Vinkit kauniisti valaistuun keittiöön

Julkaistu: 30.10.2019 15:15:14
Aihealueet: Led-Life - vinkkejä valaistukseen

Valaistus on tärkeämmässä osassa sisustusta kuin voisimme ehkä kuvitellakaan. Toimiva keittiön valaistus on monen palasen summa, joka muodostuu hyvästä yleisvalosta, tehokkaasta työskentelyvalosta ja tunnelmaa tuovasta valaistuksesta. Valaistuksella voi myös korostaa sisustusta ja valittuja pintoja, luoda avaruuden tunnetta tilaan ja vaikuttaa tunnelmaan. Keittiössä tarvitaan monesti hyvää työskentelyvaloa, mutta toisaalta keittiön halutaan myös olevan viihtyisä paikka, mikä on hyvä pitää mielessä valaistusta suunniteltaessa.

 

kauniisti valaistu keittiö

 

Hyvin valaistu välitila

Keittiön välitilan valaisimia valittaessa on hyvä ottaa huomioon valaisinten teho sekä se, että valaisimet valaisevat tason tasaisesti ja ne on kohdistettu hyvin, jolloin ruuanlaitto on mukavaa ja turvallista. Välitilan valaistukseen voit käyttää joko lineaarista profiilivalaisinta tai spottimaisia kalustevalaisimia.

Limenten valikoimasta löytyy tähän tarkoitukseen paljon erilaisia, tehokkaita valaisinvaihtoehtoja, joista voit valita valaisimen, joka sopii ulkonäöltään keittiösi tyyliin ja tarjoaa haluamasi tyylisen valon. Valikoimamme valaisimista suuressa osassa on IP44 suojausluokka, mikä mahdollistaa valaisimen asentamisen myös kuivauskaapin alle ilman huolta valaisimen altistumisesta tiskeistä tippuvalle vedelle.

Profiilivalaisinmallistostamme muun muassa Led-Linea ja Led-Corner ovat olleet suosittuja malleja välitilaan. Molemmat valaisimet tarjoavat tehokasta, katkeamatonta työvaloa. Lineassa valo suuntautuu suoraan alaspäin, kun taas Corner valaisee tason viistosti kulmasta käsin.

 

kaunis keittiövalo

 

Valaise myös saareke

Saarekkeita näkyy nykyään paljon niin suurissa kuin pienemmissäkin avokeittiöissä tilanjakajana ja monesti myös saareketta käytetään ruuanlaitossa jopa välitilaa enemmän. Saarekkeen voi valaista muun muassa vierekkäin asetelluilla riippuvalaisimilla, jolloin valaisimet toimivat myös sisustuselementteinä, ellei saarekkeen päällä ole liesituuletinta.

Saarekkeeseen upotettavat profiilivalaisimet taas raamittavat tasoa tyylikkäästi ja tuovat yhden uuden sisustuksellisen yksityiskohdan keittiöön lisää. Yleisvalon ollessa himmennettynä valoraita toimii tunnelmanluojana.

Tähän tarkoitukseen hyvä valaisinvalinta on esimerkiksi Led Wall, joka valaisee miellyttävästi, täysin häikäisemättä niin saarekkeen, kuin muutkin pöytätasot tai seinänvierustan.

 

keittiövalo vinkit

 

Yksityiskohtia valaistuksella

Valaistuksella voit helposti korostaa niin haluttuja pintoja kuin muitakin tilan yksityiskohtia, millä on ehkä yllättävänkin suuri vaikutus eri tilan yleisilmeeseen.

Valaistuja hyllyjä on näkynyt viime aikoina paljon eri tiloissa. Keittiön avohyllyjen valaiseminen lisää hyllyjen keveyttä ja näyttävyyttä sekä korostaa hyllyillä olevia esineitä. Kun keittiön yleisvalo on himmennettynä tai sammutettuna hyllyvalaisimet yhdessä muiden keittiöön asennettujen valaistusyksityiskohtien kanssa luovat kauniin tunnelmavalistuskokonaisuuden.

Hyllyjen valaistuksessa voit käyttää joko lineaarisia valaisimiamme tai spottimaisia kalustevalaisimia ja keittiökokonaisuudessa myös näiden kahden yhdistelmiä eri kokoisissa hyllyissä.

Limenten valikoimasta hyllyjen valaistukseen hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi uusi Led-Inser Mini tai Led-Seam tai spottimaisista vaihtoehdoista Led-Faro ja Led-Leno.

 

Hyödynnä himmennystä ja värilämpötilaa

Himmennys monipuolistaa valaisinten käyttöä huomattavasti, jolloin valaistusta on helppo muuttaa työskentelyyn sopivasta kirkkaasta valaistuksesta tunnelmallisempaan tarpeen ja toiveiden mukaan.

Toinen valaistuksen monipuolistaja on värilämpötilan säädettävyys. Limenten valikoimassa kaikki värilämpötilasäädettävät tuotteet tunnistat CCT-merkinnästä. Näiden valaisinten värilämpötila on säädettävissä todella lämpimästä 2700K lämpötilasta kylmään 6000K lämpötilaan napin painalluksella. CCT-valaisimille tarkoitetusta säätimestä voit valojen päälle-ja poiskytkemisen lisäksi muuttaa helposti myös kirkkautta ja värilämpötilaa.

 

 

 

 

valoblogi

 

 

 

Liittyviä julkaisuja

Jaa tämä sisältö