Vinkkejä aamiaiskaapin valaistustukseen

Julkaistu: 19.10.2022 14:33:48
Aihealueet: Led-Life - vinkkejä valaistukseen

Aamiaiskaappien suosio on selvästi tullut jäädäkseen. Trendikkyytensä lisäksi aamiaiskaappi on toimiva, arjen askareita "piilottava" ja helpottava kokonaisuus. Mikä onkaan helpompaan kuin avata aamiaiskaapin ovet, keittää kahvit tai paahtaa leivät ja sulkea sen jälkeen ovet ilman pakollista siistimistä. Aamiaiskaappi on siisti tapa säilyttää keittiön pienkoneita ja ottaa ne helposti käyttöön tarvittaessa.

Aamiaiskaappien idea on saada keittiön ilmeestä yhtenäinen ja siisti pitämällä keittiön pienkoneet piilossa ovien takana. Samalla sen käytön on myös oltava helppoa, jotta arjen päivittäiset toiminnot on helppoa ja miellyttävää suorittaa. Yksi käyttöä helpottava asia on aamiaiskaapin valaistus. Hyvä valo kaapin sisällä tekee askareista miellyttävää ja lisää huomattavasti toimivuutta. Astiat, kahvit, leivät, mausteet ja muut aamiaiskaapissa säilytettävät ja suoritettavat asiat pysyvät paremmin hallinnassa, kun valoa on riittävästi. Aamiaiskaapin valaistus on helppo suunnitella osaksi keittiön muuta sisustusta ja samalla sillä voidaan korostaa aamiaiskaapin sisällä säilytettäviä astioita.

 

aamiaiskaapin valaistus

 

Aamiaiskaapin valaisinten valinta

Aamiaiskaappivalaistus kannattaa suunnitella valaisemaan kaapin sisustaa ja tuomaan tehokasta valoa siellä toimimiseen. Yhtenäinen lineaarinen profiilivalaisin on helppo tapa valaista koko aamiaiskaapin sisäosa. Sillä luodaan tasainen, tehokas ja aina tyylikäs valaistuskokonaisuus. Lineaarisia profiilivalaisimia on useita vaihtoehtoja kulmaan asennettavista valoprofiileista suoralle pinnalle asennettaviin. Helpoin tapa on käyttää valmiita aamiaiskaapin valaistukseen suunniteltuja settejä. Setit sisältävät kaikki tarvittavat osat aamiaiskaapin valaistukseen.

Aamiaiskaappi valaisinsetit sisältävät aina valonohjauksen. Setteihin kuuluu joko automaattisesti valot sytyttävä ovisensori tai käden heilautuksella valot sytyttävä IR-kytkin. Ovisensori sytyttää valot, kun ovi avataan ja sammuttaa kun ovi suljetaan. Sensori on pieni ja se voidaan asentaa huomaamattomasti kaapin seinään tai upottaa kaapin runkoon.

Aamiaiskaappiseteissä on valittavissa kolmea erilaista valoprofiilia, joista kannattaa valita omaan makuun ja käyttömieltymyksiin sopivin. Kulmaan asennettava Led-Corner valaisinsetti on siisti pinnaltaan valkoinen profiili, joka sulautuu tyylikkäästi kaapin taka- tai etureunaan. Setti on saatavilla kahdessa eri pituudessa Led-Corner 2,15 m tai Led-Corner 4,3 m, joista leikataan kaappiin sopivat pituudet joko pystyyn tai vaakaan. Mikäli kaapin runko on tumma voit valita myös Led-Cornerista erillisen valaisinprofiilin väreissä musta tai alumiini, siihen sopivan virtalähteen sekä ovisensorin.

