Loviisan asuntomessujen valoa ja viihtyisyyttä lisäävät valaistusratkaisut

Julkaistu: 20.06.2023 08:33:56
Aihealueet: Led-Life - vinkkejä valaistukseen

loviisan asuntomessut

Asuntomessut ovat jälleen tänäkin vuonna ehdottoman hyvä kohde vierailulle, erityisesti mikäli oman asunnon remontointi tai rakentaminen on ajankohtaista tai suunnitelmissa lähitulevaisuudessa. Myös sisustuksesta muuten kiinnostuneet löytävät varmasti kaunista katsottavaa ja ideoita, vaikka oma remontointi ei tässä kohtaa olisikaan ajatuksissa. Kauniit asuntomessukohteet ja kekseliään tyylikkäät valaistusratkaisut inspiroivat käyttämään valaistusta luovasti sisustuksessa niin sisä- kuin ulkotiloissa. Valaistus osana kodin sisustusta on parhaimmillaan piilossa ja näkyvillä silloin kun sille on tarvetta.

Limente vieraili asuntomessuilla kurkkaamassa kauniita valaistusideoita. Keräsimme muutamia hyviä esimerkkejä valaistusratkaisuista, joita voit nähdä asuntomessuilla:

 1. Epäsuora valaistus: Epäsuora valaistus on suosittu valaistusratkaisu, jossa valo suunnataan seinille tai kattoon heijastaen ja sitä kautta takaisin tilaan. Epäsuorasti toteutettu valaistus luo pehmeän ja miellyttävän valaistuksen ja sen avulla on helppo luoda tunnelmallinen ilmapiirin. Esimerkkejä epäsuorasta valaistuksesta kannattaa tarkkailla eri huoneissa, keittiöiden lisäksi olohuoneissa, makuuhuoneissa tai kylpytiloissa.
   
 2. Valaistuksella korostaminen: Asuntomessuilla näkee paljon valaistusratkaisuja, joilla korostetaan tiettyjä sisustuksen elementtejä, kuten taideteoksia, seinäpintoja tai kalusteita. Valaistus voi olla suunnattuna suoraan kohti kohdetta tai käyttää esimerkiksi kohdevaloja. Tämä auttaa luomaan visuaalista kiinnostavuutta ja keskittymään tiettyihin huomionarvoisiin kohteisiin.
   
 3. Älyvalaistus: Älyvalaistusjärjestelmät ovat yhä suositumpia, ja asuntomessuilla voikin nähdä alan uusimpia älyvalaistusratkaisuja. Näihin kuuluvat älykkäät valonohjausjärjestelmät, jotka mahdollistavat valaistuksen säätämisen etäohjauksella tai älypuhelimella. Lisäksi voit nähdä säädettäviä tai erilaisia sävyjä luovia valaistusratkaisuja, valotehosteita tai liiketunnistimilla toimivia valonohjausjärjestelmiä.
   
 4. Energiatehokkaat valaistusratkaisut: Energian säästö ja energiatehokkaat valaistusratkaisut ovat ajankohtaisia ja niiden tarvetta ei voi liiaksi korostaa. Asuntomessuilla on nähtävillä uusimmat ratkaisut energian säästöön ja energiatehokkuuden parantamiseen.
   
 5. Valaistus ulkotiloissa: Asuntomessuilla useita kauniita esimerkkejä ulkovalaistuksesta, joka luovat tunnelmaa ja parantavat turvallisuutta ulkotiloissa liikkuessa. Suosittuja ratkaisuja ovat esimerkiksi valaistut kävelyreitit, terassivalaistus, korostetut puutarha-alueet ja ulkovalaistusratkaisut, jotka korostavat talon arkkitehtuuria.
   
 6. Valaistus viihtyvyyden parantamiseksi: Asuntomessut on ehdottomasta hyvä paikka nähdä hyvin suunniteltuja valaistusratkaisuja, jotka parantavat kodin viihtyisyyttä ja mukavuutta. Viihtyvyyden ja mukavuuden lisäämiseen valaistuksen avulla vaikuttaa himmennettävä valaistus, joka mahdollistaa valaistuksen säätämisen tunnelman mukaan sopivaan valotehoon tai valon värilämpötilan säätömahdollisuus.

 

Oman kodin valaistussuunnitteluun on hyvä kerätä ideoita ajoissa ja sen jälkeen miettiä mitkä ideat ovat itselle tarpeellisia joko hyvän valaisevuutensa tai viihtyvyyden kannalta. Sen jälkeen on hyvä miettiä mitkä niistä voidaan oikeasti toteuttaa. Yleensä valaistuksessa vain mielikuvitus on rajana, mutta myös sähkövedot ovat usein ratkaisevassa roolissa, joten suunnittelun aikainen aloitus ja huomioiminen sähköpiirustuksissa on kaiken ratkaisu.

 

 

 

Liittyviä julkaisuja

Jaa tämä sisältö