Valonohjaus

Säädä ja muuta kotisi tunnelmaa

Säädettävä valaistus toimii osana kodin sisustusta. Valaistusta voidaan ohjata erilaisten langattomien kytkimien avulla vaivattomasti. Valaistuksella on suuri merkitys kodin tunnelman luomisessa, missä helppo ja kätevä valonohjaus on isona osana. Langaton kytkin on erityisen helppo asentaa, sillä se ei vaadi erillisiä sähkötöitä. LED-himmennin puolestaan lisää valaistuksen muunneltavuutta ja sen avulla muutat kotisi ilmeen hetkessä kirkkaasta päivänvalosta tunnelmalliseen iltavaloon.

LIMENTE-valaisinmallisto sisältää laajan valikoiman himmennettäviä valaisimia, joiden avulla teet kodistasi valoisan ja viihtyisän. Langattoman valokytkimen avulla valotehoa on mahdollista ohjata portaattomasti ja himmennettävien valaisimien avulla luot sopivan valaistuksen joka hetkeen.

LIMENTE SMART -himmentimen avulla voit säätää LIMENTE-valaisimien valotehoa portaattomasti aina 0 % ja 100 % välillä. LIMENTE SMART -himmennin asennetaan virtalähteen ja valaisimien väliin siten, että jokaista virtalähdettä kohden asennetaan yksi himmennin. Päälle-/poiskytkentä ja himmennys tapahtuvat erillisellä langattomalla seinäsäätimellä. Langattomuuden ansiosta SMART-järjestelmä ei vaadi erillisiä johdotuksia tai suurempia sähköasennuksia, jolloin se on helppo asentaa myös jälkikäteen.

Tyylikkäät SMART-kytkimet voidaan kytkeä kaikkiin LIMENTE-valaisimiin. Valonohjauksen tuotteet on jaettu kolmeen uuteen sarjaan: edullinen Classic, lasinen design-sarja Luxus sekä ekologinen Greenline. Kytkimiä on saatavilla valkoisena, mutta Luxus-sarjasta löydät kytkinvaihtoehdon myös mustana. Lisäksi valikoimasta yhä löytyvään, suosittuun SMART 350 -kytkimeen voidaan asennusvaiheessa päättää kytkimen keskustan väriksi joko valkoinen tai musta.

Valonohjaus 32 tuotetta

Alatuoteryhmät

 • Sensor sarja

  Automaattinen valonohjaus helpottaa elämää

  Valaistuksen automatisoitu ohjaus on parhaimmillaan silloin, kun käyttäjän huomaamatta valot ovat päällä siellä, missä niitä tarvitaan silloin kun niitä tarvitaan. Valojen turha päällä olo ja sähkönkulutus vähenevät samalla, kun turvallisuus lisääntyy. Mikä olisikaan kätevämpää kuin pimeään kotiin kädet täynnä tavaroita tullessa valot syttyvät ilman hankalaa valokatkaisija hapuilua?

  LIMENTE 100 ja LIMENTE SENSOR -sarjat on suunniteltu automatisoimaan valaistuksen ohjausta kaikissa kodin tiloissa. Järjestelmä sytyttää minkä tahansa huoneen, komeron tai vaikka keittiön välitilan valot silloin, kun valoa tarvitaan. Valot pysyvät päällä niin kauan kuin olet tilassa tai esimerkiksi komeron ovi on auki. Järkevä valaistuksen ohjaus tekee kodin valaistuksesta uudenlaisen mukavuus-/ turvallisuustuotteen ja samalla se on myös ekologinen tapa käyttää valoja.

 • Classic-sarja

  Klassisen tyylikäs valonohjaus

  LIMENTE SMART CLASSIC-sarjalla ratkaiset yksinkertaisesti ja tyylikkäästi valaistuksen ohjauksen esimerkiksi keittiössä ja muissa kodin tiloissa. Valaisimia ohjataan tyylikkäällä seinäkytkimellä (säätimellä), jossa on päälle/pois -toiminto ja himmennysominaisuus. Säädin ei tarvitse johdotuksia vaan se toimii langattomasti, jolloin se voidaan myös sijoittaa vapaasti haluttuun paikkaan huoneessa. Tämän tuotteen asentamiseen et tarvitse sähköasentajaa vaan voit tehdä asennuksen helposti myös itse.