 

aamiaiskaappivalaistus

 

Led-Profil IR valaisimeen on integroitu käden heilautukseen reagoiva sensori, joka sytyttää tai sammuttaa valot. Led-Profil IR-valaisin on kätevin asentaa alimman hyllyn alle, josta sitä on helppo käyttää. Aamiaiskaappiin suunniteltu valaisinsetti on saatavilla kahdessa eri pituudessa Led-Profil IR 56 cm tai Led-Profil IR 86 cm. Valaisimen antaa tehokkaan, mutta samalla tasaisin valon alimmalle tasolle. Mikäli sen lisäksi halutaan valoa, voidaan aamiaiskaapin hyllyt valaista kahteen suuntaan valaisevalla Limente Led-Seam-valaisimella, joka asennetaan hyllylevyn taakse. Sen luoma epäsuoravalo keventää koko kaapin ilmettä ja tuo hyllyille sijoitetut esineet kauniisti esille.

Ladattava Led-Reno valaisin kätevä tapa valaista aamiaiskaappi silloin kun kaappiin ei ole saatavilla sähköä. Led-Reno on johdoton usb-ladattava valaisin, joka kiinnitetään kaapin runkoon teipeillä. Valaisin on kiinni magneeteilla, joten se on helppo irrottaa lataamisen ajaksi. Valaisimeen on integroituna automaattinen valonohjaus, joka sytyttää valot, kun ovi avataan. Valaisin voidaan myös säätää manuaalisesti toimivaksi, jolloin se saadaan syttymään ja sammumaan käden heilautuksella sensorin edessä.

 

aamiaiskaappi valonohjaus

 

Helppoa toimivuutta automaattisella valonohjauksella

Helpoin tapa toteuttaa aamiaiskaapin valonohjaus on asentaa kaapin runkoon joko pintaan tai upotettuna Limente Smart Sensor. Pienen kokonsa ansiosta uudistettu Smartdoor sensori sulautuu hyvin kaapin sisustaan. Sensorin toimintasäde on 1-5 cm ja se on helpoin asentaa kaapin yläkulmaan.

Valoja voidaan ohjata haluttaessa myös jo olemassa olevasta seinäkytkimestä tai langattomilla Limente kytkimillä. Silloin valot pitää erikseen sytyttää ja sammuttaa.

 

aamiaiskaappi pistorasia

 

Pistorasiat aamiaiskaappiin

Parhaan toimivuuden takaamiseksi on aamiaiskaappiin hyvä varata ainakin muutama pistorasia tai pistoke erilaisia keittiössä käytettäviä pienkoneita varten. Pistorasioiden määrä on hyvä laskea sen mukaan kuinka monta konetta halutaan kerralla olevan kytkettyinä. Pistorasiat voidaan asentaa kulmaan kaapin runkoon joko vaakaan tai pystyyn. Aamiaiskaapeissa on kätevä käyttää myös tasoon upotettavia pistorasioita, joista useimmissa pistokkeet saadaan piiloon aina tarpeen mukaan suljettavan kannen avulla.

Lisäksi kannattaa huomioida, että yhä useammin keittiössä ladataan myös erilaisia älylaitteita, joiden lataamiseen tarvitaan usb-portteja. Limente valikoimasta löydät laajan valikoiman tasoon upotettavia usb-pistorasioita tai kulmaan asennettavia usb-pistorasioita. Pienet usb-pistorasiat on helppo upottaa myös aamiaiskaapin runkoon. Runsas värivalikoima takaa jokaiseen tasomateriaaliin sopivan pistorasiavärin.

Langaton puhelimen laturi on ehdottomasti helpoin tapa ladata puhelimia. Limente valikoiman uutuuksista löytyy nyt myös langattomalla laturilla varustettu pöytätasoon upotettava tai pintaan asennettava puhelimen laturi. Tyylikkäät tasoon upotettavat langattomat laturit on valittavissa mustalla, valkoisella tai rst-värisellä kehyksellä ja pintaan asennettavat raikkaan valkoisena tai ryhdikkään mustana. Pintaan asennettavissa pistorasioissa on mukana myös yksi schuko pistoke sekä usb-A ja C-portit.

 

 

 

 limente aamiaiskaappivalo

 

 

 

Liittyviä julkaisuja

Jaa tämä sisältö