Vinkkejä keittiön pistorasian valintaan

Julkaistu: 27.06.2022 10:57:55
Aihealueet: Led-Life - vinkkejä valaistukseen

Keittiön suunnitteluvaiheessa kannattaa miettiä aina tarvittavien pistorasioiden määrät ja sijainnit huolellisesti. Erilaisten päivittäin käytettävien sähkölaitteiden määrä kasvaa koko ajan, minkä myötä myös tarvittavien pistokkeiden määrä kasvaa niin keittiössä kuin muuallakin kotona.

Aiemmin riitti, että keittiössä oli pistokepaikat keittiön peruspienkoneille, kuten kahvinkeittimelle, leivänpaahtimelle ja vedenkeittimelle sekä muutama ylimääräinen ruuanlaittoon käytettäville laitteille. Nykyään yhä useampi näistäkin tarvitsee sähköä ja keittiöön on myös kätevää jättää latautumaan kännykät ja muut arjen pienet elektroniikkalaitteet.

 

 pistorasia keittiön välitila

 

Mieti kuinka monta pistokepaikkaa tarvitset ja missä

Pistorasioiden valinta kannattaa aina aloittaa miettimällä, mille kaikille laitteille pistokepaikkoja tarvitaan. Näiden lisäksi kannattaa aina varata muutama lisäpaikka sellaisille laitteille, joita käytetään esimerkiksi ruokaa laittaessa, mutta jotka käytön jälkeen laitetaan pois. Tällöin vältyt siltä, että joudut irrottelemaan johtoja toisten tieltä ruokaa laittaessasi.

Seuravaksi on hyvä miettiä, mihin kohtaan keittiötä pistorasiat on järkevä laittaa. Näin varmistetaan, että kaikki laitteet, kuten kahvinkeitin saadaan sijoitettua haluttuun paikkaan ja sen johto saadaan vietyä siististi pistorasialle. Mitä useammassa eri kohdassa keittiötä pistorasioita on, sen kätevämpää niiden käyttö tulee olemaan.

Jos sinulla on tapana ladata keittiössä laitteita, joissa on usb-A tai usb-C-laturipää, kannattaa vähintään yksi pistorasia valita Mini-2c-usb-mallina. Siinä kahden tavallisen pistokkeen lisäksi on myös usb-A ja usb-C latauspaikat. Näin saat yhteen pistorasiaan enemmän laitteita kiinni, pienempään tilaan ja siistimmin.

Mieti myös, onko järkevämpää valita kaksi- vai kolmiosaisia pistorasia-malleja tai molempia. Muutoin pistorasiat voidaan sijoitella keittiöön melko vapaasti huomioiden tarvittavat sähköjen vedot, jotka sähköasentajan tulee tehdä.

 

keittiöpistorasia usb-liittimillä

 

Valonohjaus pistorasiasta

Haluaisitko napsauttaa keittiön välitilan valot näppärästi päälle pistorasiassa olevasta kytkimestä? Pistorasiat, joissa on mukana valonohjaukseen tarkoitettu on/off-kytkin, tarjoavat kustannustehokkaan ratkaisun niin valojen ohjaukseen kuin keittiön sähkölaitteiden kytkemiseen.

Valikoimastamme löydät kolme erilaista pistorasiaa, joissa on mukana valonohjaus. Kaksiosaisen LUNA-2-pistorasian oikeassa sivussa on pieni, huomaamaton, mutta helppokäyttöinen on/of-kytkin valaisimille. LUNA-2-pistorasian lisäksi tarvitset haluamasi välitilan valot ja niille sopivan muuntajan.

Luxa-31 ja Luxa-32-pistorasiat on viety vielä astetta eteenpäin. Molemmissa on valonohjauksen lisäksi sisäänrakennettu 30w-tehoinen muuntaja valaisimia varten. Tarvitset siis vain haluamasi valot, joille 30w-tehoinen muuntaja riittää (esimerkiksi maksimissaan 2 metriä Led-Luxor tai Led-Corner -profiilivalaisinta) sekä Luxa-pistorasian. Luxa-32-mallin valonohjausnappula on puolestaan kaksijakoinen, eli toinen puoli ohjaa muuntajaan kiinnitettyjä valoja ja toisella puolella voit ohjata mitä tahansa 240V-laitetta, esimerkiksi toista muuntajaa, mikäli haluat liittää siihen toiset valaisimet.

 

pistorasia valokatkaisijalla

 

Keittiösi tyyliin sopivat pistorasiat

Kulmamalliset pistorasiat ovat tyylikkään huomaamattomat, helppokäyttöiset ja keittiön välitilaan huomaamattomasti sulautuvat. Niistä löytyy kolme eri sävyä, mattamusta, valkoinen ja rst, joista on helppo valita keittiösi väreihin sopivin vaihtoehto. Kaikki kulmapistorasiamme on hiottu tyylillisesti mahdollisimman mataliksi sekä hillityn tyylikkäiksi, jotta ne piiloutuvat kauniisti kaappien alle. Mini-kulmapistorasiat sopivat myös saumattomasti useaan eri keittiötyyliin, oli se sitten moderni tai perinteisempi.

 

 

keittiö valaistus ratkaisuja

 

 

 

 

Liittyviä julkaisuja

Jaa tämä sisältö