Profiilit ja led-nauhat

Tyylikästä tasaista valoa

Esteettisesti kaunis valaistusilme saadaan aikaan tasaisilla ja yhtenäisillä valopinnoilla. Mitä elegantimpi ja huomaamattomampi valon halutaan olevan, sitä rauhallisempi ja tasaisempi sen pitäisi olla. Led-profiilista ja led-nauhasta koostuvissa valaisimissa valo on rauhallista ja jatkuvaa. Led-profiilivalaisinten valaisema alue on yhtenäinen jättämättä erillisiä valaisemattomia kohtia.

Usein profiilivalaisimia käytetään työskentelyvalon lisäksi epäsuorana valona. Tällöin itse valaisin on näkymättömissä ja valo heijastuu seinän, katon tai lattian kautta huonetilaan. Epäsuora valo on miellyttävä lisävalo, joka antaa valoa mutta myös luo erilaisia tunnelmia tilaan.

LED-PROFIL-valaisimet voidaan asentaa pitkinä yhtenäisinä valolistoina tai lyhyempinä kokonaisuuksina, jolloin valo katkeaa profiilien välillä. Profiilivalaisimilla valaistava pinta saa aina tasaisen valon ja itse valaisin voidaan sijoittaa huomaamattomasti katseilta piiloon esimerkiksi listan tai levyn taakse.

Keittiön välitilassa voit käyttää kolmea erityyppistä profiilivalaisinta. Valo on kaikissa vastaavaa, erot ovat asennustavoissa ja ulkonäössä. Voit valita mieleisesi sen mukaan, mikä sopii parhaiten sisustukseesi ja makuusi.

 1. LED-PROFIL LUX ja LED-PROFIL LUX-IR ovat määrämittaisia valaisimia, jotka asennetaan 60-80 cm välein. Pöytätason valoteho on riittävä silloinkin, kun liesi jää kahden valaisimen väliin. LED-PROFIL LUX -valaisin voidaan asentaa kaapiston alle syvyyssuunnassa haluttuun paikkaan, mutta suositeltavaa on asentaa se joko keskelle tai lähemmäksi kaapiston etureunaa. Valaisinta ei voi lyhentää asennuspaikalla.
 2. Led-profiilivalaisimet LED-CORNER, LED-GRADE, LED-LILA, LED-LILO, LED-LINEA, LED-INSER ja LED-INSER MINI ovat tilattavissa kahden ja neljän metrin pituisina listoina, jotka lyhennetään asennuspaikalla haluttuun mittaan. Valaisimet asennetaan yleensä koko yläkaappien matkalle: LED-GRADE, LED-LILA, LED-LILO, LED-LINEA, LED-INSER ja LED-INSER MINI kaapiston keskelle tai lähemmäksi etureunaa, LED-CORNER kaapiston takareunaan.
 3. LED-WALL ja LED-DUO toimitetaan myös kahden ja neljän metrin pituisen listana. Poiketen edellä mainituista valaisimista WALL-lista upotetaan taustaseinään, josta se valaisee työtasoa. LED-DUO on pinta-asenteinen. Molemmat valaisimet sopivat hyvin keittiöön, jossa ei ole yläkaappeja tai kaappeja on vain osalla matkaa.

Epäsuoraa tunnelmavaloa voit helposti luoda makuuhuoneeseen ja olohuoneeseen erillisillä LED-UP (valaisee ylöspäin) ja LED-DUO (valaisee ylös- ja alaspäin) led-valolistoilla. Valo on molemmissa led-profiilivalaisimissa miellyttävän lempeää ja yhtenäistä. Profiilivalojen listat toimitetaan kahden ja neljän metrin pituisina ja ne lyhennetään asennettaessa aina juuri halutun mittaisiksi.

LED-RIBBON led-valo on erillinen valonauha, joka voidaan tarrapinnan avulla asentaa suoraan esim. sokkelivaloksi. LED-RIBBON-nauha on aina asennettava lämpöä johtavalle pinnalle esim. alumiinilistan sisään, jotta se ei kuumene likaa.

Profiilit ja led-nauhat Ei tuotteita tuoteryhmässä.

Alatuoteryhmät

 • Led-nauhat

  Laadukkaat nauhat eri tiloihin

  LED-RIBBON on erillinen valonauha, joka voidaan tarrapinnan avulla asentaa niin työskentely- kuin tunnelmavaloksi. Valitessasi led-nauhaa ota huomioon alla olevat seikat:

  Mikä on led-nauhan asennuspaikka? Tarvitaanko kostean tilan nauha (IP44) vai riittääkö kuivan tilan nauha (IP20)? Jos et ole varma asiasta, valitse kostean tilan nauha. Se sopii yhtä lailla kuivaan kuin kosteaan tilaan, mutta kuivan tilan nauha ei sovi kosteaan tilaan.

  Mikä on haluttu värisävy? Jos nauhan tärkein tehtävä on luoda tunnelmaa, on lämmin valkoinen (3000K) usein sopivin värisävy. Mikäli nauhan tarkoitus on toimia työskentelyvalona, on luonnon valkoinen (4000K) yleensä oikea valinta. Mikäli haluat säätää itse värilämpötilaa, on suositeltavaa valita värilämpötilasäädettävä (2700K–6000K) CCT-nauha. Muista tällöin myös valita Limente Smart CCT-säädin (nro 640430 + 640434).

