinten laajasta mallistosta löytyvät vaihtoehdot sekä välitilavaloihin että vitriinivaloihin valkoisen, mustan, alumiinin ja ruostumattoman teräksen värisinä. Suurimmassa osassa valaisimia värilämpötilaksi on valittavissa lämpöinen 3000 K tai raikas 4000 K. 3000 K värilämpötila on valosävyltään kellertävämpi kuin lähellä luonnonvaloa oleva 4000 K.

  Raikas 4000 K sopii väriltään monenlaisiin tiloihin. Valon sävy on mahdollisimman luonnonmukainen eikä muuta sisustuksen muita sävyjä.

 • Kattovalaisimet

  Kattovalaisimet

  Kattovalaisimet ovat katosta roikkuvia tai kattoon upotettavia valaisimia. Kattoon upotettavia on saatavissa kolmen eri tehoisina, joista sopiva valitaan huonekorkeuden ja sen mukaan kuinka lähelle toisiaan valaisimet halutaan sijoittaa. Pintaan asennettavalla valaisimella korvaat helposti esimerkiksi perinteisen katosta roikkuvan valaisimen. Mikäli tarvitset useampia valaisimia tarkista tuotteen suositeltu asennusetäisyys, jotta varmistat sopivan valaistusvoimakkuuden.

  Roikkuvat valaisimet sopivat yhtälailla yläkaapittoman keittiön työpöytävalaistukseen kuin ruokapöydän päälle tai huoneen yleisvaloksi. Lisäksi olohuoneessa tai makuuhuoneessa riippuvalaisimet lisäävät ilmettä kun ne asennetaan esimerkiksi erillisen sivutason tai lipaston päälle. Riippuvilla valoilla lisätään yleisvaloa ja luodaan kaunista tunnelmavaloa.

  Limente kattovalaisinten värilämpötila on aina 4000 K, joten kattoon upotettavia, pintaan asennettavia sekä riippuvia kattovalaisimia voidaan yhdistellä vapaasti värisävyn pysyessä yhtenäisenä. Yhdisteltäessä kattovalaisimia luodaan kaunis ja tyylikäs kokonaisuus tilaan kuin tilaan. Sekä riippuvalaisimissa että kattopintaan asennettavissa led-valoissa on valittavissa skandinaaviset mattamusta ja valkoinen värivaihtoehto.

  Led valaisin kattoon on ajattoman tyylikäs ja pitkäikäinen valinta jokaiseen tilaan kaikille kattopinnoille.

 • Kylpyhuonevalaisimet

  Kylpyhuonevalaisimet

  Kylpyhuone on paikka, jossa suurin osa aloittaa päivän toimet. Päivän toimet on mukava suorittaa miellyttävässä valossa, käydä suihkussa, ajaa parta, kammata hiukset tai ehostaa kasvoja. Limente kylpyhuonevalaisinten tehokas, mutta samalla pehmeä valo tulee miellyttävästi mattapintaisen lasin läpi valaisten tasaisesti kaikkiin suuntiin.

  Limente mallistossa on valaisinvaihtoehdot kylpyhuoneen yleisvalolle ja peilin ympärille. Peilivalaisimet sopivat tyylikkäästi esimerkiksi peilin molemmin puolin tai sen päälle asennettaviksi. Erilliset valot voidaan suuremmassa tilassa asentaa myös keskelle seinää yleisvaloiksi. Valot luovat tilaan oikean kylpylän tunnelmaa.

  Kylpyhuoneen valaisinten värilämpötila 4000 K antaa luonnonvaloa mukailevan raikkaan valon. Erityisesti kasvoja ehostaessa on tärkeää, että valo laskeutuu tasaisesti kasvoille ja antaa mahdollisimman luonnollisen ja tehokkaan valon.

  Limente Led-DR ja -DS kattovalaisimia on saatavilla pinta-asenteisina tai upotettavina. Niiden valoteho sopii hyvin kylpyhuoneisiin kuin muihinkin yleisiin tiloihin. Valaisimet vaativat hyvin matalan asennustilan, sulautuvat huomaamattomasti kattoon ja antavat kauniin tasaisen valon tilaan.

  Kylpyhuonetilan ilmeikkyyttä ja pehmeyttä voidaan lisätä epäsuorilla valoilla. Erityisen helppo keino on lisätä led-valonauha peilin taakse. Toinen näyttävä keino on asentaa valoraita esimerkiksi Led-Linea tai Led-Ribbon proliivaloilla katon rajaan listan taakse joko yhdellä tai useammalle seinällä. Epäsuoravaloraita luo kylpyhuonetilaan eloisuutta ja ilmeikkyyttä.

 • CCT-LED...

  Värilämpötilan säätö

  CCT-valot ovat värilämpötilasäädettäviä valaisimia, joiden väriä voidaan portaattomasti säätää. CCT-valojen ideana on, että voit itse koska tahansa säätää minkäväristä valoa haluat. Voit säädellä valoa tunnelman tai muun valaistuksen mukaan. Toisinaan tunnelmaan voi sopia lämminsävyinen kellertävä valo ja toisinaan kylmempi valkoinen tai jopa sinertävä valo.

  Värilämpötilasäädettävä valaisin on erityisen kätevä myös, kun lisäät valoja jo olemassa olevaan valaistukseen. Mikäli et tiedä ennalta millainen värisävy vanhoissa valoissa on, voit uusilla CCT-valaisimilla säätää valon juuri toivottuun sävyyn. Näin saat valaistuksesta yhtenäisen kokonaisuuden ilman koko valaistuksen muuttamista.

  CCT-valaisinten säätöalue on huomattavan laaja ja mahdollistaa värilämpötilan säätämisen lämpimästä (kellertävä) kylmään (sinertävä). Säätö on portaaton, joten sävyjä on lukematon määrä.

  CCT -valaisimien säätäminen onnistuu kätevästi langattomilla SMART 430 + SMART 434 säätimillä. Langattomat säätimet eivät tarvitse erillisiä sähkötöitä, joten ne on helppo lisätä, jos valaistusta muutetaan tai lisätään. Säätimet tulee muistaa tilata erikseen.