Kylpyhuoneen valaistus – tunnelmaa ja toimivuutta

Julkaistu: 18.09.2019 10:18:05
Aihealueet: Led-Life - vinkkejä valaistukseen

Kylpyhuone on paikka, jossa suurin osa meistä aloittaa päiväänsä valmistautumisen ja toisaalta taas paikka, jossa rauhoitutaan iltapesujen merkeissä. Päivän toimet on mukava suorittaa miellyttävässä valossa, käydä suihkussa, ajaa parta, kammata hiukset tai ehostaa kasvoja. Limenten valikoimasta löydätkin monipuolisen valikoiman kylpyhuoneen valaistukseen. Kosteisiin tiloihin valaisimia valitessasi, muistathan vain tarkistaa ip-luokan olevan 44. IP-luokista voit lukea lisää täältä >

 

kylpyhuonevalaistus

 

Hyvä yleisvalaistus

Kylpyhuoneen yleisvalaistuksen toteuttaminen riippuu paljon kylpyhuoneen koosta ja mallista. Kattoon upotettavilla valaisimilla saat valoa juuri sinne, minne sitä kylpyhuoneessa tarvitset ja pystyt luomaan näin hyvän, yhtenäisen yleisvalon. Limenten valikoimasta löytyvät LED-DRI-valaisimet sopivat loistavasti juuri tähän tarkoitukseen ja ne ovat lisäksi helposti asennettavissa. Valaisimia löydät kolmessa eri koossa niin himmennyksellä, kuin ilmankin.

Himmennysominaisuus tekee valaistuksesta monipuolisemman, kun valaistusta voidaan säätää tilanteen mukaan niin, että muun muassa meikkaamista ja muita toimia varten tarvittava kirkas työskentelyvalo muuttuu hetkessä tunnelmalliseksi. Limenten upotettavissa kattovalaisimissa värilämpötila on 4000k, mikä luo luonnollisen, puhtaan valon. Valitse siis muut saman tilan valot niin, että niiden värilämpötila on keskenään sama, jotta vältät häiritsevät sävyerot. Värilämpötiloista voit lukea lisää täältä >

Myös kylpyhuoneen sisustukseen valitut värit vaikuttavat tarvittavan valon määrään. Vaalea kylpyhuone ei tarvitse niin paljon valoa kuin tumma, sillä tumma pinta imee itseensä valoa.

 

epäsuoravalo kylpyhuone

 

Monipuolinen led-nauha

Led-nauhan käyttö on ollut todella pinnalla viime aikoina, eikä ihme, sillä se taipuu todella moneen ja mahdollistaa paljon erilaisia valaistusmahdollisuuksia.

Yksi paljon näkynyt trendi on kylpyhuoneen peiliä ympäröivä epäsuora nauhamainen valo, joka tuo tunnelmallisen valon peilin ympärille, eikä häikäise peilin edessä toimittaessa. Peilin taakse, seinää kohden asennettu valo luo myös yksinkertaiseenkin peiliin tyylikkään valokehyksen ja tämäntyyppinen valaistusratkaisu sopii niin pyöreään kuin neliskulmaiseenkin peiliin.

Led-nauhaa voidaan hyödyntää myös kylpyhuoneen hyllyjen ja kaappien valaisemisessa. Mikäli kyseessä on kaappi, voidaan valonohjaus toteuttaa niin, että kaappiin syttyy valo, kun oven avaa. Näin löydät kylpyhuoneen kaapista helposti juuri sen, mitä haet ilman turhaa penkomista.

Esillä olevat led-nauhat olisi hyvä sijoittaa aina valaisinprofiilin sisään, jolloin profiili suojaa nauhaa ja tekee valaistuksesta pehmeän ja pisteettömän. Profiili mahdollistaa myös valon asettamisen niin, että se valaisee haluttuun suuntaan, halutulla tavalla. Valitse siis käyttötarkoitukseen sopiva profiili.

Led-profiileita löytyy myös upotettavina ja juuri tällaisia upotettavia valaisinprofiileita onkin näkynyt nyt paljon upotettuina niin kylpyhuoneen kattoon, seinään kuin kalusteisiinkin. Led-valoprofiilit löydät täältä >

 

valo kaapin alle

 

Tunnelmaa epäsuoralla valolla

Epäsuora valaistus on todellinen tunnelmanluoja ja luo kylpyhuoneeseen parhaimmillaan ihanan spa-tunnelman ja korostaa valittuja seinä- ja pintamateriaaleja. Limenten valikoimasta löytyykin laaja valikoima erilaisia tuotteita epäsuoran valaistuksen toteutukseen. Esimerkiksi Led Up-valaisimella luot kauniin, tilaa avartavan epäsuoran valaistuksen katonrajaan, josta valo laskeutuu pehmeästi alas valaisten koko kylpyhuonetta. Sokkeleihin ja muihin, lattiaa kohti suuntautuviin epäsuoriin valaistusratkaisuihin puolestaan sopii paremmin viivamaisempi valo, jonka toteutat helposti esimerkiksi Led Linea-profiilivalaisimella.

 

 

 

limente kylpyhuonevalaistus

 

 

Liittyviä julkaisuja

Jaa tämä sisältö