Himmentäminen

Valolla on mahdollista sisustaa kotia kauniisti. Himmennettävällä valaistuksella luot sisustukseen erilaisia tunnelmia vaivattomasti ja lisäät valaistuksen käyttömukavuutta. Himmennettävä valaistus tekee kodistasi valoisan ja viihtyisän. 

Valaistus on suositeltavaa suunnitella aina hieman tehokkaammaksi kuin lähtökohtaisesti on ajateltu. Valaistuksen määrää on helppo säätää himmentimellä tarpeeseen sopivaksi kirkkaasta työskentelyvalaistuksesta lempeään tunnelmavalaistukseen. Himmennyksen avulla kodin valaistus on monipuolinen ja helposti säädettävä.

Valaistuksella on suuri merkitys kodin tunnelman ja viihtyvyyden luomisessa. Hyvin suunniteltu ja laadukkaasti toteutettu valaistus tekee tilasta kauniimman ja avaramman, minkä lisäksi valaistus olisi aina hyvä suunnitella jokaisen tilan ominaispiirteet ja käyttötarkoituksen huomioiden. Hyvästä suunnittelusta huolimatta aina joskus tulee kuitenkin vastaan hetkiä, jolloin valon määrää haluaisi muuttaa. Joko toiveissa olisi enemmän valoa tai valon määrän toivoisi olevan pienempi. Tilan käyttöominaisuudet voivat vaikuttaa valon määrän säätämisen mahdollisuuksiin, mutta himmentimen avulla yksittäisen valon käyttömahdollisuuksia on mahdollista lisätä. Himmentimen avulla teet valaistuskokonaisuudesta täydellisesti toimivan tilanteessa kuin tilanteessa. Valon määrää on tällöin mahdollista säätää halutusti kirkkaasta täysin himmeään.

Himmennettävyys sopii loistavasti epäsuoraan valaistukseen. Epäsuora valo on jo itsessään pehmeää ja tunnelmallista, mutta himmennysominaisuudella valaistus muokkautuu jokaiseen tilaan ja tilanteeseen sopivaksi.

 

valaistuksen himmennys

 

Miten rakennetaan himmennettävä valaistus:

Suurin osa LIMENTE-valaisimista on himmennettävissä LIMENTE Smart -sarjan tuotteilla tai yhteensopivilla Triac-säätimillä. 

  • Kaikkein yksinkertaisin tapa luoda himmennettävä valaistus on asentaa himmennin virtalähteen ja valaisimen välille sekä kiinnittää langaton kytkin seinään ilman erillisiä johdotuksia. Näin saat aikaan toimivan ja tyylikkään valaistuksen ohjauksen himmennettävälle valaistukselle. Seinäkytkin tunnistaa automaattisesti himmentimen ja sillä on helppo ohjata valaistusta. Valo syttyy ja sammuu kytkimen lyhyellä painalluksella ja pitkä painallus himmentää/kirkastaa valoa.
Keittiö himmentäminen

1. Valitse valaisimet ja kytkimet

2. Valitse valaisimiin ja kytkimiin sopiva himmennin

3. Tarvittaessa tee valokytkimen ja valaisimen paritus

4. Kytke valo päälle lyhyellä kytkimen painalluksella

5. Säädä valo haluttuun voimakkuuteen pitkällä painalluksella

 

LIMENTEn valikoimasta löydät valmiita settejä valaistuksen ohjaukseen. Settejä on saatavilla joka tarpeeseen välitilan valaistuksesta kattovalaisimiin asti kaikkiin kodin tiloihin. Setit sisältävät kaikki tarvittavat osat LIMENTE-valaistuksen ohjaamiseen. Valitse sinulle sopiva vaihtoehto laajasta valonohjaussettien valikoimasta. 

 Himmennin on tilattavissa myös erillisenä lisäosana esimerkiksi jo olemassa olevan LIMENTE-valaistuksen muokkaamiseen. Tällöin himmennin asennetaan jälkikäteen valaisimen ja kytkimen väliin. Erillisiä himmentimiä on saatavilla Limente Smart 520 (Classic), Limente Smart 540 (Luxus)Limente Smart 560 CCT (Luxus) ja Limente Smart 580 (240 V, kattovalaisimille).

