Valaise keittiön yläkaapit helposti

Julkaistu: 18.10.2021 09:56:37
Aihealueet: Led-Life - vinkkejä valaistukseen

Keittiö tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia valaistuksen suunnitteluun ja toteutukseen. Keittiövalaistus on avokeittiöiden myötä saanut ihan uuden merkityksen, kun siellä vietetään aikaa entistä enemmän myös viihtyen. Keittiön valaistuksella on myös iso rooli sen yhteydessä mahdollisesti olevan olohuoneen tai ruokatilan tunnelmaan ja viihtyisyyteen. Limente valaisinvalikoimaan on suunniteltu paljon erilaisia ratkaisuja niin yksittäisinä spottivalaisimina kuin lineaarisina profiilivaloina. Molemmilla valaistusratkaisuilla toteutat tyyliisi ja kalusteisiisi juuri haluamasi tyylisen valaistuksen.

 

keittiökaapin valaistus

 

Käytännöllisyyttä ja sisustuksellisuutta

Valaistut keittiön yläkaapit helpottavat keittiössä toimimista ja tekevät arjen askareista ja kokkailusta miellyttävää. Kun kaappi on valaistu sisältä, on sieltä helpompi löytää juuri se muki tai muropaketti, jota etsit ilman, että joudut penkomaan ja sekoittamaan kaappia entisestään. Näin kaappi myös pysyy paremmin järjestyksessä, eikä sen pimeisiin nurkkiin unohdu ruokatuotteita vanhenemaan. Kaapeissa, joissa säilytetään astioita, valaistus tuo kivasti esille myös kaapissa olevat kauniit astiat.

Kaapin sisäosan valaisemisen lisäksi luot kaappiin myös kauniita yksityiskohtia sen ulkopuolelle asennettavien epäsuorien valonlähteiden avulla. Näitä voivat olla esimerkiksi suosittu kaapin päälle asetettava, epäsuorasti katon kautta tilaa valaiseva valaisinprofiili tai kaapin sivuja valaisevat valaisinlistat. Nämä yhdessä kaappien alla olevan työskentelyvalon kanssa saavat aikaan kauniin ja toimivan valaistuskokonaisuuden, jota on helppo muuttaa arjen ja päivänajan mukaan.

 

keittiö kaappivalo

 

Helppo ja monipuolinen Limente Led-Seam hyllyvalaisin

Yksi erityisesti kaappeja ja hyllyjä varten suunniteltu profiilivalaisin Limente Led-Seam tarjoaa helpon ratkaisun keittiön yläkaappien valaisemiseen. Valaisinlista asennetaan hyllyn taka- tai etureunaan ja se valaisee hyllyn ylä- ja alapuolen. Näin yhdellä valaisimella saadaan helposti valaistua niin hyllyn alla, kuin päällä oleva tila ja niillä olevat esineet. Itse valaisinprofiili jää huomaamattomasti piiloon hyllyn taakse sopien kaiken värisiin kalusteisiin väristä huolimatta. Huomaamattomuuden takia se sopii myös täydellisesti minimalistisempaankin makuun.

Led-Seam-valaisimen voi asentaa myös pystypäin, jolloin se valaisee molemmille sivuille. Näin saat kaksi vierekkäistä hyllyä valaistua yhdellä kertaa, mikä myös helpottaa ja nopeuttaa valaistuksen asennusta.

 

keittiökaappi valo

 

Valonohjauksella toiminnallisuutta ja muunneltavuutta

Led-Seam-valaisin on saatavilla lämpimässä 3000K värilämpötilassa ja valkoisessa 4000K värilämpötilassa. Jos haluat hieman lisää säädeltävyyttä, näiden lisäksi löytyy myös CCT-malli, jossa himmennyksen lisäksi voi myös säätää värilämpötilaa kellertävästä kynttilänvalomaisesta 2700 Kelvinistä aina kylmän sinertävään 6000 Kelviniin. Värilämpötilasäädettävä valaisin on helppo sovittaa esim. muuhun vallitsevaan valaistuksen värilämpötilaan tai tunnelmaan kuten kynttilänvaloillalliseen. CCT-mallit tarvitsevat toimiakseen aina sille suunnitellun langattoman CCT-valonohjaussetin.

Myös valonohjaukseen löydät useamman vaihtoehdon. Jos kaipaat ensisijaisesti toiminnallisesti näppärää vaihtoehtoa, kannattaa aina kaapin sisään tuleviin valaisimeen valita ohjaimeksi ovitunnistinsetti Smart 120, jonka avulla valaisin syttyy automaattisesti. Smart 120-setillä siihen kytketty valaisin syttyy, kun kaapin ovi avataan ja sammuu, kun se suljetaan. Huomioithan, että tässä vaihtoehdossa ei kuitenkaan ole himmennysmahdollisuutta.

Jos kaapit ovat sellaiset, joiden ovia pidetään auki tai jos kyseessä on avohyllyt, monipuolisempaa säätöä tarjoaa langaton kytkin. Langaton valonohjaus on helppo toteuttaa, eikä vaadi sähkötöitä. Se koostuu aina muuntajan ja valaisimen väliin tulevasta himmenninosasta sekä siihen langattomasti, napin painalluksella yhdistettävästä kytkinosasta. Langaton kytkin näyttää seinäkytkimeltä ja sen voi asettaa siinä olevan kaksipuoleisen teipin avulla haluttuun paikkaan, esimerkiksi seinään, välitilaan tai vaikka kalusteeseen. Langattoman systeemin avulla voit aina myös himmentää valaisinta.

 

 

 

valaistusblogi

 

 

 

 

Liittyviä julkaisuja

Jaa tämä sisältö