  Säätimiä voi olla useita kappaleita ohjaamassa samoja himmentimiä ja yhdellä säätimellä voit ohjata useita eri himmentimiä, minkä ansiosta järjestelmää on helppo laajentaa myös jälkikäteen. Näin ratkaiset valonohjauksen helposti myös esimerkiksi portaikkoon, jossa valot pitää pystyä sammuttamaan ja laittamaan päälle niin ylhäältä kuin alhaaltakin. Valaistuksenohjaus ei edellytä erillisiä sähköasennuksia, vaan riittää kun on olemassa pistorasia. Langaton valonohjaus koostuu aina kahdesta osasta: valaisimen ja virtalähteen väliin tulevasta himmenninosasta sekä haluttuun paikkaan asetettavasta säätimestä. Valot yhdistetään langattomaan kytkimeen himmenninosan avulla, joten himmenninosa tarvitaan aina.

  Säädin on tyylikäs pintaan asennettava kytkin. Päälle/pois-toiminto toimii lyhyellä painalluksella ja pitkä painallus himmentää/kirkastaa valoa. Säätimen mataluuden ansiosta se näyttää pinta-asennuksesta huolimatta upotetulta seinäkytkimeltä. Järjestelmää voidaan käyttää kaikkien LIMENTE 24 V led-valaisimien kanssa.

  Limente Classic säätimien keskiosa sopii sekä Limente kehykseen että Schneider Exxact kehyksien kanssa käytettäväksi. Mikäli haluat yhdistää Limente Smart tuotteita ABB Impressivo kehyksiin, tulee sinun käyttää GreenLine sarjan kytkimiä.

  Valaistuksen säätäminen
  Himmentämällä ja kirkastamalla valaisimia voit aina muokata valaistusta ja luoda kotiisi tilanteeseen sopivan valaistuksen. Himmentämällä LIMENTE valaisimia muutat kodin valaistusta tehokkaasta ja kirkkaasta työskentelyvalosta hämärään ja kodikkaaseen tunnelmavalaistukseen. Halutessasi voit samalla kytkimellä säätää kaikkia huoneessa olevia LIMENTE valaisimia mukaan lukien erilaiset spotti- ja välitilavalaisimet. Valaisimet säätyvät tasaisen miellyttävästi ja yhtäaikaisesti muuttaen kerralla koko tilan tunnelmaa. Voit myös luoda erilaisia valaistusryhmiä helposti langattomien säätimien avulla. Näin voit asettaa esimerkiksi keittiötyöskentelyssä tarvittavat valot yhden kytkimen taakse ja epäsuorat tunnelma- ja sisustusvalot toisen kytkimen taakse.

 • Luxus-sarja

  Luxusta design kytkimillä

  LIMENTE SMART LUXUS -sarjalla ratkaiset yksinkertaisesti ja tyylikkäästi valaistuksen ohjauksen esimerkiksi keittiössä ja muissa kodin tiloissa. Valaisimia ohjataan elegantilla lasireunaisella seinäkytkimellä (säätimellä), jossa on päälle/pois -toiminto sekä himmennysominaisuus. CCT -mallissa voit säätää myös valaisimen värilämpötilaa (edellyttää että olet hankkinut CCT -valaisimet).

  Säätimiä voi olla useita kappaleita ohjaamassa samoja valaisimia ja yhdellä säätimellä voit ohjata useita eri valaisimia, minkä ansiosta järjestelmää on helppo laajentaa myös jälkikäteen. Näin ratkaiset valonohjauksen helposti myös esimerkiksi portaikkoon, jossa valot pitää pystyä sammuttamaan ja laittamaan päälle niin ylhäältä kuin alhaaltakin. Valaistuksenohjaus ei edellytä erillisiä sähköasennuksia, vaan riittää kun on olemassa pistorasia. Langaton valonohjaus koostuu aina kahdesta osasta: valaisimen ja virtalähteen väliin tulevasta himmenninosasta sekä haluttuun paikkaan asetettavasta säätimestä. Valot yhdistetään langattomaan kytkimeen himmenninosan avulla, joten himmenninosa tarvitaan aina.

