4 tapaa luoda viihtyisyyttä sisustukseen valaistuksella

Julkaistu: 30.11.2017 10:36:30
Aihealueet: Led-Life - vinkkejä valaistukseen

yleisvalo

 

Oikeanlainen valaistus luo kodikkuutta ja tunnelmaa sekä helpottaa arjen toimintoja. 50-luvun kerrostalossa sijaitseva kaksio koki uusien asukkaiden myötä täydellisen muodonmuutoksen ja samalla asunnon valaistus muutettiin toimivaksi ja asukkaiden tarpeita vastaavaksi.

Asunto oli ostohetkellä lähes alkuperäisessä kunnossa, joten oli aika päivittää asunnon sisustus ja valaistus palvelemaan tämän päivän tarpeita. Kaksiossa oli aiemmin pieni keittokomero ja eteisestä keittokomeroon johtava käytävä pimensi asuntoa. Remontissa väliseiniä poistettiin ja samalla pohja muuttui tehokkaammaksi. Pelkkä seinien avaaminen ei kuitenkaan riittänyt valoisuuden lisäämiseen. Niinpä asuntoon tehtiin remontin yhteydessä huolellinen valaistussuunnitelma Limenten valaistusasiantuntijoiden kanssa. Lue neljä tapaa, miten asunnosta tehtiin viihtyisä, valaistuksen avulla. Videolta kerrotaan myös vinkkejä mitä kannattaa huomioita valaista suunniteltaessa.

 

keittiön listavalo

 

1. Toimivaa työskentelyvaloa keittiöön

Kaksion keittiö on pieni mutta tehokas ja nyt myös tehokkailla työvaloilla varustettu. Keittiön välitilaan asennettiin profiilivalaisin, joka antaa tasaista valoa työtason ja lieden ylle.

Välitilavalo toimii kätevästi liiketunnistimella. Liiketunnistin sijoitettiin seinäkaapin alle ja se sytyttää valon automaattisesti tunnistaessaan lähellä liikettä. Keittiössä on hyvä olla paljon valoa, joten keittiöön asennettiin myös alaslaskettu katto, jossa on integroidut Led-Dri -valaisimet. Led-Dri -valot tuovat tehokasta yleisvaloa keittiöön, mikä tekee keittiössä työskentelystä miellyttävämpää.

 

2. Olohuoneen muunneltava valaistus

Asunnon seinät maalattiin remontin yhteydessä valkoisiksi ja katon rajaan asennettiin ylöspäin valaiseva Led-Up -profiilivalo. Profiilivalo tuo tasaista, jatkuvaa valoa olohuoneeseen. Olohuoneeseen uudet asukkaat suunnittelivat myös entisen kaapin tilalle kauniin lasihyllyn, joka toimii persoonallisena sisustuselementtinä. Hylly valaistiin himmennettävällä Led-Corner listavalolla korostaen sisustusesineitä ja tuoden epäsuoraa valoa pimeisiin iltoihin. Lopuksi olohuoneeseen asennettiin myös Pyry-kattovalaisin, joka on ajattomalla muotoilullaan kaunis katseenvangitsija huoneessa. Pyry-valaisimessa on myös himmennettävä led-valo.

 

makuuhuoneen valo

 

3. Käytännöllistä ja tunnelmallista valoa makuuhuoneeseen

Asunnon kapeahkon makuuhuoneen kaapiston käyttömukavuutta lisättiin korvaamalla perinteiset kaapinovet liukuovilla. Kaapiston sisäpuolelle asennettiin automaattisella valonohjauksella toimivat Led-Corner -valolistat, jotka syttyvät Smart 120 ovikytkimen avulla, kun liukuovi avataan. Etureunaan asennettuna valo valaisee kaapiston sisäosan tasaisesti, jolloin vaatteet ja tavarat pääsevät paremmin esille.

Sängynpäätyyn asennettiin profiilivalo, jota voidaan säätää aina tunnelmaan sopivaksi. Led-Duo -valolistan valoa voi ohjata sekä ylös- että alaspäin. Ledprofiili toimii hyvin esimerkiksi lukuvalona tai ylöspäin ohjattuna makuuhuoneen tunnelmavalona.

 

 eteisen valo

 

4. Eteisen hyvä valaistus toivottaa tervetulleeksi ja helpottaa lähtemisiä

Eteiseen laitettiin remontissa uusi kaapisto, johon asennettiin makuuhuoneen tapaan liukuovet. Myös eteisen kaapisto valaistiin etureunaan sijoitetulla yhtenäisellä profiilivalolla, jolloin kaappiin saatiin hyvä valo ilman katvealueita. Profiilivalon yhteyteen asennettiin automaattinen valonohjaus, mikä tekee kaapiston käytöstä vielä käytännöllisempää. Limente Smart 120 -ovitunnistin sytyttää valot havaitessaan oven avautuvan ja pitää valot päällä, kunnes ovi suljetaan.

Eteisen yhteydessä oleva vaatehuone helpottaa pienen asunnon järjestyksessä pitämistä. Vaatehuoneen valaisu toimii Limente Smart 130 -liiketunnistimella, eli valot pysyvät päällä niin kauan kun tilassa ollaan tai vaatehuoneen ovi on auki.

Viihtyisyyttä joustavilla valaisuratkaisuilla

Sisustuksessa on hyvä huolehtia, että eri tilat voidaan valaista kunnolla ja että valaisu on muunneltavissa tilanteen mukaan. Tämä helsinkiläisasunto saa nyt remontin jälkeen kylpeä valossa - niin luonnonvalossa kuin huolellisesti suunnitellussa valaistuksessa.

 

---

Olohuoneen ja keittiön rekvisiitta Anno Collection

Makuuhuoneen petaustarvikkeet Matri by Fennobed

 

 

 

 limente valo

 

 

 

 

 

Liittyviä julkaisuja

Jaa tämä sisältö