sustainability.jpg

Vastuullisuus

Limente on tavalla tai toisella mukana lähes jokatoisessa Suomessa tehtävässä remontissa ja uudisrakennuksessa, joten toimintamme vastuullisuus vaikuttaa monella eri tavalla ympäristömme kestävään kehitykseen.

Meille Limenteläisille vastuullisuus on osa jokapäiväistä toimintaa ja päätöksentekoa. Ympäristötyö perustuu jokaisen työntekijän tietoisuuteen ja sitoutumiseen huolehtia ympäristöstämme ja toimimme sertifioidun ISO 14001:2015 ympäristöjärjestelmän mukaisesti.

Limentellä on monipuolinen ympäristöohjelma, jonka tavoitteiden saavuttamista seuraamme säännöllisesti. Tavoitteita on kaikilla osa-alueilla liittyen niin omaan toimintaamme kuin tuotteiden aiheuttamaan ympäristön kuormitukseen. Yhtenä esimerkkinä valaisimien energiatehokkuuden lisääminen on yksi jatkuvista tavoitteistamme. Pyrimme myös informoimaan vastuullisuuteen liittyvistä asioista sidosryhmiämme, josta esimerkkinä aikaisemmin julkaistu Blogi, jonka voit lukea täältä >

Haluamme vaikuttaa ympäristön hyvinvointiin ja vähentää osaltamme muovin määrää. Perinteisesti useissa pakkauksissa on käytetty muovia suojaamaan tuotteita. Muovia on käytetty erilaisissa kiinnikepusseissa tai jopa koko pakkaus on tehty muovista. Limente ei ole koskaan käyttänyt muovipakkauksia, mutta sen sijaan pakkausten sisällä on ollut erilaisia muovista tehtyjä pusseja ja suojia.

Vuonna 2018 alussa aloitimme projektin, jonka tavoitteena on luopua kaikesta muovista Limente pakkauksissa. Projektin alkuvaiheessa selvitimme laajalti kuinka paljon muovia ylipäätänsä oli käytössä, millä materiaaleilla se voitaisiin korvata, miten edelleen varmistetaisiin tuotteiden perillemeno ehjänä ja mitä muutos vaikuttaisi itse pakkaukseen. Kaikki paketit suunniteltiin uuudestaan ja lopulta laaditiin aikataulu jossa muutokset viedään käytäntöön.

muoviton pakkaus plastic free

Projektin lopputulemana kaikista pakkauksista onnistuttiin vähentämään muovin osuutta ja suurin osa LIMENTE-tuotteista tilataan Plastic Free -pakkauksilla, joissa muovia ei ole ollenkaan. Tuotteen säilyvyyden takia muutamissa yksittäisissä pakkauksissa joudutaan edelleen käyttämään pieniä määriä muovia, mutta niissäkin muovin määrää onnistuttiin vähentämään. Pienet ruuvipussit on poistettu, muoviset kelat korvattu pahvisilla ja tuotteiden ympäriltä turhat suojamuovit on poistettu. Täysin muovittomat pakkaukset tunnistat oheisesta Plastic Free-merkistä ja lähes muovittomat led-nauha pakkaukset Minimal Plastic-merkistä.

Vähintään yhtä tärkeää kuin isot vuosia kestävät projektit ovat jokapäiväinen toiminta ja siksi olemme yhdessä määritelleet pelisäännöt, miten Limentessä toimitaan.


Olemme yhdessä sopineet, että vastuullisuutemme näkyy dqs_laatumm.

  • Noudatamme toiminnassamme laki- ja viranomaismääräyksiä
  • Vastuullisissa ja ympäristöystävällisissä tavarantoimittajissamme
  • Mallistojemme kehitystyön yhteydessä tapahtuvassa tuotteiden energian kulutuksen vähenemisen huomioimisessa
  • Toiminnassamme syntyvien jätteiden minimoinnissa ja toisaalta syntyvien jätteiden lajittelussa
  • Energian käytön minimoinnissa
  • Pakkausmateriaalin hyötykäytössä
  • Sähkö- ja energialaitteiden kierrätyksessä
  • Plastic Free -pakkauksissa

 

Olemme rekisteröityneet pakkausalan ympäristöjärjestöön PYR Oy. Lisäksi kuulumme SERTYyn, joka huolehtii jäsenyritystensä puolesta sähkö- ja elektroniikkatuotteiden kierrätyksestä Suomessa. Kuluttaja voi toimittaa veloituksetta käytöstä poistuvat Limente-valaisimet SERTYn ylläpitämiin kierrätyspisteisiin. Lähimmän keräyspisteen löydät kätevän karttahaun avulla osoitteesta www.serkierratys.fi

Liiketoimintamme vastuullisuutta arvioidaan säännöllisesti sekä sisäisin tarkastuksin että riippumattoman sertifiointiyrityksen DQS Finland Oy:n toimesta.