Vaatekomeron valaistus

Julkaistu: 25.11.2019 10:53:16
Aihealueet: Led-Life - vinkkejä valaistukseen

Mikään ei ole ikävämpää kuin hämärästä vaatekomerosta vaatteiden etsiminen. Varsinkin jos koko huone on pimeänä ja muita perheenjäseniä ei haluta herättää turhalla valojen sytyttelyllä. Vaatekaapin valaiseminen ratkaisee tämän ongelman, helpottaa arkea ja lisää vaatekaapin toimivuutta.

Valaistu vaatekaappi myös näyttää kauniilta, auttaa selkeämmin erottamaan kaapista etsittävät vaatteet toisistaan sekä tuo ripauksen luksusta arkeen.

 

Vaatekomeron valaistus

 

Helpota kaapilla toimimista

Vaikka huoneen muut valot olisivatkin päällä, kaapin, tai varsinkin isomman komeron nurkkiin asti se ei välttämättä riitä. Kun kaappi on järkevästi valaistu, tavaroiden löytyminen kaapista helpottuu huomattavasti ilman aikaa vievää penkomista. Kun kaapin sisällön näkee selvästi, vältytään myös haavereilta, joita kaapista tippuvat tai kaatuvat tavarat voivat aiheuttaa, kun kaapissa hapuillaan hämärässä. Valaistus kannattaa siis lisätä niin eteisen ja makuuhuoneen kaappeihin kuin muihinkin kodin komeroihin.

Valaistuksen voi suunnitella kaappiin jo heti ostovaiheessa tai lisätä myöhemmin helposti ilman sen suurempia sähkötöitä.

Suunnitellessa valaistusta olisi hyvä ottaa huomioon, että valo valaisee komeron mahdollisimman monipuolisesti. Myös laatikot ja hyllyt kannattaa valaista kaapilla toimimisen helpottamiseksi.

 

sokkelivalaistus

 

Luo tunnelmaa

Kaapit voi valaista myös kaapin ulkopuolelta. Esimerkiksi erilaiset profiilivalaisimet tuovat tilaan tunnelmaa, korostavat kaapin yksityiskohtia ja auttavat hämärässä toimimista ilman huoneen yleisvalon sytyttämistä.

Sokkeliin asennettu epäsuora valo, joka luo tyylikkään valoraidan lattiaan, toimii hyvänä tunnelmavalona. Valo voidaan yhdistää himmentimeen, jolloin se mukautuu moneen hetkeen ja keventää isommankin kaapin ilmettä.

Jos komeron päälle jää tyhjää tilaa kannattaa se valaista epäsuorasti. Epäsuoravalo saa tilan näyttämään korkeammalta, avarammalta ja raikastaa koko huoneen yleisilmeen.

 

valaise vaatekomero

 

Valitse sopiva valaisinvaihtoehto

Kaappien ja komeroiden valaistukseen löydät Limenten valikoimasta laajan skaalan erilaisia vaihtoehtoja. Kaapin voit valaista kaappiin upotetulla valaisimella, pinta-asennettavalla profiilivalaisimella, spottimaisella valolla tai irrallisella, USB-ladattavalla Led-Reno valaisimella. Led- Reno kiinnitetään kaapin sisään erillisillä magneetti-kiinnikkeillä. Näin se on helposti kiinnitettävissä, irrotettavissa ja ladattavissa.

Profiilivalaisimeen päädyttäessä vaihtoehtoja ja asennustapoja on lukuisia erilaisia, mutta valaisinta valitessa on aina hyvä miettiä valaistuksen suunta ja asennuspaikka niin, että myös kaapin perimmäiset nurkat saisivat valoa. Helppo tapa toteuttaa suurempaankin kaappiin tällainen valaistus, on asentaa valoa taaksepäin suuntaava profiilivalaisin komeron etureunaan, jolloin se ohjaa valoa kohti kaapin takaseinää valaisten kaapin kauttaaltaan. Tämänkaltaisen valaistuksen toteuttamiseen hyvä vaihtoehto on esimerkiksi uutuusvalaisin Led-Grade, joka on saatavilla pinta-asennettavana sekä upotettavana mallina.

 

vaatekomeron automaattinen valo

 

Valitse valonohjaus

Toiminnan helppouden kannalta kaapin sisälle asennettavien valaisimien halutaan monesti toimivan automaattiohjauksella, jolloin valot syttyvät, kun kaappi avataan ja sammuvat, kun kaappi suljetaan. Tämä on järkevää myös sähkönkulutuksen kannalta, sillä valot eivät pala hetkeäkään turhaan, vaan ainoastaan silloin kun niitä todella tarvitaan.

Automaattinen valonohjaus on yhdistettävissä kaikkiin Limente-valaisimiin ja se on helppo toteuttaa Limente Smart sensor avulla.

Jos valojen halutaan olevan himmennettävissä tai ne halutaan kytkeä erilliseen valonkatkaisijaan, voi valoihin valita langattoman kytkimen. Kytkin voidaan sijoittaa joko kaapin sisä- tai ulkopuolelle eikä se vaadi suuria sähkötöitä.

Jokaiseen kaappiin sopivia vaihtoehtoja

Valaistusvaihtoehtoja on niin monta kuin kaappeja ja sisustajiakin. Kaapin valaistus kannattaa valita siten, että sitä on helppo käyttää, se valaisee koko kaapin ja sopii ilmeeltään tilan tyyliin. Limenten valikoimasta löydät useita erilaisia tuotteita toimivan vaatekaapin valaisemiseen tyylistä riippumatta. Autamme mieluusti sinua valitsemaan oikeat tuotteet juuri sinun vaatekaappiisi.

 

 

 

 limente keittiövalaistus

 

 

 

Liittyviä tuotteita

Liittyviä julkaisuja

Jaa tämä sisältö