Tuotteet

Monipuolisia valaistusratkaisuja

LIMENTE-valaisimilla teet tyylikkään ja toimivan valaistuksen, joka mukautuu arjen ja juhlan kaikkiin hetkiin. Valitse haluamasi tyyli huomaamattoman profiilivalaistuksen ja yksityiskohtia korostavan spottivalaistuksen väliltä tai yhdistele tyylejä vapaasti. Nykyaikaisissa led-profiilivalaisimissa valo on pitkältä matkalta yhtenäistä ja tasaista sekä valaisimet matalia ja huomaamattomia. Spottivalaisimet ovat yksittäisiä, pienikokoisia erillisvalaisimia, joilla voit hyvän työskentelyvalon lisäksi korostaa yksityiskohtia.

Älä unohda pistorasioita! Niitä ei ole koskaan liikaa eikä liian monessa paikassa. LIMENTE:n valikoima sisältää upotettavia ja pinta-asennettavia malleja. Tasoon asennettava ja huomaamattoman litteä tai tasosta nouseva pistorasiapylväs on kätevä lisä keittiössä.

Hyvän valaistuksen on oltava helppo ja miellyttävä käyttää. LIMENTE-valonohjauksella voit ohjata valoja juuri haluamallasi tavalla. Langaton valokytkin voidaan lisätä myös jälkikäteen ja asentaa haluamaasi paikkaan ilman työläitä ja kalliita sähkötöitä.

Valaisinmallistossa on saatavilla puhtaan valkoisia, tyylikkään mattamustia ja perinteisiä teräs- tai alumiinipintaisia valaisimia. LIMENTE-valaistuskokonaisuus mukautuu eri värimaailmoihin ja antaa mahdollisuuden yhdistellä värejä vapaasti.

Tuotteet Ei tuotteita tuoteryhmässä.

Alatuoteryhmät

 • Valaisimet

  LIMENTE valaisimet

  LIMENTE-valaisimet on jaettu neljään ryhmään: profiilit ja led-nauhat sekä kaluste-, katto- ja kylpyhuonevalaisimet. Suurinta osaa valaisimista voi käyttää vaihtelevasti eri tiloissa. Valaisimilla voi toteuttaa helposti hyvät led valot keittiöön, mutta myös erilaisia epäsuoria valaistusratkaisuja.

  Profiilit ja led-nauhat ovat tuotteita, joissa valo on pitkältä matkalta yhtenäistä. Valaistava pinta saa tasaisen valon ja itse valaisin voidaan sijoittaa huomaamattomasti piiloon. Kirkkaiden ledien edessä on mattapintainen suojalasi, joka estää pisteiden näkymisen ja saa valon näyttämään miellyttävän tasaiselta. Profiilivalaisimet sopivat hyvin myös epäsuoraan valaistukseen. CCT-profiilivalojen ideana on, että voit itse milloin tahansa päättää, minkä väristä valoa haluat. Säätöalue on hyvin laaja ja mahdollistaa värilämpötilan säätämisen lämpimästä kylmään.

  Kalustevalaisimet ovat spottimaisia valaisimia ja ne sijoitetaan usein niin, että myös valaisin näkyy. Kalustevalaisimilla voit korostaa yksittäistä valaistavaa kohdetta tai sijoittaa valaisimet välitilaan suositeltujen etäisyyksien päähän toisistaan. Suositusetäisyyksille sijoitetuilla välitilavaloilla takaat tasaisen ja miellyttävän valon työskentelytasolle.

  Kattovalaisimet ovat katosta roikkuvia tai kattoon upotettavia/pintaan asennettavia valaisimia. Kattoon upotettavia valaisimia voidaan käyttää kaikissa kodin tiloissa mukaan lukien kosteat tilat kuten kylpyhuoneet. Valaisimia voidaan käyttää yleisvalaistukseen tai kohdevalaistukseen valaisimesta ja asennuspaikasta riippuen. Riippuvalaisimia voidaan käyttää keittiön pöydän tai saarekkeen päälle tai olohuoneen tason päälle antamassa sekä yleisvaloa että yksinään erillistä tunnelmavaloa. Keittiön, eteisen tai olohuoneen katossa DRI-valaisimet antavat hyvää yleisvaloa.

  Kylpyhuonevalaisimet ovat nimensä mukaisesti kylpyhuoneeseen suunniteltuja valaisimia, sillä niiden tulee olla kosteusluokitukseltaan IP44. Kylpyhuonevalaisinmallistosta löytyy vaihtoehtoja niin peilin päälle ja sivuille kuin DR-valaisimet kylpyhuonetilan yleisvalaistukseen.

  Kaikkien valaisinten tuotesivulla kohdasta "Asennuskuvat" löydät vinkkejä, miten ja missä valaisimia voidaan käyttää sekä miten johdotukset menevät huomioiden langaton valaistuksen ohjaus. Tuotesivun alareunasta, kohdasta ”Tekniset tiedot”, löytyvät myös led-valoarvot sekä muut tekniset tiedot. Enemmän informaatiota erilaisista valaistukseen liittyvistä arvoista löydät teknisen tiedon edessä olevan ”i” linkin kautta.

