Valaistuksella on suuri merkitys sisustuksessa!

Julkaistu: 04.01.2023 11:21:56
Aihealueet: Led-Life - vinkkejä valaistukseen

Hyvä valaistuskokonaisuus koostuu useista eri valonlähteistä ja valaistusryhmistä. Tarpeeksi tehokas ja tasainen yleisvalo takaa sen, että tilassa näkee toimia, mutta yleisvalon lisäksi valoilla voidaan myös sisustaa ja luoda tunnelmaa. Ajatuksella valaistu tila näyttää usein myös avarammalta ja raikkaammalta.

Suora valaistus

Suoraa ja epäsuoraa valoa

Suoraa valoa tarvitaan paikoissa, joissa on tarve saada tehokasta työskentelyvaloa, kuten esimerkiksi keittiöiden välitiloissa. Se, millainen valaisin välitilaan valitaan, vaikuttaa paljon myös keittiön ja sen yhteydessä olevan mahdollisen muun tilan ilmeeseen. Lineaarisilla profiilivalaisimilla valosta tulee tasainen, valoviiva, joka luo modernin, puhdaslinjaisen valaistuksen, kun taas spottivaloja käyttämällä saadaan ehkä astetta kodikkaampi valaistus. Pinta-asennettuina spottivalaisimet toimivat myös itsessään sisustuselementteinä, kun ne valitaan yhteensopiviksi väreiltään muiden yksityiskohtien kanssa. Esimerkiksi messinkiset Led-Lenox-spottivalot sopivat kauniisti keittiöön, jossa on myös messinkinen hana ja vetimet.

Epäsuoralla valaistuksella voidaan luoda pehmeää tunnelmavaloa, korostaa kalusteiden linjoja sekä korostaa valittuja materiaaleja. Limenten valikoimasta löydät useita erilaisia profiilivalaisimia, joilla voit toteuttaa juuri haluamasi tyylisen epäsuoran valaistuksen.

Yksi suosituimmista tavoista toteuttaa epäsuora valaistus keittiössä, on yläkaappien päälle, kohti kattoa valaiseva profiilivalaisin. Tässä voidaan käyttää esimerkiksi Led-Corner-profiilivalaisinta, joka suuntaa valon kaapin päältä kohti tilaa. Toinen vaihtoehto on käyttää Led-Linea-profiilivalaisinta, joka puolestaan tekee tyylikkään valoraidan kattoon tai seinän viereen asennettuna korostaa takaseinän materiaaleja.

Led-Linea soveltuu myös hyvin sokkeleiden valaisuun, mikä on ollut toinen suosittu tapa sisustaa valolla keittiössä. Linealla voit valaista kaapistojen sekä saarekkeen sokkelit ja käyttää sitä myös kalusteiden alla. Tällainen epäsuora valaistus keventää koko tilan ilmettä ja luo pehmeän tunnelmavalon.

 

Valaise hyllyt

Valaise hyllyt

Hyllyjen ja kaappien valaisulla on todella iso vaikutus sisustukeen. Avohyllyillä koriste-esineet erottuvat paremmin ja valo tuo ilmavuutta muuten hämäriin hyllykköihin. Led-Seam-profiilivalaisin on kehitelty juuri hyllyjen valaisua varten. Se kiinnitetään hyllylevyn taakse, josta se valaisee samalla ylä- sekä alahyllyn.

Monessa keittiössä, varsinkin avokeittiössä, aamiaiskaappi on suunniteltu paitsi käytännölliseksi, mutta myös kauniiksi osaksi sisustusta. Valoilla myös aamiaiskaappiin saadaan entistä enemmän käyttömukavuutta, mutta myös sisustuksellisuutta. Jos aamiaiskaapin ovet halutaan jättää auki, toimii sen sisällä oleva valaistus tunnelmavalona esimerkiksi aamiaisen tai iltapalan aikana. Olemme tehneet aamiaiskaappien valaistuksen valinnasta entistä helpompaa rakentamalla valmiita aamiaiskaappien valaistussettejä, jotka sisältävät kaiken tarvittavan aamiaiskaapin valaistukseen.

 

Langattomat kytkimet

Ryhmittele valaisimet

Parhaimman lopputuloksen aikaansaamiseksi kannattaa jaotella yleisvalaisimet, työvalaisimet ja tunnelmavalaisimet omiin ryhmiinsä niin, että jokainen näistä ryhmistä syttyy omasta nappulastaan. Langattomat kytkimet helpottavat valaisinryhmien määrittelyä, sillä ne eivät ole riippuvaisia sähkövedoista. Lisäksi ne mahdollistavat valaisinten himmentämisen, tai jos olet valinnut värilämpötilasäädettävät valaisimet, myös värilämpötilan säädön. Kun jokainen valaistusryhmä on oman painikkeensa takana, saat muunneltua valaistusta aina helposti tarpeen mukaan tehokkaasta ja kirkkaasta, himmennettyyn ja tunnelmalliseen. Voit pitää tällöin päällä vain esimerkiksi epäsuora valonlähteet.

Valitse valaisimet siis tuomaan tarpeeksi valoa, korostamaan haluttuja yksityiskohtia, luomaan linjoja sekä keventämään ja avartamaan tilan kokonaisilmettä.

  

 

 

 

Liittyviä julkaisuja

Jaa tämä sisältö