Valaistuksella luksusta vaatehuoneeseen

Julkaistu: 15.04.2019 09:57:11
Aihealueet: Led-Life - vinkkejä valaistukseen

Suuri ja siisti vaatehuone jokapäiväisessä käytössä on luksusta, mutta suurin tai siisteinkään vaatehuone ei näytä miltään, jos sen valaistus ei ole kunnossa. Valaistus tekee käytöstä helpompaa, avartaa tilaa ja luo vaatehuoneeseen ilmettä. Artikkelissa viisi vinkkiä, joilla teet vaatehuoneen valaistuksesta käytännöllisen ja miellyttävän käyttää.

 

vaatehuoneen valaistus

 

Yleisvalo kattoon tai oven viereen

Kattoon asennetun valon lisäksi voi erityisesti vaatekomeroissa harkita profiili listavalojen lisäämistä oven karmien viereen tai päälle. Suuremmassa vaatehuoneessa yksi yleisvalo katossa ei riitä valaisemaan koko vaatehuonetilaa riittävästi. Ovikarmien viereen tai päälle asennetuilla valoilla saadaan tilaan helposti lisävaloa. Ovien vieressä on yleensä myös tilaa, jotta valo pääsee seinien tai katon kautta heijastumaan huoneitaan. Sen lisäksi, että profiilivalot tuovat tilaan lisää valoa ne tekevät tilasta viihtyisämmän. Tarkoitukseen sopiva valaisimia ovat esim. Limente Led-Profil, Limente Led-Linea ja Limente Led-Up.

 

Valoprofiili vaatetangon taakse

Valoprofiili asennettuna vaatteiden taakse esim. vaatehuoneen nurkkiin tai seinälle korostaa vaatteita ja helpottaa varsinkin pimeällä oikean vaatteen löytämisessä. Valoa kannattaa kohdistaa epäsuorasti takaseinää kohti, jolloin se ei häikäise kaapin käyttäjää. Profiilivalaisimen ei ole tarkoitus valaista yleisesti tilaa vaan tuoda vaatteet esillä. Mitä enemmän erilaisia valolähteitä on sitä paremmin vaatteet, sukat, kengät tai laukut tulevat esille ja ovat helpoimmin saatavilla. Valoprofiileista Limente Led-Profil ja Led-Linea ovat tähän hyviä valaisimia. Tarkoitukseen voidaan käyttää myös Limente Led-Duo tai Limente Led-Corner -valaisinta, joka seinän keskelle asennettuna valaisee miellyttävästi vinottain seinää pitkin.

 

automaattinen valonohjaus vaatehuone

 

Listavaloilla valoa laatikoihin tai taustaseinälle

Mikäli laatikoiden yläpuolelle voi tehdä ylimmän hyllyn muutaman sentin kaapistoja syvemmäksi, syntyy hyvä paikka valaista kaikki laatikot listavalaisimella. Listavalo valaisee jokaisen laatikon, kun se avataan eikä valaisimia tarvitse olla useita. Tämä on huomattavasti yksinkertaisempi ja edullisempi tapa valaista laatikoita verrattuna siihen, että jokaiseen laatikkoon asennetaan oma valaisin. Toki valot voidaan asentaa myös jokaiseen laatikkoon erikseen. Tämä on järkevää erityisesti silloin kun laatikoita ei ole kovin montaa tai niitä ei ole sijoitettu päällekkäin. Erityisen helppo tapa on asentaa profiilivalot pystyyn korihyllyjen taakse. Korit läpäisevät valoa ja valo saa tylsät korit näyttämään siistin tyylikkäiltä. Muista kuitenkin pitää korit hyvässä järjestyksessä, koska valo tuo myös epäjärjestyksen paremmin esille. Limente Led-Profil tai kulmiin asennettava Limente Led-Corner ovat tähän tarkoitukseen sopivia valaisimia.

 

Valoa hyllyille tai niiden taakse

Samoin kuin laatikoissa voidaan valoprofiileja tai yksittäisiä kalustevaloja asentaa hyllyjen taakse. Mikäli hyllyt voidaan asentaa muutaman sentin irti kaapin taustasta, voidaan yhtenäisellä valolla tuoda valoa kaikille hyllyille kuten korihyllyissä. Jokaisen hyllyyn erikseen valaiseminen on työläämpi tapa, mutta lopputulos on upea saaden hyllyt hehkumaan. Limente Led-Linea tai Led-Profil ja kulmiin asennettava Limente Led-Corner ovat tähän tarkoitukseen sopivia valaisimia.

 

vaatekomeron valo

 

Automaattinen valonohjaus viimeistelee

Automaattinen valonohjaus tuo luksusta jokaiseen kodin tilaan mukaan lukien vaatehuoneen. Miten kiva onkaan astua tilaan, jonne valo syttyy automaattisesti ilman valokatkaisijan hapuilua. Vaatehuoneessa automaattinen valonohjaus voi olla integroituna yleisvaloon kts. Limente Kaste tai se voi olla erillinen tunnistin, joka ohjaa vaatehuoneen valoja. Tunnistin toimii huomatessaan liikettä, jolloin valot syttyvät vain tarvittaessa. Helppo tapa on asentaa liiketunnistin kattoon tai oven viereen. Valo syttyy liikkeestä ja palaa niin kauan kuin tunnistimeen on määritelty. Voit siis itse määritellä minkä ajan haluat valaisimen olevan päällä. Katso lisää Limente Smart 130.

 

VINKKI:

Lopuksi lisää seinälle tai vaikka oveen peili. Peilailun lisäksi se heijastaa valoa takaisin tilaan ja tekee tilasta avaramman tuntuisen kuin se todellisuudessa ehkä onkaan.

 

 

limente valaisimet

 

Liittyviä julkaisuja

Jaa tämä sisältö