  LIMENTE SMART LUXUS 24 koostuu erikseen tilattavista säätimistä sekä 24 V (spotti- ja profiilivalot) himmenninosasta. Himmenninosia on olemassa yhteensä kaksi erilaista (24 V ja 24 V CCT -järjestelmään sopiva). Jokaista valosettiä (virtalähdettä) varten tarvitset yhden himmenninosan. Esimerkiksi jos keittiössä on välitilassa LED-LENOX kolmen valaisimen setti ja yläkaapin päällä erillinen LED-LINEA epäsuorana valona, tarvitset 2 kpl himmenninosia, jotta voit ohjata LED-LENOXia ja LED-LINEAa erikseen. Mikäli haluat ohjata niitä samanaikaisesti riittää yksi himmenninosa, johon kytket kaikki valaisimet.

  Säätimeksi voit valita yhden tai useamman LUXUS-sarjan säätimistä. CCT -valaisimet tarvitsevat oman CCT -säätimensä. Voit valita useita säätimiä ja yhdistellä niitä tarpeesi mukaan. Tyylikäs seinäkytkimen näköinen säädin asennetaan haluttuun kohtaan seinää. Säätimien mataluuden ansiosta ne näyttävät pinta-asennuksesta huolimatta upotetuilta seinäkytkimiltä. Säätimet eivät tarvitse johdotuksia vaan ne toimivat langattomasti, jolloin voit myös sijoittaa ne vapaasti haluamaasi paikkaan huoneessa. Päälle/pois -toiminto toimii lyhyellä painalluksella ja pitkä painallus himmentää/kirkastaa valoa.

  Limente Luxus säätimien keskiosa sopii sekä Limente kehykseen että Schneider Exxact kehyksien kanssa käytettäväksi. Mikäli haluat yhdistää Limente Smart tuotteita ABB Impressivo kehyksiin, tulee sinun käyttää GreenLine sarjan kytkimiä.

  Valaistuksen säätäminen
  Himmentämällä ja kirkastamalla valaisimia voit aina muokata valaistusta ja luoda kotiisi tilanteeseen sopivan valaistuksen. Himmentämällä LIMENTE valaisimia muutat kodin valaistusta tehokkaasta ja kirkkaasta työskentelyvalosta hämärään ja kodikkaaseen tunnelmavalaistukseen. Halutessasi voit samalla kytkimellä säätää kaikkia huoneessa olevia LIMENTE valaisimia mukaan lukien erilaiset spotti- ja välitilavalaisimet. Valaisimet säätyvät tasaisen miellyttävästi ja yhtäaikaisesti muuttaen kerralla koko tilan tunnelmaa. Voit myös luoda erilaisia valaistusryhmiä helposti langattomien säätimien avulla. Näin voit asettaa esimerkiksi keittiötyöskentelyssä tarvittavat valot yhden kytkimen taakse ja epäsuorat tunnelma- ja sisustusvalot toisen kytkimen taakse.

  Asennus
  Säädin ja himmennin ovat yksinkertaisia ja nopeita asentaa, eivätkä ne vaadi erillisiä sähköasennuksia. Asennuksen voit tehdä myös itse. Tarvitset valonohjaukseen vähintään yhden säätimen sekä himmentimen. Usein pistorasia on esimerkiksi keittiön yläkaapin päällä, jolloin myös himmenninosa sijoitetaan sinne. 24 V himmenninosa asennetaan pikaliittimien avulla virtalähteen ja valaisimien väliin. Tämän jälkeen tyylikäs seinäkytkin (säädin) asennetaan haluttuun kohtaan seinää. Säädin ja himmenninyksikkö tulee parittaa keskenään ja sen jälkeen järjestelmä on valmis käyttöön otettavaksi.

  Mikäli tarvitset lisää himmentimiä tai säätimiä, tulee myös ne parittaa keskenään. Parituksen avulla himmennin tunnistaa säätimen lähettämän signaalin. Paritus on yksinkertainen ja nopea toimenpide, josta löytyy myös selkeä ohje Youtube -kanavaltamme.

  Jokaista virtalähdettä kohden tarvitaan yksi himmennin. Huomioi tämä, mikäli haluat ohjata samalla säätimellä useamman virtalähteen takana olevia valaisimia.

