Himmentäminen

Himmennysmahdollisuus tuo valaistukselle lisää käyttömukavuutta. Suunnittele valaistus aina vähän tehokkaammaksi kuin mitä olet lähtökohtaisesti ajatellut, sillä himmentimen avulla pystyt säätämään valaistuksen määrää. Himmentimellä luot kirkkaan työskentelyvalaistuksen tai vaihtoehtoisesti tunnelmallisen valon, tehden valaistuksesta monipuolisen ja helposti säädettävän.

Joskus tulee vastaan hetki, jolloin toivoo, että valoa olisi voinut olla enemmän tai että valonmäärää olisi voinut pienentää. Valonmäärää ei välttämättä pysty säätämään kaikkialla ja siihen voi vaikuttaa pelkästään jo tilan eri käyttömahdollisuudet. Himmentimen avulla voi lisätä yksittäisen valon käyttömahdollisuuksia ja tehdä näin valaistuskokonaisuudesta täydellisesti toimivan. Voit siis säätää valonmäärää halutusti kirkkaasta täysin himmeään.

Himmentävyys sopii loistavasti epäsuoran valaistuksen kanssa. Epäsuoravalo on itsessään pehmeää ja luo tunnelmaa, mutta himmennyksen avulla siitä voidaan saada aina tilanteeseen sopiva valaistus.

 

valaistuksen himmennys

 

Miten rakennetaan himmennettävä valaistus:

Suurin osa Limente valaisimista on himmennettävissä Limente Smart-sarjan tuotteilla tai yhteensopivilla Triac-säätimillä. Himmennyksen lisääminen Limente Smart 350-valonohjaussetin (24 V) avulla. Setti sisältää himmentimen.

  • Yksinkertaisimmillaan sinun tarvitsee vain laittaa himmennin virtalähteen ja valaisimen väliin sekä kiinnittää setin langaton kytkin haluttuun kohtaan seinälle ilman erillisiä johdotuksia. Näin sinulla on toimiva ja tyylikäs valaistuksen ohjaus. Seinäkytkin tunnistaa automaattisesti himmentimen ja sillä on helppo ohjata valaistusta. Valo syttyy ja sammuu kytkimen lyhyellä painalluksella ja pitkä painallus himmentää/kirkastaa valoa.

 

valaistuksen himmennys

 

1. Valitse valaisimet ja kytkimet

2. Valitse valaisimiin sopiva himmennin

3. Tarvittaessa tee valokytkimen ja valaisimen paritus

4. Kytke valo päälle lyhyellä kytkimen painalluksella

5.Säädä valo haluttuun voimakkuuteen pitkällä painalluksella

 

 

Himmennin voidaan myös tilata erillisenä lisäosana ja asentaa jälkikäteen valaisimen ja kytkimen väliin. Erillisiä himmentimiä on saatavilla Limente Smart-400 12V, Limente Smart-400 24V ja Limente Smart-400 240V.

 

Missä himmennystä voidaan käyttää

Keittiö

Keittiössä tehokas ja hyvä työskentelyvalo helpottaa arkiaskareiden suorittamisessa ja tekee työskentelystä mukavaa. Keittiö toimii kuitenkin usein myös olohuoneen jatkeena, jolloin tehokasta työskentelyvaloa ei aina tarvita. Keittiövalojen himmennin mahdollistaa valon määrän säätämisen tilanteen mukaan sopivaksi. Päivällä valo voi olla kirkasta työskentelyvaloa ja illalla se voidaan säätää himmeämmäksi. Himmettävyys lisää valaistuksen monipuolisuutta.

Hyviä himmennettäviä keittiövalaisin vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Limente Led-Profil LUX, Limente Led-Linea, Limente Led-Flat tai Limente Led-Leno -valaisimet. Toki voit himmentää kaikkia muitakin Limente sarjan 24 V valaisimia.

 

keittiövalon himmennin

 

Kylpyhuone

Kylpyhuone on tila, jossa tarvitaan tehokasta valoa ehostamiseen ja aamutoimien suorittamiseen. Toisaalta kylpyhuoneessa voidaan rentoutua kuumassa kylvyssä tai sadesuihkun alla. Silloin ei aina kirkas valo ole toivottavaa. Himmennys tuo kylpyhuonevalaistukseen hivenen eleganttia hienostuneisuutta ja tekee valaistuksesta toimivan aamusta iltaan. Sopiva yleisvalaisin kylpyhuoneen kattoon on esim. Limente Led-DSS 18. Himmennettävä epäsuora valo saadaan asentamalla peilin taakse tai katon rajaan Limente Led-Ribbon.

Olohuone

Olohuone valaistuksen toivotaan usein olevan hillittyä ja kaunista. Paljon suositaan myös design-valaisimia, joiden valaistusteho ei aina riitä eikä ole tarkoitettukaan yksin käytettäviksi vaan ne vaativat lisäkseen muita valolähteitä. Olohuoneeseen voidaan lisätä epäsuorien valolähteiden avulla valoa lähes rajattomasti. Valonmäärää voidaan säädellä kätevästi himmentimien avulla päivän askareiden mukaan. Huomaamaton ja helposti toteutettava himmennettävä lisävalo olohuoneeseen on valmis listavalo Limente Led-Up.

Makuuhuone

Makuuhuoneessa himmennettävä valo toimii erinomaisesti. Tehokasta työskentelyvaloa tarvitaan harvoin, mutta silti valonmäärän pitää olla päivän askareisiin kulloinkin sopivaa. Lisäksi hämärän ja pimeän aikaan valo voidaan haluta säätää mahdollisimman himmeäksi. Makuuhuoneessa kaunista himmennettävää valoa saadaan helposti Limente Led-Duo valaisimen avulla. Led-Duo on valmis valolista, jossa valoa voidaan kohdistaa vain ylöspäin tai alaspäin tai molempiin samaan aikaisesti. Valolista toimii epäsuorana yleisvalona tai lukuvalona. Makuuhuoneen yleisvalona voidaan käyttää himmennettäviä Limente DRI-valaisimia esim. valaisinta.

 

 

.    .    .

 

Oikea tunnelma jokaiseen tilaan

Himmennettävät valolähteet sopivat jokaiseen tilaan aina keittiöstä kylpyhuoneeseen. Himmennin tekee valaistuksesta monipuolista.

 

VIDEO  Limente Led-Duo - himmennys