sustainability.jpg

Vastuullisuus

Limente on tavalla tai toisella mukana lähes jokatoisessa Suomessa tehtävässä remontissa ja uudisrakennuksessa, joten toimintamme vastuullisuus vaikuttaa monella eri tavalla ympäristömme kestävään kehitykseen.

Meille Limenteläisille vastuullisuus on osa jokapäiväistä toimintaa ja päätöksentekoa.

Limentellä on monipuolinen ympäristöohjelma, jonka tavoitteiden saavuttamista seuraamme säännöllisesti. Tavoitteita on kaikilla osa-alueilla liittyen niin omaan toimintaamme kuin tuotteiden aiheuttamaan ympäristön kuormitukseen. Yhtenä esimerkkinä valaisimien energiatehokkuuden lisääminen on yksi jatkuvista tavoitteistamme. Pyrimme myös informoimaan vastuullisuuteen liittyvistä asioista sidosryhmiämme, josta esimerkkinä 2018 julkaistu Blogi, jonka voit lukea täältä >


Ympäristötyö perustuu jokaisen työntekijän tietoisuuteen ja sitoutumiseen huolehtia ympäristöstämme ja toimimme sertifioidun ISO 14001:2015 ympäristöjärjestelmän mukaisesti.

muoviton pakkaus plastic free

Haluamme vaikuttaa ympäristön hyvinvointiin ja vähentää osaltamme muovin määrää. Perinteisesti useissa pakkauksissa on käytetty muovia suojaamaan tuotteita, sitä on käytetty erilaisissa kiinnikepusseissa tai jopa koko pakkaus on tehty muovista. Limente ei ole koskaan käyttänyt muovipakkauksia, mutta sen sijaan pakkausten sisällä on ollut erilaisia muovista tehtyjä pusseja ja suojia.

Vuonna 2019 alussa aloitimme projektin, jonka tavoitteena on luopua kaikesta muovista Limente pakkauksissa. Tavoitteeseen pääsy edellytti ensin selvitystyötä kuinka paljon muovia ylipäätänsä on käytössä, piti löytää korvaavia pakkausmateriaaleja ja lopulta viedä muutokset käytäntöön.

Projektin ansiosta merkittävä osa LIMENTE-tuotteista tilataan jo nyt Plastic Free -pakkauksilla. Muovittomat pakkaukset tunnistat oheisesta merkistä.

Vähintään yhtä tärkeää kuin isot projektit ovat jokapäiväinen toiminta ja siksi olemme yhdessä määritelleet pelisäännöt, miten Limentessä toimitaan.
Olemme sopineet, että vastuullisuutemme näkyy dqs_laatumm.

  • Noudatamme toiminnassamme laki- ja viranomaismääräyksiä
  • Vastuullisissa ja ympäristöystävällisissä tavarantoimittajissamme
  • Mallistojemme kehitystyön yhteydessä tapahtuvassa tuotteiden energian kulutuksen vähenemisen huomioimisessa
  • Toiminnassamme syntyvien jätteiden minimoinnissa ja toisaalta syntyvien jätteiden lajittelussa
  • Energian käytön minimoinnissa
  • Pakkausmateriaalin hyötykäytössä
  • Sähkö- ja energialaitteiden kierrätyksessä
  • Plastic Free -pakkauksissa

Olemme rekisteröityneet pakkausalan ympäristöjärjestöön PYR Oy. Lisäksi kuulumme SERTYyn, joka huolehtii jäsenyritystensä puolesta sähkö- ja elektroniikkatuotteiden kierrätyksestä Suomessa. Kuluttaja voi toimittaa veloituksetta käytöstä poistuvat Limente-valaisimet SERTYn ylläpitämiin kierrätyspisteisiin. Lähimmän keräyspisteen löydät kätevän karttahaun avulla osoitteesta www.serkierratys.fi

Liiketoimintamme vastuullisuutta arvioidaan säännöllisesti sekä sisäisin tarkastuksin että riippumattoman sertifiointiyrityksen DQS Finland Oy:n toimesta.