Asuntomessujen kiinnostavimmat valaistusratkaisut - Asuntomessut 2019 – Kouvola

Julkaistu: 12.07.2019 14:53:28
Aihealueet: Led-Life - vinkkejä valaistukseen

Kouvolan asuntomessut ovat juuri avanneet ovensa ja messualueelta löytyy paljon inspiraatiota niin sisustajalle kuin talonrakentajalle. Valaistus on todella suuri osa molempia ja keräsimmekin messujen mielenkiintoisimmat valaistusratkaisut yhteen.

 

Kouvolan asuntomessut

Vasemmalla Talo ABC mobiili kaunis keittiö. Oikealla Talo ABC Apsi Apina valoisa keittiö.

 

Led-profiilivalaisimet keittiön ja kodinhoitohuoneen välitiloissa

Yksinkertaisen tyylikästä led-profiilivalaisinta löytyi lähes poikkeuksetta jokaisen keittiön välitilasta. Valaisin tarjoaa hyvän, katkeamattoman valon keittiötyöskentelyyn varastamatta kuitenkaan huomiota keittiön muilta yksityiskohdilta. Oikeastaan päinvastoin profiilivalaisin korostaa huolella valittua tasoa ja välitilan seinämateriaalia sopien samalla tyylillisesti hyvinkin erilaisiin keittiöihin.

Profiili valaistusta oli käytetty muun muassa kohteiden Dekolaku ja Taidetalo vaaleissa keittiössä, Talo Aito:n ja Airon Neidon mustissa keittiöissä sekä Talo Aiton puisessa saunarakennuksen keittiönurkkauksessa.

Kodinhoitohuoneissa näkyi sama trendi. Tyylillisesti kodinhoitohuoneet olivat selkeästi pelkistetympiä kuin keittiöt, jolloin minimalistinen, hyvän työskentelyvalon tarjoava profiilivalaisin on loistava valinta.

 

valaistus asuntomessut

Vaatehuone Asuntomessukohde Sievitalo Unto. Olohuoneen kaunis paneeliseinä valaistuna profiilivalolla. Yleisvalona paneellivalot.

 

Monikäyttöiset spottimaiset paneelivalaisimet

Pieniä, pyöreitä tai neliskanttisia paneelikattovalaisimia oli käytetty hyvinkin monipuolisesti useassa kohteessa valaisemaan niin keittiötä, eteistä, kodinhoitohuonetta ja osittain myös olohuonetta. Huomaamattomat paneelivalaisimet luovat tunnelmallisen valaistuksen ja antavat samalla tilaa näyttävimmille riippuvalaisimille.

Muun muassa raikkaan vaaleassa kohteessa Airon Haave vastaavanlaisia valaisimia oli käytetty kauttaaltaan niin eteisessä, keittiössä, kylpyhuoneessa kuin eteisessäkin. Paneelivalaisimet loivat avaraan tilaan yhtenäisyyttä, mutta antoivat tilaa myös ruokatilan näyttäville kullansävyisille riippuvalaisimille.

 

epäsuoravalo asuntomessut

Tyylikäs alaslakettu valokatto asuntomessukohteessa Airon Neito. Kohteessa Talo Aito näyttävä epäsuorasti valaistu kattoharja.

 

Epäsuora valaistus osana sisustusta

Epäsuoraa valaistusta oli käytetty taidokkaasti useassa kohteessa luomaan tunnelmaa ja tuomaan oman osansa sisustukseen. Keittiöiden ja kodinhoitohuoneiden yläkaappien päälle jäävä tyhjä tila oli valaistu profiilimaisilla, laaja-alaisesti valaisevilla profiilivalaisimilla, joka sai kattokorkeuden näyttämään korkeammalta ja tilan avarammalta.

Persoonallisesti sisustetussa kohteessa Airon Neito, muun muassa makuuhuoneessa oleva tyylikäs katon lasku oli valaistu epäsuoralla valolla. Tumma huone näytti avarammalta ja tunnelmallinen valaistus toi oman elementtinsä sisustukseen. Tässä kohteessa myös musta portaikko oli somistettu hyödyntäen epäsuoraa valoa.

Myös kohteessa Talo Aito epäsuoraa valaistusta oli käytetty mieleenpainuvasti valaisemaan korkean, puisen harjakaton taitekohtaa.

Useasta kohteesta löytyi myös toinen toistaan tyylikkäämpiä suuria vaatehuoneita, joiden sisustuksessa oli käytetty valaistusta mielenkiintoisesti. Sievitalo Unton vaatehuone oli yksi hyvä esimerkki tästä. Sen avohyllyjen mustien pilareiden taakse oli upotettu kohti vaaleaa seinää osoittavat valonauhat, jotka loivat hauskan yksityiskohdan sisustukseen.

 

kylpyhuoneet asuntomessut

Kaunista epäsuoraa valoa Talo Aito -kohteen kylpyhuoneessa.

 

Kylpyhuoneiden tunnelmallinen valaistus

Monen muun tilan tapaan wc- ja kylpyhuonetiloissakin oli käytetty laajalti kattoon upotettavia paneelivalaisimia ja erilaisia pieniä spottivalaisimia tunnelmallisen, mutta tarpeeksi kirkkaan yleisvalaistuksen luomiseksi. Lisäksi peilin ympäröivät led-nauhavalaistukset näyttivät olevan suosittuja. Peilin kiertävää, osittain epäsuoraa valoa näkyi niin pyöreissä, kuin neliskanttisissakin peileissä.

Sievitalon kohteessa Unto, kaunis vaaleaa puuta ja valkoista marmoria olevan wc:n pyöreä peili oli saanut kauniin valokehyksen samoin kuin Dekolakun mustaa ja valkoista yhdistelevä wc:n peili.

Kokonaisuudessaan kohteiden valaistukset oli toteutettu yhdistelemällä hyvin minimalistisia valaisimia näyttäviin riippuvalaisimiin. Valaisimet olivat pääosin mustia ja valkoisia yhdistettynä pienillä metallisilla yksityiskohdilla.

 

 

limente valaistus

 

 

 

Liittyviä julkaisuja

Jaa tämä sisältö