10 tapaa käyttää profiileja ja valolistoja kodin eri tiloissa

Julkaistu: 03.04.2018 11:19:58
Aihealueet: Led-Life - vinkkejä valaistukseen

Valolista on helppo ja tehokas tapa luoda tilaan kaunista valoa. Erilaisten valmiiden tai muokattavien profiililistavalojen avulla on mahdollista toteuttaa mitä upeampia kokonaisuuksia. Kokosimme yhteen 10 helppoa tapaa toteuttaa miellyttävä valaistus.

valokatto olohuoneessa

 

1. Valokatoissa (huoneen keskellä oleva valaistu alue)

Valokatto on helppo toteuttaa erilaisilla valoprofiileilla. Limente valaisimista erityisesti Led-Linea Lux, Led-Corner Lux ja Led-Profil Lux toimivat erinomaisesti valokattoon asennettuina. Valo pyritään saamaan yhtenäiseksi koko valaistun alueen osalta.

2. Katon ja seinän välisen kulman valaisemisessa (katto valaistaan seinien yläpuolelta)

Led-Up valaisin toimii tyylikkäänä valona seinän ja katon väliin jätetyssä tilassa. Epäsuora valo asettuu kauniisti seinää pitkin kohti kattoa tuoden sen enemmän esille. Huomioi, että seinän ja katon tulee olla viimeistelty, jotta epätasaisuudet eivät korostu, ellet juuri sitä halua. Valoa ei välttämättä tarvitse olla jokaisella seinällä.

 

profiilivalo olohuoneessa

 

3. Portaiden valaistuksessa

Rappusten valaistus voidaan toteuttaa niihin upotetulla Led-Inser valolla. Toinen vaihtoehto on upottaa valaisin seinään rappusten suuntaisesti tai kaiteeseen mikäli materiaali on esimerkiksi puu. Valo tekee portaisiin kauniin ilmeen sekä saa portaat näyttämään osalta asuntoa. Portaissa valo antaa miellyttävää lisävaloa sekä auttaa pimeässä liikkujaa ilman, että valo häikäisee katsojaa.

4. Vaatehuoneessa ja komerossa

Vaatehuoneeseen tai -komeroon saadaan hyvä valaistus Led-Corner profiilivalolla. Valaisin voidaan asentaa pystysuoraan kulmaan tai liukuoven taakse vinottain, jolloin valo suuntautuu tasaisesti vaatteisiin. Profiilin tausta on siisti, joten etureunaan asennettuna se näyttää alumiinilistalta. Automaattinen sensoreihin perustuva valonohjaus toimii erityisen hyvin komeroissa ja vaatehuoneissa.

 

profiilivalo keittiö

 

5. Välitilassa

Led-Ribbon led-nauha on helppo asentaa kaappien alareunaan valonlähteeksi. Valaisin kiinnitetään paikoilleen valossa kiinniolevan tarran avulla. Nopeasti ja helposti asennettava lisävalo. Huomioi, että led-nauhat tulee aina asentaa lämpöä johtavalle pinnalle kuten esimerkiksi alumiiniprofiiliin.

6. Keittiössä kaapistojen päällä

Kaapistojen päällä sekä keittiössä että muualla, toimii Led-Linea tai Led-Slim, joka voidaan suunnata kolmeen eri valaistus kulmaan valaisimen mukana tulevilla kiinnikkeillä. Molemmat valaisimet luovat kauniin tasaisen ja pisteettömän valon ympärilleen. Valaisimet ovat myös himmennettävissä, jolloin ne saadaan muutettua tunnelmavaloiksi aina tarpeen mukaan.

7. Lattiapinnan valaisimessa

Sokkelitiloissa keittiössä, eteisessä, makuuhuoneessa jne. on kätevä käyttää Led-Ribbon tai Led-Linea valaisimia. Led-Linean etuna on, että heijastavallekin pinnalle valaisin antaa pisteettömän ja tasaisen valon ilman häiritseviä led-pisteitä. Huomioi, että led-nauhat tule aina asentaa lämpöä johtavalle pinnalle kuten esim. alumiiniprofiiliin.

 

profiilivalo peilin tausta

 

8. Kirjahyllyissä ja syvennyksissä

Valaistu hylly tai hyllykkö on kaunis lisä jokaiseen tilaan ja saa siinä olevat esineet uudella tavalla esille. Valon vaikutus tulee erityisesti esille käytettäessä lasihyllyjä, jolloin valo virtaa kauniin tasaisesti hyllyjen läpi. Syvennyksen etureunaan asetettu Led-Corner suuntaa valon miellyttävästi kohti hyllyjä ja valaisee ne tasaisesti kaikkialta.

9. Keskellä seinää

Makuuhuoneessa sängyn päällä Led-Duo valolista tuo huoneeseen sekä ilmettä, että valoa. Valaisimessa on kolme eri valosuuntaa: ylös, alas ja molempiin yhtä aikaa. Valo toimii epäsuorana valona ollessaan suunnattu ylöspäin ja lukuvalona ollessaan alaspäin suunnattuna. Kun halutaan enemmän valoa, se säädetään osoittamaan sekä ylös-, että alaspäin. Valaisimen valo on himmennettävissä, jolloin valaisin toimii myös kauniina tunnelmavalona.

10. Peilin taustassa

Peilin taustan valaiseminen on kiva yksityiskohta sekä eteisessä, että kylpyhuonetilassa. Kylpyhuoneessa kaivataan yleensä tasaista ja hyvää valoa peilin edessä, jolloin sekä ylhäältä laskeutuva valo, että edestäpäin tuleva valo yhdessä luovat tasaisen aukottoman valon katsojalle. Kannattaa myös huomioida, että 4000 K valo luo päivänvaloa mukailevan valon tilaan ja antaa katsojalle parhaan mahdollisen ”peilailuvalon".

 

Ja lopuksi, mitä sanoisit valaistusta sängyn alustasta? Vaikka sängyn alle ei katsotakaan, saa sänky kauniin valaistuksen, jos sen reunustaa kiertää valonauha. Samalla toteutuu häikäisemätön tunnelmavalo ja sänky nousee kauniisti esille.

 

Uskalla olla rohkea ja toteuta juuri sinun asuntoasi täydentävä valaistus, sillä valolistoilla vain mielikuvitus on rajana…

 

 

 

 

limente valaistus

 

 

 

Liittyviä julkaisuja

Jaa tämä sisältö