 • Greenline-sarja

  Ekologisin tapa ohjata valaistusta

  LIMENTE SMART GREENLINE -sarjalla ratkaiset yksinkertaisesti, ekologisesti ja tyylikkäästi valaistuksen ohjauksen esimerkiksi keittiössä ja muissa kodin tiloissa. Valaisimia ohjataan ajattoman tyylikkäällä seinäkytkimellä (säätimellä), jossa on päälle/pois -toiminto ja himmennysominaisuus. CCT mallissa voit säätää myös valaisimen värilämpötilaa (edellyttää että olet hankkinut CCT valaisimet). GREENLINE sarjan säätimet eivät tarvitse toimiakseen sähköä vaan kytkimen painikkeen liike tuottaa tarvittavan energian.

  Säätimiä voi olla useita kappaleita ohjaamassa samoja valaisimia ja yhdellä säätimellä voit ohjata useita eri valaisimia, minkä ansiosta järjestelmää on helppo laajentaa myös jälkikäteen. Näin ratkaiset valonohjauksen helposti myös esimerkiksi portaikkoon, jossa valot pitää pystyä sammuttamaan ja laittamaan päälle niin ylhäältä kuin alhaaltakin. Valaistuksenohjaus ei edellytä erillisiä sähköasennuksia, vaan riittää kun on olemassa pistorasia. Langaton valonohjaus koostuu aina kahdesta osasta: valaisimen ja virtalähteen väliin tulevasta himmenninosasta sekä haluttuun paikkaan asetettavasta säätimestä. Valot yhdistetään langattomaan kytkimeen himmenninosan avulla, joten himmenninosa tarvitaan aina.

  LIMENTE SMART GREENLINE 24 V/240 V koostuu erikseen tilattavista säätimistä sekä 24 V tai 240 V -järjestelmään sopivasta himmenninosasta. Himmenninosia on olemassa yhteensä kaksi erilaista (24 V ja 24 V CCT-järjestelmään sopiva). Jokaista valosettiä (virtalähdettä) varten tarvitset yhden himmenninosan. Esimerkiksi jos keittiössä on välitilassa LED-LENOX kolmen valaisimen setti ja yläkaapin päällä erillinen LED-LINEA epäsuorana valona, tarvitset 2 kpl himmenninosia, jotta voit ohjata LED-LENOXia ja LED-LINEAa erikseen. Mikäli haluat ohjata niitä samanaikaisesti riittää yksi himmenninosa, johon kytket kaikki valaisimet.

  Säätimeksi voit valita yhden tai useamman GREENLINE-sarjan säätimistä. CCT-valaisimet tarvitsevat oman CCT-säätimensä. Voit halutessasi valita useita säätimiä ja yhdistellä niitä tarpeesi mukaan. Tyylikäs seinäkytkimen näköinen säädin asennetaan haluttuun kohtaan seinää. Säätimien mataluuden ansiosta ne näyttävät pinta-asennuksesta huolimatta upotetuilta seinäkytkimiltä. Säätimet eivät tarvitse johdotuksia vaan ne toimivat langattomasti, jolloin voit myös sijoittaa ne vapaasti haluamaasi paikkaan huoneessa. Päälle/pois -toiminto toimii lyhyellä painalluksella ja pitkä painallus himmentää/kirkastaa valoa.

  GREENLINE-säätimien mukana tulevat painikkeet on suunniteltu niin, että voit yhdistää ne myös ABB Impressivon ja Schneider Exxact -sarjojen kehyksiin. ABB:n kehystä varten pakkauksessa tulee mukana vaihdettavat painikkeet.

  Valaistuksen säätäminen
  Himmentämällä ja kirkastamalla valaisimia voit aina muokata valaistusta ja luoda kotiisi tilanteeseen sopivan valaistuksen. Himmentämällä LIMENTE valaisimia muutat kodin valaistusta tehokkaasta ja kirkkaasta työskentelyvalosta hämärään ja kodikkaaseen tunnelmavalaistukseen. Halutessasi voit samalla kytkimellä säätää kaikkia huoneessa olevia LIMENTE valaisimia mukaan lukien erilaiset spotti- ja välitilavalaisimet. Valaisimet säätyvät tasaisen miellyttävästi ja yhtäaikaisesti muuttaen kerralla koko tilan tunnelmaa. Voit myös luoda erilaisia valaistusryhmiä helposti langattomien säätimien avulla. Näin voit asettaa esimerkiksi keittiötyöskentelyssä tarvittavat valot yhden kytkimen taakse ja epäsuorat tunnelma- ja sisustusvalot toisen kytkimen taakse.

