sustainability.jpg

Vastuullisuus

Limente on tavalla tai toisella mukana lähes jokatoisessa Suomessa tehtävässä remontissa ja uudisrakennuksessa, joten toimintamme vastuullisuus vaikuttaa monella eri tavalla ympäristömme kestävään kehitykseen.

Meille Limenteläisille vastuullisuus on osa jokapäiväistä toimintaa ja päätöksentekoa. Ympäristötyö perustuu jokaisen työntekijän tietoisuuteen ja sitoutumiseen huolehtia ympäristöstämme ja toimimme sertifioidun ISO 14001:2015 ympäristöjärjestelmän mukaisesti.

Limentellä on monipuolinen ympäristöohjelma, jonka tavoitteiden saavuttamista seuraamme säännöllisesti. Tavoitteita on kaikilla osa-alueilla liittyen niin omaan toimintaamme kuin tuotteiden aiheuttamaan ympäristön kuormitukseen ja jättämäämme hiilijalanjälkeen. Yhtenä esimerkkinä valaisimien energiatehokkuuden lisääminen on yksi jatkuvista tavoitteistamme. Pyrimme myös informoimaan vastuullisuuteen liittyvistä asioista sidosryhmiämme, josta esimerkkinä aikaisemmin julkaistu Blogi, jonka voit lukea täältä >

Haluamme vaikuttaa ympäristön hyvinvointiin ja vähentää osaltamme kertyvää muovin määrää. Monissa pakkauksissa on perinteisesti käytetty muovia suojaamaan tuotteita. Muovia on käytetty erilaisissa kiinnikepusseissa tai joskus jopa koko pakkaus on valmistettu muovista. Limente ei ole koskaan käyttänyt muovisia pakkauksia, mutta sen sijaan pakkausten sisällä on ollut erilaisia muovista valmistettuja pusseja ja suojia.

Vuoden 2018 alussa aloitimme projektin, jonka tavoitteena on luopua kaikesta muovista Limente pakkauksissa. Projektin alkuvaiheessa selvitimme laajalti, kuinka paljon muovia pakkauksissa on käytössä, millä materiaaleilla ne on mahdollista korvata, miten edelleen varmistetaan tuotteiden ehjinä saapuminen asiakkaille sekä miten kokonaismuutos vaikuttaisi itse pakkaukseen. Kaikki paketit suunniteltiin uudestaan ja lopuksi laadittiin aikataulu, jonka mukaan projekti vietiin käytäntöön.

muoviton pakkaus plastic free

Projektin lopputulemana kaikista pakkauksista onnistuttiin vähentämään tai kokonaan poistamaan muovit. Tällä hetkellä suurin osa LIMENTE-tuotteista toimitetaan asiakkaille Plastic Free -pakkauksilla, joissa muovia ei ole ollenkaan. Tuotteen säilyvyyden takia muutamissa yksittäisissä pakkauksissa joudutaan edelleen käyttämään pieniä määriä muovia. Kuitenkin niissäkin muovin määrää onnistuttiin reilusti vähentämään mm. pahvisilla osilla. Pienet ruuvipussit on poistettu, muoviset kelat korvattu pahvisilla ja tuotteiden ympäriltä turhat suojamuovit on poistettu. Täysin muovittomat pakkaukset tunnistat oheisesta Plastic Free-merkistä ja lähes muovittomat led-nauhapakkaukset Minimal Plastic-merkistä.

Vähintään yhtä tärkeää, kuin isot vuosia kestävät projektit, on yrityksen jokapäiväinen toiminta, jota varten olemme yhdessä määritelleet pelisäännöt, miten vastuullisuutta Limentessä toteutetaan.


Olemme yhdessä sopineet, että vastuullisuutemme näkyy dqs_laatumm.

  • Noudatamme toiminnassamme laki- ja viranomaismääräyksiä
  • Vastuullisissa ja ympäristöystävällisissä tavarantoimittajissamme
  • Mallistojemme kehitystyön yhteydessä tapahtuvassa tuotteiden energian kulutuksen vähenemisen huomioimisessa
  • Toiminnassamme syntyvien jätteiden minimoinnissa ja toisaalta syntyvien jätteiden lajittelussa
  • Energian käytön minimoinnissa
  • Pakkausmateriaalin hyötykäytössä
  • Sähkö- ja energialaitteiden kierrätyksessä
  • Plastic Free -pakkauksissa

 

Olemme rekisteröityneet pakkausalan ympäristöjärjestöön PYR Oy. Lisäksi kuulumme SERTYyn, joka huolehtii jäsenyritystensä puolesta sähkö- ja elektroniikkatuotteiden kierrätyksestä Suomessa. Kuluttaja voi toimittaa veloituksetta käytöstä poistuvat Limente-valaisimet SERTYn ylläpitämiin kierrätyspisteisiin. Lähimmän keräyspisteen löydät kätevän karttahaun avulla osoitteesta www.serkierratys.fi

Liiketoimintamme vastuullisuutta arvioidaan säännöllisesti sekä sisäisin tarkastuksin että riippumattoman sertifiointiyrityksen DQS Finland Oy:n toimesta.