Miten luoda kaunis ja käytännöllinen komerovalaistus

Julkaistu: 01.12.2023 16:01:18
Aihealueet: Led-Life - vinkkejä valaistukseen

Vaatekaapit ja komerot sijaitsevat huoneen reunoilla, jossa valaistusta on usein vähemmän. Lisäksi komeroon tulevan valon mahdollisuus peittyy komeron käyttäjän omaan varjoon ja estää valon pääsyn kaapin sisään. Vaatteiden etsiminen pimeästä vaatekomerosta on harvoin miellyttävää. Erityisesti hämärän tai pimeän aikaan, kun koko huone on muutenkin pimeä eikä sen lisäksi haluta herättää muita perheenjäseniä valojen sytyttelyllä. Valaistun vaatekaapin käyttö ratkaisee tämän ongelman, tekee arjesta helpompaa ja parantaa vaatekaapin käytettävyyttä.

Sekä sisältä että ulkoapäin valaistu vaatekaappi ei ainoastaan paranna käyttömukavuutta, vaan myös luo kauniin ja viimeistellyn ulkonäön. Valo auttaa erottamaan vaatteet ja värit selvemmin toisistaan ja tuo käyttäjälleen ripauksen luksusta arkeen. Hyvin valaistus kaappia on kiva käyttää ja valaistus saattaa myös auttaa innokkuuden pitää kaapin sisältö siistinä ja hyvässä järjestyksessä.

 

Vaatekomeron valaistus

 

Lisää vaatekomeron käyttömukavuutta

Vaikka huoneessa olisi muita valoja, ne eivät välttämättä riitä valaisemaan kaapin nurkkia, erityisesti isommissa huoneissa ja niiden komeroissa. Järkevästi valaistun kaapin ansiosta vaatteiden etsiminen helpottuu ilman aikaa vievää penkomista. Selkeä näkyvyys kaapin sisältöön auttaa välttämään kaatumis- ja tiputtelutapaturmat. Valaistus kannattaa suunnitella jo kaapin hankintavaiheessa. Jälkikäteen on myös mahdollisuus lisätä komerovalaistus ilman suuria sähkötöitä, mikäli sähkönsyöttö on lähellä tai mikäli komeron valaisuun riittää ladattava komerovalaisin.

Valaistuksen suunnittelussa on tärkeää varmistaa, että valo valaisee kaapin mahdollisimman tasaisesti. Myös laatikot ja hyllyt kannattaa valaista kaapin käytön helpottamiseksi. Kaapin seiniin ja kattolevyyn asennetut valoprofiilit luovat huomaamattoman, tasaisen ja hyvä valon kaapin sisälle.

 

sokkelivalaistus

 

Älä unohda epäsuoraa valoa myös kaapin ulkopuolella

Kaapit voi valaista myös ulkopuolelta ja näin lisätä koko huoneen mukavuutta. Epäsuorat kaapin runkoon esim. ylä- ja alasokkeliin asennetut valaisimet toimivat erinomaisesti kaapin ulkopuolella. Profiilivalaisimet voivat tuoda tilaan tunnelmaa, korostaa kaapin yksityiskohtia ja mahdollistaa hämärässä toimimisen ilman päävalon sytyttämistä. Sokkeliin asennettu epäsuora valo luo tyylikkään valoraidan lattiaan, toimien samalla tunnelma- ja/tai yövalaistuksena.

Jos komeron päälle jää tyhjää tilaa, se kannattaa valaista epäsuorasti. Tämä tekee tilasta vaikuttavamman, avaramman ja raikastaa koko huoneen ilmettä. Katon kautta tilaan laskeutuva epäsuora valo toimii samalla myös koko huoneen valolähteenä. Käytön kannalta paras ja monipuolisesti käytettävä valaistus saadaan, kun valo kytketään omaan valokatkaisijaan. Näin valoa voidaan käyttää erillisenä valona silloin kun halutaan.

 

valaise vaatekomero

 

Valitse sopiva valaisinvaihtoehto 

Limenten valikoimasta löytyy monipuolinen valikoima kaappien ja komeroiden valaistukseen sopivia vaihtoehtoja. Kaapin voi valaista upotetulla valaisimella, pinta-asennettavalla profiilivalaisimella, spottivalolla tai USB-ladattavalla Led-Reno valaisimella. Profiilivalaisimissa on lukuisia vaihtoehtoja ja asennustapoja, mutta on tärkeää valita valaisin, joka valaisee kaapin nurkat tehokkaasti. Esimerkiksi Led-Grade on hyvä valinta suurempiin kaappeihin, kun halutaan valaista koko tila. Profiilin valo suuntautuu sopivassa kulmassa vinosti taaksepäin.

Corner profiilivalaisin on helppo asentaa joko kaapin takakulmaan (vaatii hyllylevyjen nurkan koloamisen) tai kaapin sivuseinälle siten, että profiilin valo suunnataan kaapin sisälle ja profiilin seinä jää ikään kuin listaksi katsojaa kohden. Tämä on tyylikäs ja helppo tapa ilman, että komeron seiniin tai kattoon tarvitaan erillisiä työstöjä. Toimii erinomaisesti myös aamiaiskaapin valona.

Artikkelin lopusta löydät kattavan valikoiman erilaisia juuri komeron valaisuun sopivia profiilivalaisimia.

 

vaatekomeron automaattinen valo

 

Valitse helposti toteutettava valonohjaus

Käyttäjän kannalta kaapin sisälle asennettavien valaisimien on käytännöllisintä toimia automaattiohjauksella, jolloin ne syttyvät kaappia avattaessa ja sammuvat suljettaessa. Automaattinen valonohjaus on kätevää myös energian säästön kannalta.

Automaattista valonohjaus voidaan helposti toteuttaa Limente Smart sensor avulla. Jos halutaan himmentää valoja tai ohjata niitä erillisen kytkimen avulla, on langaton kytkin hyvä vaihtoehto, joka ei vaadi suuria sähkötöitä. Limente valonohjaus toteutetaan langattomasti joko patterilla toimivilla katkaisimilla tai puhtaasti liike-energialla toimivilla katkaisimilla. Kummassakaan vaihtoehdossa ei tarvita erillisiä sähkötöitä. Valonohjausseteistä on helppo valita oikea valojen ohjaustapa omaan komeroon. Valonohjaussettien valikoimaan voit tutustua täällä >

Jokaiseen kaappiin sopivia vaihtoehtoja

Jokaiseen vaatekaappiin tai komeroon löytyy useita sopivia valaistusvaihtoehtoja. On tärkeää valita valaistus, jota on helppo käyttää, valaisee koko kaapin ja sopii tilan tyyliin. Valaistuksen on hyvä olla sopiva myös omaan makuun ja käyttötottumuksiin. Limenten valikoimasta löydät myös useita valmiita seteiksi koottuja vaihtoehtoja, joiden avulla valaistus on helppo toteuttaa. Mikäli sopivaa vaihtoehtoa ei löydy auttavat asiantuntijamme mielellään valitsemaan oikeat tuotteet juuri sinun vaatekaappiisi.

 

 

 limente keittiövalaistus

 

 

 

Liittyviä julkaisuja

Jaa tämä sisältö