Varusta keittiösi etätyöhön!

Julkaistu: 20.12.2021 14:13:27
Aihealueet: Led-Life - vinkkejä valaistukseen

Viimeisen muutaman vuoden aikana moni on siirtynyt tekemään töitä kotoa käsin ja tämä etätyöskentely on varmasti jäämässä ainakin osittain osaksi monen arkea. Tämä onkin asettanut aivan uuden tarpeen koteihin! Nyt kotoa olisi löydyttävä sopiva paikka työskentelylle ja erillistä työhuonetta ei ole aina mahdollista kotiin järjestää. Sopiva paikka saattaakin löytyä esimerkiksi keittiönpöydän tai saarekkeen ääreltä, mikä asettaa keittiölle taas uusia vaatimuksia.

Jos sinulla siis on keittiön päivittäminen tai kokonaan remontointi edessä, kokosimme alle muutamia vinkkejä, joilla saat siitä entistäkin toimivamman myös etätyöskentelyä varten.

 

etätyöpiste keittiö

 

Tarpeeksi pistokepaikkoja

Keittiötä suunniteltaessa olisi aina hyvä miettiä, missä kaikkialla sähköpistokepaikkoja tarvitaan, mitkä laitteen niissä ovat koko ajan kiinni ja missä niitä taas tarvitaan lisäksi ruokaa valmistettaessa. Pistokepaikkoja kannattaa aina varata mieluummin liikaa kuin liian vähän ja mahdollisimman moneen paikkaan, jolloin saat aina sähköä juuri siinä, missä sitä tarvitset ilman erillisten jatkojohtojen käyttöä.

Jos sinun keittiössäsi olisi juuri sopiva paikka etätyöskentelylle, ota myös tämä huomioon, kun valitset pistokkeiden paikkoja ja määriä. Et varmastikaan halua joutua tilanteeseen, jossa joudut nappaamaan kahvinkeittimen töpselin irti, saadaksesi tietokoneesi laturin töpseliin. Jos siis työskentelet keittiön saarekkeen tai niemekkeen ääressä, varmista, että sinulla on vapaa töpselipaikka siinä tietokonetta tai puhelinlaturia varten, jolloin et joudu varautumaan jatkojohdoin tai muiden epäkäytännöllisten ratkaisuiden avulla virran saamiseen.

Etätyöskentelyä varten tarvitaan tietokoneen lisäksi usein myös puhelin ja kuulokkeet, joissa tulisi olla tarpeeksi akkuvirtaa koko päiväksi. Usein näissä pienemmissä elektroniikkalaitteissa on kätevät usb-laturipiuhat, jotka voit asettaa suoraan pistorasian usb-latauspaikkoihin. Tässä erityisen käteväksi tuleekin Limente Mini-2c usb-pistorasia, jossa on kahden tavallisen pistokepaikan lisäksi myös usb-A ja usb-C-pistokepaikat. Näin sinun ei tarvitse irrottaa pistokkeissa olevia keittiökoneita halutessasi laittaa puhelimesi tai kuulokkeesi lataukseen. Valitse siis keittiöösi usb-paikoilla varustetut pistorasiat sellaisten paikkojen läheisyyteen, jossa tulisit mahdollisesti työskentelemään.

 

pistorasiat keittiöön

 

Tehokas valaistus

Myös valaistuksella on suuri merkitys työskentelyviihtyvyyteen. Valoa tulisikin siis olla riittävästi oikeassa paikassa. Varmista siis keittiön yleisvalaistuksen lisäksi, että sinulla on tarpeeksi valoa saarekkeen päällä. Tai jos työskentelet keittiön työskentelytason äärellä, varmista, että sinulla on tehokkaat välitilan valot.

Sen lisäksi, että tarvitset valoa nähdäksesi hyvin tehdessäsi töitä tietokoneen äärellä, tarvitset valoa myös näkyäksesi hyvin etäpalaverissa. Vaikka etäpalavereissa käyttäisitkin suosittuja taustakuvia, työskentelytilasi valaistus määrittää sen, kuinka hyvin sinä näyt kuvassa ja hyvin valaistuna annat palavereissa ammattimaisemman kuvan itsestäsi ja edustamastasi yrityksestä.

Hyvän valaistuskokonaisuuden saatkin aikaan siis huolehtimalla, että keittiössäsi on riittävä yleisvalaistus ja tehokkaat välitilan valot. Halutessasi voit luoda lisäksi kauniita, sisustuksellisia yksityiskohtia epäsuorilla valonlähteillä. Näihin kaikkiin löydät kattavasti ideoita aiemmista blogi-kirjoituksistamme.

 

työskentely valo keittiö

 

Valaistuksen muunneltavuudella monipuolisuutta

Keittiö ei kuitenkaan ole pelkästään työtila, vaan se toimii pääosin tietenkin keittiönä sekä usein myös oleskelutilana. Tästä johtuen, mitä monipuolisempi ja muunneltavampi valaistuskokonaisuus on, sitä miellyttävämpää keittiössä on toimia kaikissa eri tilanteissa.

Muunneltavuutta saat tuotua erilaisilla valaistusryhmillä: yleisvalo, työskentelyvalo ja erilaiset epäsuorat valonlähteet. Näiden lisäksi myös himmennyksellä saat lisää monipuolisuutta valaistukseen. Kaikki Limente-valaisimet on himmennettävissä näppärillä langattomilla kytkimillä, jotka voit asentaa itse ja asettaa kytkimet juuri sinne, mistä valoa on helpointa säätää. Työpäivän aikana esimerkiksi tarvitset tehokasta valoa, mutta kahvihetken koittaessa saatat haluta himmentää valaistusta hieman, jotta saat hetken rentoutua tunnelmallisemmassa valossa.

 

 

 

 

valaistus blogi

 

 

 

Liittyviä julkaisuja

Jaa tämä sisältö