Neljä tapaa valaista aamiaiskaappi

Julkaistu: 05.05.2022 12:52:59
Aihealueet: Led-Life - vinkkejä valaistukseen

Aamiaiskaapista on tullut nopeassa ajassa monen keittiön vakiovaruste ja arjen pelastaja, jonne saa piiloon niin muropaketit kuin kahvinkeittimet ja muut keittiön pienkoneet. Näin myös keittiön tasoille jää enemmän tyhjää työskentelytilaa ja koko keittiön yleisilme on siisti pienellä vaivalla.

Myös kaappien sisustaan panostetaan suunnitteluvaiheessa, sillä kaapin halutaan näyttävän kivalta ja sopivan muun keittiön tyyliin myös ovien ollessa auki. Kaapin käyttömukavuutta ja sisustuksellisuutta lisäävät vielä huolella valitut valaisimet, jotka takaavat sen, että kaapin äärellä näkee toimia vaikka itse seisookin huoneesta tulevan yleisvalon edessä.

Vaihtoehtoja valaistukselle on useita ja vain mielikuvitus on näissä rajana! Keräsimme alle muutaman erilaisen tyylin valaista aamiaiskaappi.

Aamiaiskaapin valaistus

Valaise jokainen hylly

Tämä varmasti perinteisin tapa valaista aamiaiskaappi on selkeä ja huolellisesti jokaisen hyllyn valaiseva vaihtoehto. Kun kaapin katossa, ja jokaisen hyllyn alla on oma valaisinlista, valoa on taatusti tarpeeksi ja valo korostaa hyllyjen linjoja tyylikkäästi.

Tällaisen valaistuksen toteutat esimerkiksi valmiina pituuksina löytyvällä Limente Led-Profil Lux-valaisimilla, joista voit valita lähinnä kaappisi leveyttä olevan valmiin vaihtoehdon. Valaisimien ei tarvitse olla tasan samanpituisia hyllyjen kanssa vaan ne voivat jäädä molemmista päädyistä hieman vajaiksi valaisten silti tehokkaasti, pisteettömästi koko hyllyn.

 

Aamiaiskaapin valaistus jokaiselle hyllylle

Pehmeä valaistus, joka valaisee kaikki hyllyt tasaisesti vain kahdella valaisimella

Profiilivalaisimia voi hyödyntää myös kaapin sivuilla, jolloin yksi valaisinlista molemmin puolin kaappia riittää valaisemaan kaapin kaikki hyllyt koko korkeudelta.

Tällaiseen valaistukseen kannattaa valita valaisinlista, joka suuntaa valon kohti sisustaa, poispäin katsojasta tehden pehmeän, epäsuoran valaistuksen kaapin sisustaan eikä häikäise sen edessä toimittaessa.

Tähän tarkoitukseen hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi haluttuun mittaan katkaistavat pinta-asenteinen Led-Corner tai uppo-asenteinen Led-Lila. Led-Corner-valaisin löytyy kolmessa eri sävyssä, musta, valkoinen tai rst, joista voit valita parhaiten kaapin rungon sävyyn sopivan värin. Asenna valaisimet kaapin molemmille sivuille niin, että niiden valo osoittaa kaapin sisustaa kohden. Upotettavassa Led-Lilassa valonauha asettuu profiilin sisään kaltevasti, kääntäen valon viistoon ja pintaan asennettava Led-Corner taas asennetaan selkämys katsojaan päin, jolloin ulospäin näkyy vain kapea profiilin selkämys.

Spotit aamiaiskaapin kattoon

Kauniit spottivalot ovat myös suosittu tapa valaista aamiaiskaappi. Yleensä kaapin kattoon asennettuna riittää kaksi spottivaloa vierekkäin, mutta jos kaapin työskentelytasolle halutaan lisävaloa, voi spottien lisäksi ottaa profiilivalaisimen vielä alimman hyllyn alle.

Spottivaloista löydät useita eri värisiä ja mallisia valaisimia. Esimerkiksi huomattavan litteä, neliskanttinen Led-Flat 12 Lux on yksi hyvä vaihtoehto. Tässä valaisimessa mukana tulee aina musta ja valkoinen kehys, joista voit valita mieleisesi.

 

Simppeli työvalo

Jos kaappiin halutaan vain simppeli, alimman hyllyn alle tuleva valaisin, jonka valossa näkee toimia kaapin äärellä, kannattaa valita monikäyttöinen Led-Profil Lux-IR. Tässä valaisimessa on integroituna tunnistin, joka tunnistaa käden heilautuksen tunnistimen edessä ja sytyttää valot. Kun kättä heilautetaan tunnistimen edessä uudelleen, valot sammuvat. Tarvitset siis vain sopivan mittaisen valaisimen sekä muuntajan, minkä ansiosta tämä paketti on hinnaltaankin edullinen.

Valitse valonohjaus

Valitse valaisimille aina yhteenlasketun ottotehon mukaan sopiva muuntaja sekä valitse valonohjaus. Jos haluat valaisinten syttyvän aina, kun ovet avataan ja sammuvan ovien sulkeutuessa, Smart 120-ovikytkinsetti on tähän oikea valinta. Voit valita myös langattoman kytkimen, joka mahdollistaa valojen himmennyksen tunnelmaan sopivaksi ovien ollessa auki. Langaton kytkinosa ei tarvitse sähkövetoja, joten voit halutessasi kiinnittää sen esimerkiksi kaapin sisäpuolelle.

Liittyviä julkaisuja

Jaa tämä sisältö