Greenline-sarja

Ekologisin tapa ohjata valaistusta

LIMENTE SMART GREENLINE -sarjalla ratkaiset yksinkertaisesti, ekologisesti ja tyylikkäästi valaistuksen ohjauksen esimerkiksi keittiössä ja muissa kodin tiloissa. Valaisimia ohjataan ajattoman tyylikkäällä seinäkytkimellä (säätimellä), jossa on päälle/pois -toiminto ja himmennysominaisuus. CCT mallissa voit säätää myös valaisimen värilämpötilaa (edellyttää että olet hankkinut CCT valaisimet). GREENLINE sarjan säätimet eivät tarvitse toimiakseen sähköä vaan kytkimen painikkeen liike tuottaa tarvittavan energian.

Säätimiä voi olla useita kappaleita ohjaamassa samoja valaisimia ja yhdellä säätimellä voit ohjata useita eri valaisimia, minkä ansiosta järjestelmää on helppo laajentaa myös jälkikäteen. Näin ratkaiset valonohjauksen helposti myös esimerkiksi portaikkoon, jossa valot pitää pystyä sammuttamaan ja laittamaan päälle niin ylhäältä kuin alhaaltakin. Valaistuksenohjaus ei edellytä erillisiä sähköasennuksia, vaan riittää kun on olemassa pistorasia. Langaton valonohjaus koostuu aina kahdesta osasta: valaisimen ja virtalähteen väliin tulevasta himmenninosasta sekä haluttuun paikkaan asetettavasta säätimestä. Valot yhdistetään langattomaan kytkimeen himmenninosan avulla, joten himmenninosa tarvitaan aina.

LIMENTE SMART GREENLINE 24 V/240 V koostuu erikseen tilattavista säätimistä sekä 24 V tai 240 V -järjestelmään sopivasta himmenninosasta. Himmenninosia on olemassa yhteensä kaksi erilaista (24 V ja 24 V CCT-järjestelmään sopiva). Jokaista valosettiä (virtalähdettä) varten tarvitset yhden himmenninosan. Esimerkiksi jos keittiössä on välitilassa LED-LENOX kolmen valaisimen setti ja yläkaapin päällä erillinen LED-LINEA epäsuorana valona, tarvitset 2 kpl himmenninosia, jotta voit ohjata LED-LENOXia ja LED-LINEAa erikseen. Mikäli haluat ohjata niitä samanaikaisesti riittää yksi himmenninosa, johon kytket kaikki valaisimet.

Säätimeksi voit valita yhden tai useamman GREENLINE-sarjan säätimistä. CCT-valaisimet tarvitsevat oman CCT-säätimensä. Voit halutessasi valita useita säätimiä ja yhdistellä niitä tarpeesi mukaan. Tyylikäs seinäkytkimen näköinen säädin asennetaan haluttuun kohtaan seinää. Säätimien mataluuden ansiosta ne näyttävät pinta-asennuksesta huolimatta upotetuilta seinäkytkimiltä. Säätimet eivät tarvitse johdotuksia vaan ne toimivat langattomasti, jolloin voit myös sijoittaa ne vapaasti haluamaasi paikkaan huoneessa. Päälle/pois -toiminto toimii lyhyellä painalluksella ja pitkä painallus himmentää/kirkastaa valoa.

GREENLINE-säätimien mukana tulevat painikkeet on suunniteltu niin, että voit yhdistää ne myös ABB Impressivon ja Schneider Exxact -sarjojen kehyksiin. ABB:n kehystä varten pakkauksessa tulee mukana vaihdettavat painikkeet.

Valaistuksen säätäminen
Himmentämällä ja kirkastamalla valaisimia voit aina muokata valaistusta ja luoda kotiisi tilanteeseen sopivan valaistuksen. Himmentämällä LIMENTE valaisimia muutat kodin valaistusta tehokkaasta ja kirkkaasta työskentelyvalosta hämärään ja kodikkaaseen tunnelmavalaistukseen. Halutessasi voit samalla kytkimellä säätää kaikkia huoneessa olevia LIMENTE valaisimia mukaan lukien erilaiset spotti- ja välitilavalaisimet. Valaisimet säätyvät tasaisen miellyttävästi ja yhtäaikaisesti muuttaen kerralla koko tilan tunnelmaa. Voit myös luoda erilaisia valaistusryhmiä helposti langattomien säätimien avulla. Näin voit asettaa esimerkiksi keittiötyöskentelyssä tarvittavat valot yhden kytkimen taakse ja epäsuorat tunnelma- ja sisustusvalot toisen kytkimen taakse.

Asennus
Säädin ja himmennin ovat yksinkertaisia ja nopeita asentaa, eivätkä ne vaadi erillisiä sähköasennuksia. Asennuksen voit tehdä myös itse. Tarvitset valonohjaukseen vähintään yhden säätimen sekä himmentimen. Usein pistorasia on esimerkiksi keittiön yläkaapin päällä, jolloin myös himmenninosa sijoitetaan sinne. 24 V himmenninosa asennetaan pikaliittimien avulla virtalähteen ja valaisimien väliin. Vastaavasti 240 V LIMENTE SMART 580 asennetaan kattovalaisimen virransyöttöön ja siinä on valmiina ketjutettavat Wago -liittimet. Tämän jälkeen tyylikäs seinäkytkin (säädin) asennetaan haluttuun kohtaan seinää. Säädin ja himmenninyksikkö tulee parittaa keskenään ja sen jälkeen järjestelmä on valmis käyttöön otettavaksi.

Mikäli tarvitset lisää himmentimiä tai säätimiä, tulee myös ne parittaa keskenään. Parituksen avulla himmennin tunnistaa säätimen lähettämän signaalin. Paritus on yksinkertainen ja nopea toimenpide, josta löytyy myös selkeä ohje Youtube -kanavaltamme. Jokaista virtalähdettä kohden tarvitaan yksi himmennin.

Huomioi tämä, mikäli haluat ohjata samalla säätimellä useamman virtalähteen takana olevia valaisimia.

Greenline-sarja 8 tuotetta

Näytetään 1 - 8 / 8 tuotteesta
Näytetään 1 - 8 / 8 tuotteesta