Vinkkejä aamiaiskaapin valaistussuunnitteluun

Julkaistu: 01.09.2020 21:06:44
Aihealueet: Led-Life - vinkkejä valaistukseen

Aamiaiskaappi on juuri nyt yksi keittiötrendien suosituimmista elementeistä, joka trendikkyyden lisäksi parantaa keittiön toiminnallisuutta huomattavasti. Keittiön yleisilme pysyy siistinä kun kahvinkeittimet, leivänpaahtimet, muut keittiön pienkoneet, kupit, muropaketit ja kaikki muu aamiaisen teossa tarvittava on siististi kaapin sisällä. Samalla myös keittiön tasoille jää enemmän työskentely- ja laskutilaa.

Aamiaiskaapit suunnitellaan niin, että ovia voidaan yhtälailla pitää niin auki kuin kiinnikin ja kaapin sisustus on mietitty osaksi keittiön muuta ilmettä. Aivan kuten muissakin kaapeissa, yleisvalo ei kuitenkaan yleensä riitä valaisemaan kaappia sisältä, eikä varsinkaan silloin kun kaapin edessä hääräillään voitelemassa leipiä ja keittelemässä kahvia. Tehokas ja riittävä valo kaapin sisällä lisää toimivuutta ja arkiaskareiden turvallisuutta. Valaistus voi myös olla osana sisustusta ja korostaa kaappiin valittuja materiaaleja ja siellä säilytettäviä astioita.

 

aamiaiskaapin valaistus

 

Valitse valaisimet

Valaisimia voidaan käyttää monipuolisesti niin sisustamaan kuin tuomaan riittävää työskentelyvaloa aamiaiskaappiin. Lineaarisella valaistuksella on mahdollisuus toteuttaa tyylikäs ja monipuolinen valaistuskokonaisuus. Kokonaisuus on toteutettavissa useilla erilaisilla valaisinprofiileilla.

Aamiaiskaapin yleisvalaistuksen voidaan toteuttaa usealla eri tyylillä. Voit valita kaapin kattoon asennettavat valaisimet tai asentaa kaapin etureunoihin valaisinprofiilin pystyyn, joka ohjaa valoa kohti kaapin takareunaa luoden tarvittavan yleisvalon. Kaapin takaseinää kohti ohjautuva valaistus voidaan luoda esimerkiksi Limenten Led-Corner-valaisinprofiileilla, joita löytyy alumiininvärisen lisäksi myös mustana ja valkoisena. Näin voit valita valaisimen niin, että se sulautuu kaapin rungon sävyyn.

 

aamiaiskaappivalaistus

 

Monesti aamiaiskaappi koostuu muutamasta hyllystä sekä työskentelytasosta, jolloin myös alimman hyllyn alle olisi hyvä asentaa työskentelyvalo. Limenten valikoimasta esimerkiksi Led-Profil-lux- IR on helppo valinta tähän tarkoitukseen. Valaisimessa on integroituna kytkin, joka syttyy/sammuu käden heilautukseen tunnistimen alapuolella. Valaisin on helppo tarpeen mukaan laittaa päälle käden heilautuksella, kun tarvitaan yleisvalon lisäksi lisää työskentelyvaloa tasolle.

Valaisemalla aamiaiskaapin hyllyt, kevennät ja raikastat kaapin ilmettä. Kauniin epäsuoran valaistuksen luot esimerkiksi kahteen suuntaan valaisevalla Limente Led-Seam-valaisimella, joka asennetaan hyllylevyn taakse.

Jos aamiaiskaapissa on laatikostoja työtason alla, ne voidaan valaista näppärästi ilman johtojen vetämistä ladattavalla Limente Led-Reno-valaisimella. Nämä ladattavat valaisimet voidaan asettaa toimimaan joko niin, että ne syttyvät, kun ovi avataan ja sammuu, kun ovi suljetaan tai niin, että ne syttyvät ja sammuvat käden heilautuksella.

 

aamiaiskaappi valonohjaus

 

Toimivuutta valonohjauksella

Yksi suosituimmista valonohjaustavoista aamiaiskaappiin on Limente Smart 120- ovikytkin, joka tunnistaa oven avautumisen ja sulkeutumisen sytyttäen ja sammuttaen valot sen mukaan. Ovikytkimeen voidaan haluttaessa kytkeä koko kaapin valaisimet tai vain osan niistä.

Mikäli valoja halutaan himmentää, langaton kytkin on hyvä ja helppo vaihtoehto. Langaton kytkin ei vaadi sähkötöitä ja se voidaan asentaa esimerkiksi aamiaiskaapin runkoon sisäpuolelle, josta kaapin valoja on kätevää säätää. Himmennettyinä avoimen kaapin valot luovat tunnelmallisen valaistuksen, jonka valossa on kiva syödä iltapalaa ja rauhoittua päivän jälkeen.

 

aamiaiskaappi pistorasia

 

Muista myös pistorasiat

Jotta aamiaiskaapin kahvinkeittimille ja muille keittiön pienkoneille on riittävästi pistokepaikkoja, on hyvä miettiä etukäteen, mihin kaikkeen aamiaiskaapissa tarvitaan sähköä.

Aamiaiskaapin yleisilme halutaan usein pitää siistinä ja johdot mahdollisimman paljon pois näkyviltä. Tasoon upotettavien tai hyllyn alle asennettavien pistorasioiden avulla saadaan johdot siististi esimerkiksi vedenkeittimen taakse piiloon. Limenten valikoimasta löydät pistorasioita niin mustana, valkoisena kuin rst:n värisenäkin, joista voit valita juuri sinun aamiaiskaappiisi sopivan sävyn.

 

 

 

 limente aamiaiskaappivalo

 

 

 

Liittyviä julkaisuja

Jaa tämä sisältö