Led-Seam – sisustuksellinen profiilivalaisin

Julkaistu: 25.06.2020 07:46:15
Aihealueet: Led-Life - vinkkejä valaistukseen

Hyvä valaistuskokonaisuus koostuu useista erilaisista valolähteistä kuten yleisvalosta sekä pienemmistä tunnelma- ja työvaloista. Valoilla voidaan myös sisustaa, tuoda esiin kalusteiden linjoja ja korostaa valittuja materiaaleja. Valoisa tila myös näyttää hämärää avarammalta.

Limenten valikoimasta löytyy laaja valikoima erilaisia valaisinprofiileita, joilla valo saadaan suunnattua halutulla tavalla ja kiinnitettyä kalusteeseen. Yksi uusimmista valaisinmalleistamme, Led-Seam on erityisen hyvä valinta, kun halutaan valaista hyllyjä ja kaappien sisuksia epäsuorasti.

 

Led profiilivalo

 

Korostaa hyllyjä

Kaapit kaipaavat usein myös sisävaloa. Vaikka yleisvalo olisikin tehokas ja valaisisi muuten tilaa riittävästi, valo ei kuitenkaan pääse hyllyille asti ja ne jäävätkin monesti kovin hämäriksi. Kun hylly valaistaan, saadaan kirkastettua koko tilan ilmettä sekä tuotua esille hyllyllä olevia koriste- tai käyttöesineitä.

Led-Seam-profiilivalaisin asennetaan upottamalla se hyllyn takareunaan. Takareunaan asennettuna se valaisee kauniisti ylemmän hyllyn altapäin ja alemman hyllyn ylhäältä päin. Valaisimen tuoma valo on hyvin pehmeää, sillä se kohdentuu epäsuorasti taustan kautta hyllyille. Valaisin soveltuu niin avohyllyille, kuin vitriineihinkin.

Valaisinta on mahdollista käyttää myös pystysuunnassa, jolloin se tuo valon hyllyille sivustapäin.

 

sisustusvalo

 

Pehmeää valoa kaappeihin

Tavaroiden löytäminen kaapista on huomattavasti helpompaa, kun kaappi on valaistu sisältäpäin. Kaapin valaistusta suunniteltaessa kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että valo valaisee tarpeeksi tehokkaasti, mutta ei kuitenkaan häikäise. Tällaiseen valaistustarpeeseen epäsuora valaistus on todella hyvä vaihtoehto. Aivan kuten hyllyissäkin, myös kaapeissa Led-Seam-valaisinta voidaan käyttää samaan tapaan hyllyjen etu- tai takaosiin kiinnitettynä.

Valaistuilta hyllyiltä on helppo löytää juuri se musta paita, jota etsit tai valita laatikosta juuri oikeanlainen sukkapari ilman sen kummempaa penkomista.

Kaappien valonohjaus on kaikkein näppärintä toteuttaa automaattisesti toimivilla ovikytkimillä, joiden avulla kaapin valaisimet saadaan syttymään oven avautuessa ja sammumaan kaapin oven sulkeutuessa.

   

Loistava valaisin vaatehuoneeseen

Led-Seam on loistava valaisinvalinta myös vaatehuoneeseen. Hyvin toteutettu valaistuskokonaisuus avartaa pienenkin vaatehuoneen ilmettä ja helpottaa vaatehuoneessa toimimista ja tavaroiden löytämistä, aivan kuten kaapeissakin. Kattovalon lisäksi myös vaatehuoneen hyllyt kannattaa siis valaista.

Lisäksi mikäli kyseessä on isompi vaatehuone tai pukeutumistila, jossa on tilaa myös laittautua, luo Led-Seam-valaisin tilaan tyylikkään sisustusvalaistuksen.

 

epäsuoravalaistus

 

Tunnelmallinen sisustusvalo

Led-Seam-valaisinta voidaan siis käyttää monipuolisesti eripuolilla kotia. Sen lisäksi, että se tuo hyödyllistä lisävalaistusta, se toimii osana sisustusta ja luo tunnelmaa, kun yleisvalo on sammutettu pois.

Kaikki Limenten valaisimet on himmennettävissä Limenten omia himmentimiä ja langattomia säätimiä käyttämällä. Himmennettyinä epäsuorat valonlähteet saavat aikaan kauniin tunnelmavalon tai toimivat pimeällä yövaloina. Esimerkiksi keittiön avohyllyille asennetut epäsuorat valaisimet antavat sopivan himmeän valaistuksen, jonka valossa on mukava rauhoittua iltateetä juoden, kun kattovalot ja muut työvalot ovat sammutettuina.

Olohuoneen tai muun oleskelutilan yhteydessä olevaan avokeittiöön on myös mukava jättää himmeämmät valonlähteet päälle silloin, kun halutaan himmentää muu valaistus olohuoneessa rentoutumiseen tai TV:n katsomiseen sopivaksi.

 

 

 

ledvalaistus

 

 

 

Liittyviä julkaisuja

Jaa tämä sisältö