  Nauha on aina asennettava lämpöä johtavalle pinnalle esim. alumiinilistan sisään, jotta se ei kuumene likaa. Alumiiniprofiiileja on saatavilla moneen makuun käyttökohteesta ja haluttavasta valosta riippuen. Voit hankkia joko alumiiniprofiilit ja led-nauhat erikseen tai Profiilivalaisimet-tuoteryhmän valmiita kokonaisuuksia, jotka sisältävät sekä profiilit että nauhat.

 • Profiilit

  Ammattimainen viimeistely led-nauhoille

  LED-profiilit eli alumiinilistat sekä suojaavat ledejä liialliselta lämmöltä ja epäpuhtauksilta että muuttavat led-nauhan tyylikkääksi valaisimeksi.

  LED-profiilien kevyt rakenne ja monipuoliset lisätarvikkeet mahdollistavat käytön mm. keittiön välitilassa, kodinhoitohuoneessa, kylpyhuoneessa, huonekaluissa, hyllyissä, sokkeleissa, seinissä, vaatekaapeissa ja monissa muissa kohteissa.

  LED-profiileja on saatavilla pinta- ja uppoasennukseen. Valikoimasta löydät myös kulmalistoja ja erilaisia erikoisprofiileja. LED-profiilin värivaihtoehtoja ovat alumiini, valkoinen ja musta.

  LIMENTE LED-profiilit sisältävät aina tarvittavat kiinnikkeet ja mahdolliset kulmapalat sekä diffuusorin eli valaisimen eteen tulevan läpinäkyvän suojan. Diffuusori sekä suojaa led-nauhaa että tekee valosta miellyttävän tasaista ja pisteetöntä.

  Kaikki profiilit ovat lyhennettävissä sopivaan mittaan rautasahalla tai sirkkelillä.

 • Profiilivalaisimet

  Lineaarinen työskentely- ja epäsuora valo

  Keittiön välitilassa voit käyttää kolmea erityyppistä profiilivalaisinta. Valo on kaikissa vastaavaa, erot ovat asennustavoissa ja ulkonäössä. Voit valita mieleisesi sen mukaan, mikä sopii parhaiten sisustukseesi ja makuusi.

  • LED-PROFIL LUX ja LED-PROFIL LUX-IR ovat määrämittaisia valaisimia, jotka asennetaan 60-80 cm välein. Pöytätason valoteho on riittävä silloinkin, kun liesi jää kahden valaisimen väliin. LED-PROFIL LUX -valaisin voidaan asentaa kaapiston alle syvyyssuunnassa haluttuun paikkaan, mutta suositeltavaa on asentaa se joko keskelle tai lähemmäksi kaapiston etureunaa. Valaisinta ei voi lyhentää asennuspaikalla.
  • Led-profiilivalaisimet LED-CORNER, LED-GRADE, LED-LILA, LED-LILO, LED-LINEA, LED-INSER ja LED-INSER MINI ovat tilattavissa kahden ja neljän metrin pituisina listoina, jotka lyhennetään asennuspaikalla haluttuun mittaan. Valaisimet asennetaan yleensä koko yläkaappien matkalle: LED-GRADE, LED-LILA, LED-LILO, LED-LINEA, LED-INSER ja LED-INSER MINI kaapiston keskelle tai lähemmäksi etureunaa, LED-CORNER kaapiston takareunaan.
  • LED-WALL ja LED-DUO toimitetaan myös kahden ja neljän metrin pituisen listana. Poiketen edellä mainituista valaisimista WALL-lista upotetaan taustaseinään, josta se valaisee työtasoa. LED-DUO on pinta-asenteinen. Molemmat valaisimet sopivat hyvin keittiöön, jossa ei ole yläkaappeja tai kaappeja on vain osalla matkaa.

  Epäsuoraa tunnelmavaloa voit helposti luoda makuuhuoneeseen ja olohuoneeseen erillisillä LED-UP (valaisee ylöspäin) ja LED-DUO (valaisee ylös- ja alaspäin) led-valolistoilla. Valo on molemmissa led-profiilivalaisimissa miellyttävän lempeää ja yhtenäistä. Profiilivalojen listat toimitetaan kahden ja neljän metrin pituisina ja ne lyhennetään asennettaessa aina juuri halutun mittaisiksi.

 • Led-Neon valaisimet

  Taivuteltava vesitiivis Led-nauhavalaisin on tehokas valonlähde sekä ulos että sisälle. Valaisinta voidaan taivuttaa kohteen mukaan tai jopa kiertää rullalle tarvittaessa. Taivuteltava kuori antaa valaisimelle monia käyttökohteita. Lisäksi valaisimen kotelointiluokka IP67 takaa, että valaisinta voidaan käyttää myös märissä tiloissa tai ulkona. Pehmeästi valaiseva valo on tasaista ja tehokasta, joten sen valossa on miellyttävä myös työskennellä.

  Kolme erilaista taivuteltavaa valoprofiilia Neon-Dome, Neon-Lite ja Neon-Trio valaisivat eri tavoin, joko suoraan eteenpäin led-nauhan päältä tai kolmeen eri suuntaan. Led-nauha on hyvä valita kohteen ja tarpeen mukaan esim. Neon-Lite soveltuu erinomaisesti peilin taakse suihkutiloissa.