Vinkkejä lineaariseen valaistukseen

Julkaistu: 09.02.2022 13:13:15
Aihealueet: Led-Life - vinkkejä valaistukseen

Profiilivalaisinten avulla on helppo luoda useita erilaisia valaistuskokonaisuuksia sekä kauniita yksityiskohtia sisustukseen. Näillä listamaisia valaisimia voit hyödyntää lähes missä vain kodin sisätiloissa niin työskentelyvaloina kuin epäsuorina tunnelmanluojinakin. Limenten valikoimasta löydätkin useita erilaisia profiileita, jotka mahdollistavat halutunlaisen kiinnityksen ja valon suuntaamisen. Profiileita löydät myös malleina, jotka saat integroitua kalusteeseen sekä eri värisiä pinta-asenteisia profiileita, jolloin voit ottaa kalusteeseesi väriltään sopivan vaihtoehdon.

Alle keräsimme muutamia vinkkejä lineaarisen valaistuksen toteutukseen ja suunnitteluun.

 

Keittiön lineaarinen välitilavalo

 

Keittiössä

Monelle varmasti tulee keittiön lineaarisista valaistusratkaisuista puhuttaessa mieleen ensimmäisenä välitilan valaistus. Profiilivalaisimet ovatkin tällaisen suoran työskentelyvalon toteuttamiseen todella hyvä vaihtoehto, koska ne tarjoavat tehokkaan ja katkeamattoman valon, jonka alla kokkailu on entistä miellyttävämpää.

Lineaarista valaistusta voi keittiössä käyttää myös useassa muussa paikassa. Yksi suosituimmista tavoista on lisätä lineaarinen valaisin yläkaappien päälle epäsuoraksi tunnelmanluojaksi, joka tekee tilasta heti astetta avaramman tuntuisen.

Toinen suosittu tapa hyödyntää epäsuoraa valoa keittiössä on sokkelit. Kaapistojen ja saarekkeen sokkeleihin asennetut lineaariset valaisimet ovat paitsi kauniita, mutta myös käytännöllisiä. Sokkelivalaisimet voidaan jättää esimerkiksi himmennettyinä päälle yöksi, jolloin aamulla keittiöön tultaessa ei tarvitse haparoida pimeässä.

Valaisinprofiileilla voit rajata myös pöytätasoja, reunustaa kauniisti avohyllyjä sekä toteuttaa aamiaiskaapin valaistuksen.

 

Makuuhuoneessa ja olohuoneessa

Mitä monipuolisempi valaistu makuuhuoneessa on, sitä mukavampi siellä on valmistautua päivään, rentoutua kirjaa lukien tai musiikkia kuunnellen päivän päätteeksi. Tunnelmallisen valaistuksen voit luoda myös makuuhuoneeseen erilaisilla lineaarisilla valaisimilla.

Voit esimerkiksi rajata huoneen katon ja seinän yläosan väliin jäävän tilan käyttäen Limenten Led-Up tai Led-Duo-profiileita. Nämä profiilimallit ovat suunniteltu niin, ne voidaan jättää esille näkyviin ja ne itsessään tekevät kauniin siistin linjan katon rajaan, vaikkeivat valot olisikaan päällä. Tällainen valaistus luo tunnelmaa, mutta myös avartaa huonetta.

Kuten keittiössä, niin myös makuuhuoneen puolella voit hyödyntää lineaarista valaistusta kalusteissa. Voit esimerkiksi asentaa valaisinlistat vaatekaappien sokkeleihin, kaappien sisään, tai vaikkapa sängyn alle.

Olohuoneessa toimivat hyvin makuuhuoneen tapaan katon rajaus profiilein, kalusteiden ja sekä hyllyköiden rajaus valolistalla. Olohuoneen yhteydessä saattaa usein olla myös keittiö, jonka epäsuorat valonlähteet tuovat valoa myös olohuoneen puolelle. Tämän lisäksi myös olohuone on täynnä mahdollisuuksia hyödyntää lineaarisia valaisimia osana sisustusta ja luomaan tunnelmaa.

 

Vaatehuoneessa

Hyvä valaistus helpottaa huomattavasti vaatehuoneessa toimimista. Tavarat löytyvät helpommin ja tila näyttää muutenkin viihtyisämmältä. Koska vaatehuoneessa on muutenkin suoria linjoja hyllyjen ja vaatetankojen muodossa, sopivat lineaariset valaisimet sinne erityisen hyvin.

Voit esimerkiksi asettaa Limente Led-Corner-profiilit pystypäin jokaisen hyllyrivistön sivuun kohdistaen valon hyllyjen sisustaa kohden. Näin saat kauniin valaistusyksityiskohdan lisäksi myös valaistua yhdellä kiskolla hyllyt lattiasta kattoon. Tällainen valaistus on helppo lisätä vaatehuoneeseen myös jälkikäteen.

 

Kodinhoitohuoneessa

Kodinhoitohuoneessa tarvitaan usein hyvä työskentelyvalaistus, jonka alla näkee hoitaa pyykkejä ja kodin muita askareita. Tällaiseen tarpeeseen kannattaa valita profiilivalaisin, joka suuntaa valon suoraan kohti tasoa. Esimerkiksi keittiöiden välitiloissa suosittu Limenten Led-Linea on sopiva valinta myös tähän tarpeeseen.

Toinen vaihtoehto suoran, hyvän ja tehokkaan valon tarjoavaan valaistukseen on Limente Led Profil Lux-IR, jossa mukana on lisäksi valaisimeen integroitu IR-kytkin. Tämä kytkin toimii käden heilautuksella, jolloin valot syttyvät, kun heilautat kättä tunnistimen edessä ja sammuvat, kun teet näin uudelleen. Tämä on todella näppärä vaihtoehto tilaan, jossa välillä saatetaan toimia likaisin käsin, eikä haluta sotkea valokytkimiä.

 

 

 

limente valaisimet

 

 

Liittyviä julkaisuja

Jaa tämä sisältö