Kaunis ja toimiva makuuhuoneen valaistus

Julkaistu: 16.02.2021 11:04:48
Aihealueet: Led-Life - vinkkejä valaistukseen

Nukkumisen lisäksi makuuhuoneessa rentoudutaan, valmistaudutaan päivään ja joskus makuuhuoneen yhteydessä voi olla myös työpöytä, jonka ääressä työskennellään. Makuuhuoneen valaistus onkin oltava siis tarpeeksi tehokas työskentelyyn, mutta myös himmennettävissä rentoutumiseen ja nukkumaanmenoon valmistautumiseen sopivaksi.

Valaistuskokonaisuus kannattaakin rakentaa yhdistelmästä erilaisia valaisimia, joilla saadaan valaistuksesta kattava ja eri tilanteisiin muuntuva kokonaisuus.

 

makuuhuoneen valaistus

 

Monikäyttöiset profiilivalaisimet

Profiilivalaisimilla luot helposti tunnelmaa, sisustat ja saat tarvittaessa helposti rakennettua myös työskentelyyn sopivan valaistuksen. Limenten valikoimasta löydät laajan valikoiman erilaisia valaisinprofiileita, joista löydät jokaiseen tarpeeseen sopivan vaihtoehdon.

Led-Up- ja Led-Duo-valaisimet ovat molemmat hyviä valintoja makuuhuoneeseen niiden tarjoaman tunnelmallisen epäsuoran valon ansiosta. Led-Up-valaisimella saat suunnattua valoa ylöspäin ja valaista näin kattoa, mikä lisää avaruuden tunnetta huoneeseen. Valaisimen tuoma valoraita toimii myös sisustuksellisena yksityiskohtana ja korostaa seinän pintamateriaaleja.

Led-Duo puolestaan suuntaa valoa ylös- ja tai alaspäin ja toimii muun muassa tyylikkään minimalistisena sängynpääty-valaisimena, joka tarjoaa tarpeeksi hyvän lukuvalon sängyssä lueskeluun, mutta himmennettynä toimii myös tunnelman luojana. Molemmat valaisinmallit löydät niin mustana kuin valkoisenakin, joista voit valita omaan sisustukseesi sopivan värin.

Profiilivalaisimilla voit valaista myös makuuhuoneen komerot, jolloin saat poimittua kaapista juuri haluamasi tavarat herättämättä muita huoneessa nukkujia. Vaikka kaappia käytettäisiin aikana, jolloin muut huoneen valot ovat päällä, helpottaa kaappivalo kaapilla toimimista. Kaapin sisällä oleva valo valaisee kaapin sisällön huomattavasti yleisvaloa tehokkaammin ja oikeat tavarat löytyvät helposti.

 

Makuuhuonevalo

 

Makuuhuoneen riippuvalaisimet

Usein makuuhuoneen yleisvalona toimii katosta riippuva riippuvalaisin, jonka voi valita huoneen sisustukseen sopivaksi. Valaisinta valitessa kannattaa kiinnittää huomioita siihen, ettei valaisimen valo häikäise. Limenten valikoimasta muun muassa mustana ja valkoisena löytyvä, tasaisesti ja laaja-alaisesti valaiseva Pyry-valaisin on hyvä valinta makuuhuoneen yleisvaloksi. Yksinkertaisesti muotoiltu Pyry sopii hyvin ajattomaan ja minimalistiseen sisustukseen, mutta myös tasapainottamaan runsaampaa sisustusta.

Pyryä löydät kahta eri kokoa, joista varsinkin pienempää voit käyttää myös ryhmässä valaisemaan esimerkiksi lipastoja, yöpöytiä tai muita makuuhuoneen yksityiskohtia.

Myös kaksi muuta pienempää Limente-valaisinta Kajo ja Ruska ovat tyylikkään varmat valinnat juuri yksityiskohtien korostamiseen ja itsessään sisustusesineinä. Niillä valaiset kauniisti, mutta tehokkaasti niin työpöydät kuin yöpöydätkin ja luot näyttäviä valaisinryhmiä osaksi sisustusta. Myös Ruska – ja Kajo-valaisimet löydät ajattomissa väreissä, mustana ja valkoisena. Mustassa Ruska-valaisimessa erikoisuutena on kullansävyinen sisäpinta, joka tuo ripauksen ylellisyyttä ja pehmeyttä valoon. Valaisin on myös helppo yhdistää muihin kultaisiin yksityiskohtiin.

 

makuuhuone kattovalo

 

Himmennyksellä muunneltavuutta

Helposti muunneltavalla valaistuksella lisätään huomattavasti makuuhuoneen toimivuutta. Eri valaistusryhmät ja himmennettävyys muuttavat tunnelmaa hetkessä kirkkaasta koko huoneen selkeästi valaisevasta työskentelyvalosta tunnelmallisen himmeään valaistukseen, jossa hyödynnetään huoneeseen valittuja eri valonlähteitä, kuten profiilivaloja ja pieniä riippuvalaisimia.

Aamulla päivään valmistauduttaessa, kotitoimistolla työskennellessä tai huonetta siivotessa kirkkaasta koko huoneen valaistuksesta on hyötyä, mutta nukkumaan valmistauduttaessa, kirjaa lueskellessa ja rentoutuessa valaistus on miellyttävämpää himmentää rauhoittamaan tunnelmaa.

Kaikki Limente valaisimet on himmennettävissä langattomilla kytkimillä. Langattomien kytkinten asentaminen on helppoa, eikä hankalia sähkötöitä tarvitse tehdä. Voit langattomasti liittää haluamasi valaisimet syttymään yhdestä nappulasta ja toiset toisesta. Samoista kytkimistä myös himmennät valaisimet.

 

 

 

limente makuuhuonevalaistus

 

 

Liittyviä julkaisuja

Jaa tämä sisältö