Asennustapa

Valaisimen asennuksen on oltava tarkoituksenmukainen, turvallinen ja rakenneteknisesti mahdollinen. Valaisimia hankittaessa on tärkeää huolehtia siitä, että edellä mainitut seikat toteutuvat ja valaisimen asennus on myös silmää miellyttävä. Asennustapoja on useita erilaisia ja kohteeseen valitaan siihen sopiva asennustapa.

Erilaisia valaisimen asennustapoja ovat:

 • Pinta-asennus

  Pinta-asennuksessa valaisin asennetaan joko suoraan asennuspintaan tai hyödynnetään pinta-asennusrengasta. Valaisinta ei upoteta rakenteen sisään. Johdotus ja sähköliitäntä saattavat silti jäädä rakenteiden sisään.

 • Uppoasennus

  Uppoasennuksessa valaisimen runko asennetaan rakenteeseen tehtyyn upotusaukkoon. Uppoasennuksessa on otettava huomioon sekä aukon halkaisijan että valaisimen asennussyvyys.

 • Riippu- / Kattoasennus

  Riippu-/Kattoasennuksessa valaisin kiinnitetään huoneen kattoon tai tilan kattona toimivaan levyyn.
 • Pistotulppaliitäntä

  Laite pistotulppaliitännällä asennetaan kytkemällä laitteen pistotulppa pistorasiaan tai valaisinpistorasiaan.
 • Kiinteä asennus

  Kiinteässä asennuksessa valaisin tai sähkölaite liitetään suoraan verkkovirtaan.

LIMENTE-valaisimissa ja -pistorasioissa asennustapana on pinta- tai uppoasennus. Riippuvalaisimet asennetaan pistotulppaliitännällä. Kaikissa asennustavoissa valaisimeen tai pistorasiaan sisältyy tarvittavat liittimet, 24V valaisimissa kiinteästi asennettuna ja 240V tuotteissa irrallisina.

 

 Limente valaistus