  Asennus
  Säädin ja himmennin ovat yksinkertaisia ja nopeita asentaa, eivätkä ne vaadi erillisiä sähköasennuksia. Asennuksen voit tehdä myös itse. Tarvitset valonohjaukseen vähintään yhden säätimen sekä himmentimen. Usein pistorasia on esimerkiksi keittiön yläkaapin päällä, jolloin myös himmenninosa sijoitetaan sinne. 24 V himmenninosa asennetaan pikaliittimien avulla virtalähteen ja valaisimien väliin. Vastaavasti 240 V LIMENTE SMART 580 asennetaan kattovalaisimen virransyöttöön ja siinä on valmiina ketjutettavat Wago -liittimet. Tämän jälkeen tyylikäs seinäkytkin (säädin) asennetaan haluttuun kohtaan seinää. Säädin ja himmenninyksikkö tulee parittaa keskenään ja sen jälkeen järjestelmä on valmis käyttöön otettavaksi.

  Mikäli tarvitset lisää himmentimiä tai säätimiä, tulee myös ne parittaa keskenään. Parituksen avulla himmennin tunnistaa säätimen lähettämän signaalin. Paritus on yksinkertainen ja nopea toimenpide, josta löytyy myös selkeä ohje Youtube -kanavaltamme. Jokaista virtalähdettä kohden tarvitaan yksi himmennin.

  Huomioi tämä, mikäli haluat ohjata samalla säätimellä useamman virtalähteen takana olevia valaisimia.

 • Valonohjaus setit

  Valmiita settejä valonohjaukseen

  Valolla voit sisustaa kauniisti kotia. Valolähteitä säätämällä tunnelman voi säätää täydelliseksi tarpeen mukaan. Himmennettävillä LED-valaisimilla luot sisustukseen erilaisia tunnelmia helposti ja vaivattomasti. Himmennettävät valaisimet tekevät kodistasi valoisan ja viihtyisän.

  Valokytkin on kiinteä osa valaistusta. Huoneeseen tultaessa on tärkeää, että valokatkaisija on sijoitettu juuri sinne, missä sitä ensimmäisenä tarvitaan. Pimeässä huoneessa valokytkimen hapuilu on turhauttavaa ja kytkimien onkin oltava siellä, missä niitä tarvitaan. Valojen asentamisen jälkeen mieti ja testaa, missä olettaisit valokytkimen sijaitsevan. Päätä asennuspaikka vasta sitten, kun olet varma kytkimien halutuista paikoista. Mieti samalla, mitä valoja haluat kytkimellä ohjattavan, ja parita kytkin niihin valaisimiin, joita haluat ohjata.

  Kytkin toimii myös himmentimenä, jolloin valaistus saa aivan toisenlaisen ulottuvuuden. Valon himmentäminen saa aikaan tunnelman muuttumisen, jolloin himmennyksellä voidaan säätää led-valot juuri oikeaan kirkkauteen, esimerkiksi kirkasta valoa päiväsaikaan ja himmeämpää iltatunnelmiin. Himmentimen avulla voit itse päättää valon määrän.

  Mikä onkaan helpompaa kuin langaton valokytkin, jonka asentaminen voidaan päättää ja tehdä jälkikäteen? Langattomien LIMENTE SMART -järjestelmien avulla rakennat yksinkertaisesti toimivan valaistuksen ohjauksen yhden valaisimen himmentämisestä aina koko asunnon valaistuksen ohjaukseen asti. Järjestelmät koostuvat led-himmenninosasta ja seinäkytkimestä, jolla valaistusta säädetään. Lähes kaikki LIMENTE-valaisimet ovat himmennettävissä.

  LIMENTE SMART 350 ja LIMENTE SMART 400 -sarjojen säädin ja led-himmennin ovat yksinkertaisia ja nopeita asentaa eivätkä ne vaadi erillisiä sähköasennuksia. Kaikki liitännät tehdään pikaliittimillä. Järjestelmillä voi ohjata kaikkia 24 V LIMENTE-valaisimia. SMART 400 on SMART 350 -järjestelmää laajempi ja siihen voit liittää myös 240 V LIMENTE-kattovalaisimet sekä CCT-valaisimet.

/sivu
Näytetään 1 - 24 / 32 tuotteesta
Näytetään 1 - 24 / 32 tuotteesta