 • Valonohjaus

  Säädä ja muuta kotisi tunnelmaa

  Säädettävä valaistus toimii osana kodin sisustusta. Valaistusta voidaan erilaisten langattomien kytkimien avulla ohjata vaivattomasti. Valonohjauksen tuleekin olla helppoa ja kätevää, jolloin valaistus saadaan sujuvasti osaksi kodin tunnelmaa. Langaton valokytkin on erityisen helppo asentaa ilman erillisiä sähkötöitä. Led-himmennin lisää valaistuksen muunneltavuutta ja muuttaa kotisi ilmettä hetkessä kirkkaasta päivänvalosta tunnelmalliseen iltavaloon.

  LIMENTE-valaisinmallisto sisältää laajan valikoiman himmennettäviä valaisimia, joiden avulla teet kodistasi valoisan ja viihtyisän. Langattoman valokytkimen avulla valotehoa voidaan ohjata portaattomasti. Himmennettävän valaisimen avulla takaat kaikkiin tunnelmiin sopivan valon.

  LIMENTE SMART -himmentimellä voit säätää LIMENTE-valaisinten valotehoa portaattomasti 0-100% välillä. LIMENTE SMART -himmennin asennetaan virtalähteen ja valaisimien väliin. Jokaista virtalähdettä kohden tarvitaan yksi himmennin. Päälle-/poiskytkentä ja himmennys tapahtuvat erillisellä langattomalla seinäsäätimellä. Langattomuuden ansiosta SMART-järjestelmä ei vaadi johdotuksia ja on helppo asentaa myös jälkikäteen.

  Tyylikkäät SMART-kytkimet voidaan kytkeä kaikkiin LIMENTE-valaisimiin. Kytkimiä on saatavilla valkoisella lasilla ja mustalla lasilla sekä valkoiseen SMART 350 -kytkimeen voidaan asennusvaiheessa päättää kytkimen keskustan väriksi joko valkoinen tai musta.

 • Virtalähteet

  Laadukas virtalähde mahdollistaa pitkän eliniän

  Virtalähteet on suunniteltu toimimaan optimaalisesti muiden LIMENTE-tuotteiden kanssa. Jokainen LIMENTE-valaisin ja LIMENTE SMART -himmennin on testattu ja niiden yhteensopivuus varmistettu jo tuotteiden suunnitteluvaiheessa. Yhteensopivuuden lisäksi sekä yksittäisen komponentin eliniällä että virtalähteen tuottamalla sähköllä on oleellinen merkitys, kun luodaan pitkäikäinen led-valaistus. Siksi Limente kiinnittää erityistä huomiota virtalähteisiin ja niissä käytettäviin komponentteihin.

  Valaisin tarvitsee virtalähteen, koska se toimii turvallisella matalajännitteellä (12 V tai 24 V). Verkkovirran jännite on 240 V, joka muunnetaan virtalähteen avulla valaisimelle sopivaksi. Osassa valaisimia virtalähde on integroituna valaisimen sisään ja tällöin valaisimen jännitteeksi on merkitty 240 V.

  LIMENTE-virtalähteitä on saatavissa sekä 12 V että 24 V järjestelmiin ja useassa eri koossa riippuen tehon tarpeesta. Jokaisen valaisimen yhteydessä on kerrottu valaisimen jännite ja teho. Valitse oikea jännite (12 V tai 24 V) ja laske valaisinten tehot yhteen. Esim. neljän 6 W valaisimen yhteenlaskettu teho on 4 x 6 = 24 W, jolloin sopiva virtalähde on vähintään 24 W tehoinen. Esimerkkitapauksessa se olisi 30 W virtalähde.

 • Pistorasiat

  Oikeanlainen pistorasia asennuspaikan mukaan

  Pistorasia on tärkeä osa keittiötä ja kotia ylipäätään. Niiden puuttuminen huomataan usein vasta, kun niitä tarvitaan. Pistorasioita on hyvä olla riittävä määrä, jotta erilaisia sähkölaitteita kuten vatkaimia, paahtimia ja monitoimikoneita voidaan kätevästi käyttää ilman erillisiä lisäjohtoja tai jakorasioita. Pistorasioiden määrä ja sijainti on hyvä ennakoida jo keittiön suunnitteluvaiheessa, jotta tarvittava määrä pistokepaikkoja on saatavilla, kun keittiössä työskennellään.

  LIMENTE-pistorasioista löytyy monipuolinen valikoima erilaisia ja erityyppisiä pistorasioita niin tasoon upotettavina kuin kaapiston alle asennettavina. Pöytätasoon asennettavat pistorasiat toimivat hyvin saarekkeellisissa tai yläkaapittomissa keittiökokonaisuuksissa. Kaapiston alle asennettavia pistorasioita voidaan käyttää keittiössä tai kodinhoitohuoneessa. DESK, TOWER ja INSET upotetaan esimerkiksi työpöytätasoon. Vastaavasti MINI-, LUNA- ja MIRO-pistorasiat asennetaan yläkaapiston pohjaan, jossa ne ovat käytettävissä koko ajan.

  Pistorasioita on saatavissa yksi-, kaksi- ja kolmeosaisina sekä kolmessa tyylikkäässä värissä (valkoinen, harjattu rst ja mattamusta).