Hyvä valaistus kylpyhuoneeseen

Julkaistu: 27.12.2017 16:38:01
Aihealueet: Led-Life - vinkkejä valaistukseen

 

kylpyhuoneen valo

 

Kylpyhuone on tärkeä osa päivän toimia. Suurimmalla osalla päivä alkaa ja loppuu kylpyhuoneessa. Aamu toimet kylpyhuoneessa herättävät päivään ja illalla ennen nukkumaan menoa on mukava rentoutua kuumassa kylvyssä kirjan kanssa tai pestä kasvot ja harjata hampaat rauhallisessa tunnelmassa. Kylpyhuone onkin isommassa roolissa päivän kulkua kuin ehkä ajattelemmekaan. Kehnossa valossa huonosti alkanut päivä ei varmasti ole kenenkään mielestä mukavaa.

 

Yksi valolähde ei riitä – varmista valon tasainen leviäminen

Yksi valo kylpyhuoneen katossa voi antaa riittävästi valoa liikkumiseen, mutta tarkempiin toimiin ei yksi lamppu ole riittävä valonlähde. Hiustenlaitto, parran ajaminen tai kasvojen ehostaminen ei ole miellyttävää eikä aina turvallistakaan hämärässä tai huonossa valossa. Huonosti valaistussa tilassa varjo ja valon aukkokohdat haittaavat tarkempaa tekemistä.

Mitä suurempi kylpyhuone, sitä useampi valonlähde tarvitaan, jotta valoa varjo- ja aukkokohtia ei pääse syntymään. Hyvin valaistussa tilassa on valaisin sekä katossa, että peilin ympärillä. Muista, että peilin päällä oleva lamppu ei usein ole paras tapa saada valoa peilin edessä toimimiseen, jos lamppu osoittaa suoraan peilin edessä seisovan kasvoihin. LIMENTE JOKI antaa valoa tasaisesti ympärilleen eikä häikäise katsojaa.

Varmista, että peilin päälle sekä sivuille sijoitettujen valolähteiden valopisteet on peitetty ja valaisin antaa tasaisesti tilaan leviävää valoa. Tällaisia valolähteitä ovat valaisimet, joiden valopisteet, lamppu tai led-valo, on peitetty esim. mattalasilla. Limente valikoiman kylpyhuonevalaisimissa on käytetty valkoista mattalasia, jotta hyvä valaistusarvo on saatu säilymään ja led-valopisteet ovat täysin piilossa. Valaisin on sekä kauniin näköinen, että valo on tasaista ja miellyttävää.

 

peilivalo

 

Kylpyhuoneen katossa oleva valo voi olla yksi valaisin kuten LIMENTE LED-DSS tai useampia spottimaisia valoja kuten LIMENTE LED-DRI. Jos kattovalaisimia on useita ja osa on sijoitettu myös peilin päälle, ei seinällä peilin päällä tai sivulla luultavasti enää tarvita erillisiä valaisimia. Peilin päälle ja/tai sivuille seinään on kuitenkin hyvä sijoittaa valaisimet, jos peilin ympärille halutaan varmistaa erityisen hyvä valo ja katossa on vain yksi valonlähde.

LIMENTE JOKI toimii erinomaisesti peilin yläpuolella tai sivuilla, tuoden tilaan puhtaan valkoista valoa. Valaisimessa on molemmissa päissä valolähteet, joten valaisin valaisee tehokkaasti. Peilin sivuille tai muualle seinäpintoihin sopii hyvin PURO valaisimet, joissa on yksi valolähde. Yhtenäisen ilmeen vuoksi Puro ja Joki valaisimia voidaan hyvin yhdistellä samassa tilassa. Tärkeintä on muistaa, että tilaan tasaisesti leviävään valoon tarvitaan riittävän monta valolähdettä suhteessa tilan kokoon. Tässä auttaa valaisinten valaistusarvo, sekä valaistuksen asiantuntijan antamat neuvot.

 

Toimiva valon värilämpötila kylpyhuoneessa

Koska kylpyhuoneessa tarvitaan hyvin valaisevaa valoa tarkempiin toimiin ja lisäksi valon tulee olla miellyttävää, on paras valinta lähellä puhtaan valkoista valoa eli 4000 Kelviniä oleva valon värilämpötila. 4000 K vastaa parhaiten luonnollista valoa ja antaa raikkaan valon usein puhtaan sävyiseen kylpyhuoneväritykseen. Keltaisen sävyisessä valossa valkoiset kaakelit näyttävät helposti kellertäviltä.

 

ip-arvo

 

Muista tarkistaa IP-arvo

Valaisimissa on erilaisia IP-arvoja, joilla kerrotaan miten hyvin valaisin on suojattu kosteutta ja vesiroiskeita vastaan. Kosteissa tiloisa käytettävissä valaisimissa arvon tulee olla IP 44. IP 44 valaisimen sähköiset osat on suojattu sekä kosteutta, että vesiroiskeita vastaan.

Täällä voit tutustua tarkemmin IP-luokkiin ja tarkistaa mikä luokitus sopii mihinkä tilaan.

 

Lisää mielenkiintoa epäsuorilla valolähteillä

Muista myös epäsuorat valolähteet kylpyhuoneen valaistuksessa. Niiden avulla saadaan sekä hyvää yleisvaloa, että voidaan luoda tilaan tarvittaessa tunnelmallista valoa. Epäsuoravalo voi myös toimia yövalona tai sillä voidaan korostaa kylpyhuoneen eri osia, kuten tehosteseinää tai seinän muotoja. Mielenkiintoisuutta muuten usein niin neutraaliin tilaan saat tuomalla eri osia valon avulla esille.

 

LIMENTE LED-UP valaisin on helppo tapa tuoda epäsuoraa valoa kylpyhuoneeseen. Valolista asennetaan seinälle esim. peilin päälle riittävän ylös katonrajaan niin, että valo laskeutuu kylpyhuoneeseen tasaisesti katon kautta. Valo on lempeää, mutta tehokasta häikäisemättä kuitenkaan huoneessa olijaa.

Parhaan kylpyhuonevalaistuksen varmistat yhdistelemällä riittävän määrän erilaisia valolähteitä, joiden valon värilämpötila on sama.

 

 

 

limente blogi

 

 

 

 

Liittyviä julkaisuja

Jaa tämä sisältö