 

Missä himmennystä voidaan käyttää

Keittiö

Keittiössä suoritetaan lukuisia erilaisia arjen askareita, joten tehokas työskentelyvalo on erittäin tärkeää arjen sujumisen kannalta. Avokeittiöiden yleistyttyä keittiö on kuitenkin entistäkin suuremmassa roolissa myös sisustuksellisesti, minkä lisäksi keittiössä vietetään paljon aikaa yhdessäolon merkeissä. Tällöin tehokasta työskentelyvaloa ei aina tarvita. Keittiössä valaistuksen himmennysominaisuus mahdollistaa valon määrän säätämisen juuri tilanteeseen sopivaksi. Päiväsaikaan tai keittiöaskareita suorittaessa valaistus voidaan säätää kirkkaaksi työskentelyvaloksi ja illalla se voidaan himmentää ruokailuun ja yhdessäoloon sopivaksi. Himmennettävyys lisää valaistuksen monipuolisuutta.

Erinomaisia himmennettäviä keittiövalaisinvaihtoehtoja ovat esimerkiksi Limente Led-Profil LUX, Limente Led-LineaLimente Led-Flat LUX tai Limente Led-Lenox -valaisimet. Toki voit himmentää kaikkia muitakin LIMENTEn 24 V -valaisimia, valitse vain tyyliisi sopivin vaihtoehto.

 

keittiövalon himmennin

 

Kylpyhuone

Kylpyhuoneessa tarvitaan tehokasta valoa ehostamiseen ja aamutoimien suorittamiseen. Toisaalta kylpyhuoneessa voidaan myös rentoutua kuumassa kylvyssä tai sadesuihkun alla, jolloin kirkas valo ei ole toivottavaa. Himmennysominaisuudella kylpyhuoneen valaistukseen saa luotua hivenen eleganttia hienostuneisuutta ja sen avulla valaistus palvelee parhaalla tavalla aamusta iltamyöhään. Sopiva ja tehokas yleisvalaisin kylpyhuoneen kattoon on esimerkiksi Limente Led-DSS 18. Himmennettävä epäsuora valaistus on helppo toteuttaa asentamalla peilin taakse tai katon rajaan esimerkiksi Limente Led-Ribbon tai taipuisa ja vesitiivis Limente Led-Neon Lite.

 

Olohuone

Olohuoneen valaistuksen toivotaan usein olevan hillittyä ja kaunista. Paljon suositaan myös design-valaisimia, joiden valaistusteho ei aina riitä eikä ole tarkoitettukaan riittämään yksin käytettäviksi vaan ne vaativat lisäkseen muita valolähteitä. Olohuoneeseen voidaan lisätä epäsuorien valolähteiden avulla valoa lähes rajattomasti. Valon määrää on mahdollista säätää himmentimien avulla päivän askareiden ja tarvittavan valaistuksen mukaisesti. Huomaamaton ja helposti toteutettava himmennettävä lisävalo olohuoneeseen on esimerkiksi valmis listavalo Limente Led-Up.

 

Makuuhuone

Makuuhuoneessa himmennettävä valaistus toimii erinomaisesti. Tehokasta työskentelyvaloa tarvitaan harvoin, mutta valon määrän pitää olla päivän askareisiin kulloinkin sopivaa. Lisäksi hämärän ja pimeän aikaan valo voidaan haluta säätää mahdollisimman himmeäksi. Makuuhuoneessa kaunista himmennettävää valoa saadaan helposti Limente Led-Duo -valaisimen avulla. Led-Duo on valmis profiilivalaisin, jossa valoa voidaan kohdistaa vain ylöspäin tai alaspäin tai molempiin samaan aikaisesti. Valolista toimii epäsuorana yleisvalona tai lukuvalona. Makuuhuoneen yleisvaloksi soveltuvat upeasti esimerkiksi himmennettävät Limente DRI-valaisimet.

 

 

.    .    .

 

Oikea tunnelma jokaiseen tilaan

Himmennettävät valolähteet sopivat jokaiseen tilaan aina keittiöstä kylpyhuoneeseen. Himmennys tekee valaistuksesta monipuolisen ja helposti säädettävän.

 Katso VIDEO Limente Led-Duon - himmennyksestä

Duo himmentäminen